Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Masterclass Stressmanagement en burn-out preventie

4.5
2 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 1 dag
 • studiebelasting 5 uur
 • studiekosten 445,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-11-2024 Nijkerk
Masterclass Stressmanagement en burn-out preventie
Iets voor jou?
 • Je ondersteunt ondernemers graag in het signaleren van stress en burn-out klachten, maar helpt ook in het herkennen van stress klachten bij hun collega’s.
 • Je geeft integraal advies aan MKB bedrijven en wilt jouw klant adviseren over hoe stress en burn-out klachten te verminderen.
 • Je brengt voor ondernemingen graag de risico`s van stress in kaart en wilt de ondernemer graag bijstaan met advies over hoe hij binnen zijn organisatie gebruik kan maken van stressmanagement en burn-outpreventie.

Wat leer je in de Masterclass Stressmanagement en burn-out preventie?

Het bewust worden van hoe stress precies werkt, waar het jou in de weg zit en hoe je het in je voordeel kunt laten werken is een belangrijke tool bij het voorkomen van langdurige uitval. Stress is een kracht die, mits het constructief wordt gebruikt, leidt tot betere productiviteit en positieve verandering.

Deze masterclass is geschikt voor risicomanagement- en verzuim- en inkomensadviseurs die binnen hun organisaties aandacht willen besteden aan preventie van overmatige stress en willen adviseren op het gebied van stressmanagement en burn-out preventie. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze masterclass is geschikt voor risicomanagement- en verzuim- en inkomensadviseurs die binnen hun organisaties aandacht willen besteden aan preventie van overmatige stress en willen adviseren op het gebied van stressmanagement en burn-out preventie. 

  De masterclass veronderstelt geen specifieke kennis van (of ervaring met) het begeleiden van stressklachten of burn-out. We beginnen bij de basis. Deze masterclass richt zich vooral op specifieke vaardigheden in relatie tot burn-out coaching en advisering rond stresspreventie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Masterclass Stressmanagement en burn-out preventie is een interactieve bijeenkomst waarin college en praktijk worden afgewisseld. De training is een combinatie van luisteren, leren, toepassen en ervaren. Je oefent met name op jezelf en samen met deelgenoten. Het toepassen en ervaren gebeurt door middel van psychomotorische oefeningen. Dit maakt de training niet alleen leuk en leerzaam maar ook dynamisch en afwisselend.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding bestaat uit 1 bijeenkomst van 9.00 - 18.00 uur of van 12.00 - 21.00 uur.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass Stressmanagement en burn-out preventie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten € 445,-
  • Leermiddelen: € 25,-
  • Arrangementskosten: € 35,-

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw
  Sta je in één van onze registers? Dan ontvang je 10% korting op de opleidingskosten .

  Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur.

  Diploma

  Diploma

  Na de bijeenkomst ontvang je een bewijs van deelname en worden je PE uren bijgeschreven in het register.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze dag heb je de skills om:

  • Als stresscoach medewerkers helpen dreigende overspannenheid of burn-out te herkennen, erkennen en voorkomen.
  • Je kan medewerkers effectief begeleiden om zo snel mogelijk weer vitaal en met plezier terug aan de slag te gaan na burn-out en overspannenheid.
  • Je adviseert organisaties en leidinggevenden over hoe ze werkdruk op een gezond niveau kunnen houden.
  • Je leert leidinggevenden stresssignalen vroegtijdig te herkennen en er adequaat op te reageren.
  • Je kan leidinggevenden adviseren over het verminderen van werk gerelateerde stressoren.
  • Je kan organisaties adviseren over wat men kan doen om een medewerker weer zo snel mogelijk gezond en met plezier aan het werk te krijgen en te houden.
  • Je adviseert over aanpassing of verandering van werk als de functie niet meer passend is voor de betrokken werknemer.

  Daarnaast ontvang je 6 PE-punten voor het RVI of RM register.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Tijdens deze dag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  Stap 1
  Wat is stress precies, hoe werkt het en wat zijn de signalen die uiteindelijk tot overspanning of burn-out leiden?

  Stap 2 
  Identificeren van de stressoren en de exacte hulpvraag, waar wil jouw medewerker precies mee geholpen worden. Om het coaching proces richting te geven stel je een gezamenlijk doel. Aan de hand van vragenlijsten kom je samen tot klachten profiel en een duidelijke hulpvraag. 

  Stap 3
  Persoonlijkheidsanalyse dmv kernkwadranten oefening. 
  Wat voor persoon heb je voor je? Wat is zijn persoonlijkheidstype en wat zijn de valkuilen? Identificeren van belemmerende overtuigingen en mogelijke oorzaken van stress.

  Stap 4
  Stress management Technieken 

  Het is belangrijk dat uw medewerker leert hoe hij zelfstandig zijn stress kan reguleren. Dit doen we op verschillende manieren:
  Wat zijn 10 makkelijke manieren om dagelijks aandacht te geven aan je vitaliteit, productiviteit en mentale gezondheid?

  • Meten en reguleren van stress dmv de ademhaling en mindfulness
  • Het belang van hersteltijd en rust tussen de bedrijven door
  • Coping stijlen om stressvolle situaties beter te kunnen dragen

  Stap 5 
  De vertaalslag naar de praktijk. Door middel van psychomotorische oefeningen gaan we dit toepassen in de praktijk.
  Wat zijn grenzen en hoe geef ik die aan?
  Intelligentie zit niet alleen in je hoofd, het zit voor een groot deel ook in je buik en in je hart. Hoe kun je het intellect verbreden zodat je niet alleen op je ratio navigeert maar ook met de wijsheid van het lichaam? 

  Stap 6 
  Maak een terugvalpreventie plan op basis van de kernkwadrantenoefening. Hier schrijf je alle maatregelen in op waarvan je weet dat ze belangrijk zijn voor de medewerker. Maandelijks neem je dit gezamenlijk door. 

  Docent Liselotte Betist

  Voordat ze stress- en burn-out coach werd, was Liselotte Betist 12 jaar werkzaam als Executive Assistant voor de Raad van Commissarissen voor STMicroelectronics. In die tijd reisde ze veel en werkte ze vaak onder hoge druk. Daar werd haar interesse in de psychologie achter stress gewekt, waarna ze zich heeft omgeschoold tot psychosociaal therapeut en EMDR therapeut.

  Liselotte Betist is nu stress- en burn-outspecialist bij Instatera in Amsterdam en heeft ze haar eigen praktijk in Amstelveen. Zij werkt met een methodiek die is gebaseerd op een combinatie van wetenschappelijk bewezen interventies op het gebied van bewegen, cognitieve therapie, trauma therapie, psychomotorische therapie, ademhalingstechnieken en
  mindfulness.

  Naast coach is Liselotte ook aerobics- en spinninginstructeur waar ze cardio-training met upbeat muziek, mindfulness en yoga combineert. Liselotte: “Bewegen is de katalysator voor positiviteit, veerkracht en vitaliteit.”

  Masterclass Stressmanagement en burn-out preventie
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.5
  2 reviews
  Download brochure Inscrijven