Skip to main content

Fiscaal Adviseur

Fiscaal Adviseur
iets voor u?
 • U bent accountant, belastingconsulent, controller of financieel deskundige.
 • U heeft in uw werk veel met belastingen te maken.
 • U wilt erkend belastingadviseur worden voor het midden- en kleinbedrijf.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 maanden
 • studiebelasting 8 uur per week
 • studiekosten 3.720,-
 • startdata
  • 21-03-2019 Breda
Bekijk alle startdata en locaties
Fiscaal adviseur avansplus breda

Fiscaal adviseur

pe-logo-fiscaal-adviseur Belastingzaken zijn complex. Als fiscaal adviseur moet je alert zijn op wijzigingen en feilloos de link kunnen leggen naar de specifieke situatie van uw cliënt. Deze modulaire en praktijkgerichte opleiding Fiscaal adviseur helpt u hierbij.

Over de opleiding Fiscaal adviseur

De opleiding Fiscaal adviseur wordt aangeboden binnen het samenwerkingsverband van het Fiscaal Studie- en Documentatiecentrum (FSDC). Alle docenten zijn werkzaam in de belastingpraktijk. Na het succesvol afronden van deze opleiding mag u de beschermde titel Fiscaal Adviseur (FA) voeren.

Waarom een opleiding Fiscaal adviseur?

Belastingzaken kennen een geheel eigen problematiek. U moet alert zijn op wijzigingen in het belastingstelsel en feilloos de link kunnen leggen naar de specifieke situatie van uw organisatie of de onderneming van uw cliënt. Soms kan het zijn dat uw kennis tekortschiet. Of u wenst net wat extra zekerheid over uw kennis. U kunt dan kiezen voor een cursus fiscaal adviseur, maar denkt u ook eens na over een volledige opleiding Fiscaal Adviseur (FA). Deze opleiding van Avans+ biedt u kennis en zekerheid op het professionele niveau waar u naar op zoek bent.

Wat levert een Fiscaal adviseur opleiding u op?

De opleiding Fiscaal adviseur maakt van u een succesvol belastingexpert en erkend belastingadviseur voor het MKB. Met de beschermde titel Fiscaal Adviseur bent u gekwalificeerd om alle denkbare belastingzaken te verzorgen. De jaarlijkse belastingaangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting en de aangifte voor de loonbelasting en de omzetbelasting kennen voor u geen geheimen meer.

 

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent accountant (MKB-accountant, interne accountant, accountant in business), belastingconsulent, controller of financieel deskundige. U heeft in uw werk veel met belastingen te maken en wilt erkend belastingadviseur worden voor het midden- en kleinbedrijf.

  Werkvorm

  Werkvorm

  U leert aan de hand van praktijkvoorbeelden en praktijkopdrachten de structuur van de verschillende belastingwetten doorzien. Ook leert u wetteksten interpreteren. U en mededeelnemers brengen zelf cases uit de praktijk in.

  Toetsing opleiding Fiscaal adviseur

  U sluit de modules af met een landelijk georganiseerd schriftelijk examen. Het FSDC organiseert voor ieder examen een examentraining (deelname is facultatief).

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Fiscaal adviseur duurt 10 maanden en bestaat uit 26 wekelijkse bijeenkomsten in de avonduren. Naast deze bijeenkomsten bent u ongeveer 8 uur per week kwijt aan zelfstudie.

  De examens vinden op maandag of dinsdag plaats in Utrecht. De facultatieve examentrainingen van het FSDC zijn op zaterdag in Utrecht.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten van de opleiding Fiscaal adviseur:

  • Opleidingskosten: € 3.720,- (vrij van btw)
  • Leermiddelen: circa € 640,- (exclusief 6% btw)

  De factuur ontvangt u voor aanvang van de opleiding.

  Opleiding Fiscaal adviseur in termijnen betalen

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 termijnen van € 1.250,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  De landelijke examens kosten € 150,-. De examentraining van het FSDC kost € 100,- per training.

  Diploma

  Diploma

  Als u voor een examen slaagt ontvangt u een certificaat. Deze certificaten blijven 3 jaar geldig. Heeft u de opleiding Fiscaal Adviseur in zijn totaliteit afgerond? Dan ontvangt u het diploma Fiscaal adviseur van het Fiscaal Studie- en Documentatiecentrum (FSDC). U mag uzelf dan Fiscaal Adviseur (FA) noemen. Dit is een beschermde titel, ingeschreven bij het Benelux Merkenbureau. Daarnaast ontvangt u PE-uren voor het NBA-register.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de opleiding Fiscaal adviseur bent u belastingexpert en erkend belastingadviseur voor het midden- en kleinbedrijf. U bent gekwalificeerd om alle belastingzaken te verzorgen, zoals de jaarlijkse belastingaangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting en de aangifte voor de loon- en omzetbelasting.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Aldert Verlinde via info@instituutscire.nl of via 076 – 525 83 05.

  Programma
  Deel 1

  In het eerste deel van de opleiding worden onderstaande modules behandeld. Het is mogelijk om slechts één of enkele modules van uw keuze te volgen:

  • inleiding
  • inkomstenbelasting (niet-winst) en winst uit aanmerkelijk belang
  • loonbelasting
  • inkomstenbelasting (winst uit onderneming)

  Programma Fiscaal adviseur
  Deel 2

  In het tweede deel van de opleiding worden onderstaande modules behandeld. Het is mogelijk om slechts één of enkele modules van uw keuze te volgen.

  • vennootschapsbelasting, dividendbelasting, internationaal belastingrecht
  • omzetbelasting
  • formeel belastingrecht
  • successie- en schenkingsrecht en belastingen van rechtsverkeer

  Programma Fiscaal adviseur 2
  • De opleiding geeft een theoretische basis, waaraan ik in de praktijk veel heb. Je krijgt een duidelijk overzicht van de materie wat je goed kunt toepassen in adviezen die je geeft.

   testimonial-finance-dorissteffan
   Doris Steffan
   Fiscaal Adviseur
  • De opleiding fiscaal adviseur is goed afgestemd op de praktijk en alle facetten komen aan bod. Mijn ervaring is dat ik mijn klanten nu nog beter van dienst kan zijn.

   testimonial-finance-keesvandalen
   Kees van Dalen
   Fiscaal Adviseur
  • Alles was duidelijk en goed geregeld.

   testimonial-finance-isabellevanbeek
   Isabelle van Beek
   Assistent Accountant
  Bekijk alle referenties
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven