Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Fiscaal Adviseur

Inschrijven
Opleiding Fiscaal Adviseur
Iets voor jou?
 • Je bent accountant, belastingconsulent, controller of financieel deskundige.
 • Je hebt in jouw werk veel met belastingen te maken.
 • Je wilt erkend belastingadviseur worden voor het midden- en kleinbedrijf.

Belastingzaken zijn complex. Als fiscaal adviseur moet je alert zijn op wijzigingen en feilloos de link kunnen leggen naar de specifieke situatie van jouw cliënt. Deze modulaire en praktijkgerichte opleiding Fiscaal adviseur helpt je hierbij.

Over de opleiding Fiscaal adviseur

De opleiding Fiscaal adviseur wordt aangeboden binnen het samenwerkingsverband van het Fiscaal Studie- en Documentatiecentrum (FSDC). Alle docenten zijn werkzaam in de belastingpraktijk. Na het succesvol afronden van deze opleiding mag je de beschermde titel Fiscaal Adviseur (FA) voeren.

 

 

Waarom een opleiding Fiscaal adviseur?

Belastingzaken kennen een geheel eigen problematiek. Je moet alert zijn op wijzigingen in het belastingstelsel en feilloos de link kunnen leggen naar de specifieke situatie van jouw organisatie of de onderneming van jouw cliënt. Soms kan het zijn dat je kennis tekortschiet. Of je wenst net wat extra zekerheid over jouw kennis. Je kunt dan kiezen voor een cursus fiscaal adviseur, maar denk ook eens na over een volledige opleiding Fiscaal Adviseur (FA). Deze opleiding van Avans+ biedt jou kennis en zekerheid op het professionele niveau waar jij naar op zoek bent.

Wat levert een Fiscaal adviseur opleiding jou op?

De opleiding Fiscaal adviseur maakt van jou een succesvol belastingexpert en erkend belastingadviseur voor het MKB. Met de beschermde titel Fiscaal Adviseur ben je gekwalificeerd om alle denkbare belastingzaken te verzorgen. De jaarlijkse belastingaangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting en de aangifte voor de loonbelasting en de omzetbelasting kennen voor jou geen geheimen meer.

 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent accountant (MKB-accountant, interne accountant, accountant in business), belastingconsulent, controller of financieel deskundige. Je hebt in jouw werk veel met belastingen te maken en wilt erkend belastingadviseur worden voor het midden- en kleinbedrijf.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je leert aan de hand van praktijkvoorbeelden en praktijkopdrachten de structuur van de verschillende belastingwetten doorzien. Ook leer je wetteksten interpreteren. Jij en mededeelnemers brengen zelf cases uit de praktijk in.

  Toetsing opleiding Fiscaal adviseur

  Je sluit de modules af met een landelijk georganiseerd schriftelijk examen. Het FSDC organiseert voor ieder examen een examentraining (deelname is facultatief).

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Fiscaal adviseur duurt 10 maanden en bestaat uit 26 wekelijkse bijeenkomsten in de avonduren. Naast deze bijeenkomsten ben je ongeveer 8 uur per week kwijt aan zelfstudie.

  De examens vinden op maandag of dinsdag plaats in Utrecht. De facultatieve examentrainingen van het FSDC zijn op zaterdag in Utrecht.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Fiscaal adviseur zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.850,-.

  De factuur ontvang je voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW.

  Opleiding Fiscaal adviseur in termijnen betalen

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 termijnen van € 1.295,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Vanuit het FSDC zal gefactureerd worden: Leermiddelen van circa € 685,- excl. 9% BTW / Landelijke examens van € 160,- / Examentraining van € 110,- per training

  Diploma

  Diploma

  Als je voor een examen slaagt ontvang je een certificaat. Deze certificaten blijven 3 jaar geldig. Heb je de opleiding Fiscaal Adviseur in zijn totaliteit afgerond? Dan ontvang je het diploma Fiscaal adviseur van het Fiscaal Studie- en Documentatiecentrum (FSDC). Je mag jezelf dan Fiscaal Adviseur (FA) noemen. Dit is een beschermde titel, ingeschreven bij het Benelux Merkenbureau. Daarnaast ontvang je PE-uren voor het NBA-register.

   

  Resultaat

  Resultaat

  Na de opleiding Fiscaal adviseur ben je belastingexpert en erkend belastingadviseur voor het midden- en kleinbedrijf. Je bent gekwalificeerd om alle belastingzaken te verzorgen, zoals de jaarlijkse belastingaangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting en de aangifte voor de loon- en omzetbelasting.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de opleidingsmanager Tessa Doove via tdoove@avansplus.nl of via 076 – 525 88 61.

  Programma

  Deel 1

  In het eerste deel van de opleiding worden onderstaande modules behandeld. Het is mogelijk om slechts één of enkele modules van uw keuze te volgen:

  • inleiding
  • inkomstenbelasting (niet-winst) en winst uit aanmerkelijk belang
  • loonbelasting
  • inkomstenbelasting (winst uit onderneming)

  Programma Fiscaal adviseur
   

  Deel 2

  In het tweede deel van de opleiding worden onderstaande modules behandeld. Het is mogelijk om slechts één of enkele modules van uw keuze te volgen.

  • vennootschapsbelasting, dividendbelasting, internationaal belastingrecht
  • omzetbelasting
  • formeel belastingrecht
  • successie- en schenkingsrecht en belastingen van rechtsverkeer

  Programma Fiscaal adviseur 2
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • De opleiding geeft een theoretische basis, waaraan ik in de praktijk veel heb. Je krijgt een duidelijk overzicht van de materie wat je goed kunt toepassen in adviezen die je geeft.

   Doris Steffan
   Fiscaal Adviseur
  • De opleiding fiscaal adviseur is goed afgestemd op de praktijk en alle facetten komen aan bod. Mijn ervaring is dat ik mijn klanten nu nog beter van dienst kan zijn.

   Kees van Dalen
   Fiscaal Adviseur
  • Alles was duidelijk en goed geregeld.

   Isabelle van Beek
   Assistent Accountant
  Download brochure Inscrijven