Skip to main content

Schoolleiders­opleidingen

proQualis schoolleiders opleidingen
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • Ik ben nu in staat om inhoudelijk veel diepgaandere gesprekken te voeren. In een gesprek kom ik nu écht tot de kern van een probleem.

  Linsey Huijsman
  Groepsleerkracht
 • De opleiding helpt je bij het beter worden in je rol van coach, het geeft je de juist handvatten om hier succesvol in te zijn.

  Peter Huijzers
  Stafmedewerker stichting Leersaam
 • Behalve dat wij onszelf als deelnemers van deze opleiding ontwikkelen weet ik zeker dat wij anderen binnen ons team ervan kunnen overtuigen dat sommige zaken anders en beter kunnen.

  Mandy Aerts
  Leerkracht groep 2/3
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

Op zoek naar een geschikte schoolleidersopleiding? Avans+ maakt deel uit van proQualis, hét landelijk centrum dat opleidt tot een erkend diploma voor leidinggevenden in het onderwijs. Kortom, je bent op de juiste plek beland.

Een schoolleidersopleiding van Avans+: wat houdt dat in?

Avans+ doet onderzoek, ontwikkelt en verzorgt postbacheloropleidingen. We doen dit voor scholen, onderwijsorganisaties en directies. Goed opgeleide leidinggevenden zijn van belang bij het realiseren van doelen die gericht zijn op het verzorgen van uitstekend onderwijs. Doelen die alleen gerealiseerd kunnen worden als er ook uitstekende leiders en managers zijn. Leiders en managers die weten wat werkt. Mensen die niet alleen effectief en efficiënt werken, maar die ook oog hebben voor de ontwikkeling van hun team met excellente leraren. Daarom is een schoolleidersopleiding zo van belang.

Opleiding tot schoolleider? Bij ons aan het juiste adres.

We bieden een ruim aanbod aan postbacheloropleidingen tot schoolleider. Elke schoolleidersopleiding gaat in op een ander vakgebied: van Teacher leader (voorheen Middenmanagement) tot Leidinggevende integraal kindcentrum. Op deze manier vind je altijd wel een opleiding schoolleider die bij uw situatie past. Enkele schoolleiders opleidingen zijn geschikt voor basisregistratie in het Schoolleidersregister PO. Dit zijn de opleidingen Basisbekwaam schoolleider en Vakbekwaam schoolleider. De overige schoolleidersopleidingen zijn geschikt voor de herregistratie en vind je onder onze Herregistratie opleidingen.

Waarom een opleiding tot schoolleider in het primair onderwijs?

Directeuren en bestuurders van onderwijsorganisaties houden zich tegenwoordig veel bezig met politieke invloeden, samenwerking, positionering, krimp en groei, innovatie en exploitatie. Bedrijfsmatig, ondernemend en naar buiten gericht leiderschap wordt tegenwoordig verwacht van schoolleiders. Ze moeten in staat zijn om een lerende organisatie te ontwikkelen en innovaties te initiëren. Dit vraagt om de juiste vaardigheden door middel van een goede schoolleidersopleiding. Een opleiding tot schoolleider bij Avans+ ondersteunt jou optimaal om als schoolleider de juiste vaardigheden te verkrijgen. Met onze master ‘Leiderschap in Onderwijs’ ben je klaar voor je toekomst als bestuurder.

Deelnemers over de opleiding directeur basisschool

Oud-deelnemers typeren onze opleidingen met woorden als ‘richtinggevend’, ‘duidelijke koppeling theorie en praktijk’, ‘persoonlijke groei’ en ‘aansluitend bij je praktijk’. Daarnaast geven deelnemers aan het fijn te vinden dat er ruimte is voor inbreng van persoonlijke leervragen, zodat er daadwerkelijk sprake is van een persoonlijke ontwikkeling als schoolleider. Ook zijn oud-deelnemers te spreken over de ervaren docenten uit de praktijk, die weten hoe het is om in de schoenen van een schoolleider te staan. Lees meer over de mening van anderen!

Neem gerust contact op over onze schoolleidersopleiding

Heb je behoefte aan persoonlijk en vrijblijvend advies over welke opleiding tot schoolleider het beste bij jouw situatie past? Of wil je iets anders vragen? Neem gerust contact met ons op. Op proQualis vind je tevens al onze schoolleidersopleidingen. We helpen je graag verder!

Lees meer