Skip to main content

Corona update: alle lessen volledig online t/m 11 februari 2022.

Lees meer

PE Praktische RI&E

Inschrijven
PE Praktische RI&E
Iets voor jou?
 • Je bent risicoadviseur die zijn of haar dienstverlening graag wil verbreden. 
 • Je bezit al de nodige kennis over risicomanagement en je wil je expertise op het gebied van de RI&E verder uitbreiden. 
 • Je wilt ondernemers niet alleen ontzorgen op gebied van risicomanagement maar ook op gebied van RI&E. 
   

In deze PE willen we zelf aan de slag. Geen theoretisch discussie over, maar direct aan de slag met de RI&E. Waarom? Als riskmanagementconsultant kom je regelmatig in contact met ondernemers die geen RI&E rapportage hebben. Je kunt ze daarbij gemakkelijk helpen omdat de RI&E in het verlengde ligt van de riskmanagementrapportage. Je gaat niet een rapport opleveren wat in het archief verdwijnt maar juist samen met de ondernemers en zijn medewerkers aan de slag om de risico`s op de werkvloer en de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent risicoadviseur. Ondernemers helpen met het verlagen van je risico`s is je passie. Je hebt de nodige kennis van en ervaring met risicomanagement, bijvoorbeeld als Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC®). Je hebt de ambitie én ziet de noodzaak om je te verdiepen in de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied risicomanagement. Je wisselt graag je kennis en ervaring uit met mede-risicoadviseurs van andere organisaties. Samenvattend, je wilt je met je risicomanagement competenties blijvend onderscheiden, om zo (nog beter) te kunnen adviseren in het effectief en kostenefficiënt omgaan met risico’s. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je volgt een interactieve en praktijkgerichte bijeenkomst van 6 uur. Hierin vinden interactieve colleges, dialogen, groepsdiscussies en oefeningen plaats. Er is hierbij volop aandacht voor vragen vanuit de praktijk en discussies met de docent en mede deelnemers. Daarnaast ontvang je bij inschrijving het praktische boekje RI&E in de praktijk. Wat vol met aanbevelingen staat. 

   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De PE dag duurt 1 dag met 2 dagdelen van elk 3 uur. De bijeenkomst vraagt ongeveer 6 uur voorbereidingstijd.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de PE Praktische RI&E zijn als volgt:

  •    Opleidingskosten: € 345,- .
  •    Leermiddelen € 35,-.
  •    Arrangementskosten € 25,-.

  Sta je in één van onze registers? Dan ontvang je 10% korting. 

  Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
   

   

  Diploma

  Diploma

  Als je actief hebt deelgenomen aan de hele PE-dag Praktische RI&E, dan ontvang je een bewijs van deelname.

  Ben je gecertificeerd Risk Management Adviseur of Risk Management Consultant? Dan vermelden wij je PE-activiteit in het Risicomanagementregister.
   

  Resultaat

  Resultaat

  Door deze training te volgen, krijg je specifieke handvaten aangereikt om een (kleinere) werkgever te helpen met het in kaart brengen van de risico`s van het hebben van personeel. Daarnaast krijg je inzicht, welke mogelijkheden er zijn om je klant ondersteunen met het motiveren van zijn personeel binnen de wettelijke kaders. Door het opstellen van een kant en klare risico-inventarisatie met daarbij behorende uitgewerkte Plan van Aanpak, ben je in staat om een bedrijf de juiste tools te geven om te kunnen gaan voldoen aan de ARBO eisen. Deelname aan dit programma levert je 6 PE uren op voor het Risicomanagement register.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Door deze training te volgen, krijg je specifieke handvaten aangereikt om een (kleinere) werkgever te helpen met het in kaart brengen van de risico`s van het hebben van personeel. Daarnaast krijg je inzicht, welke mogelijkheden er zijn om je klant ondersteunen met het motiveren van zijn personeel binnen de wettelijke kaders. Door het opstellen van een kant en klare risico-inventarisatie met daarbij behorende uitgewerkte Plan van Aanpak, ben je in staat om een bedrijf de juiste tools te geven om te kunnen gaan voldoen aan de ARBO eisen. Deelname aan dit programma levert je 6 PE uren op voor het Risicomanagement registerOp deze PE-dag Risicomanagement komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Hoe maak je zelf een Ri&E rapportage, voor kleine bedrijven.
  • Hoe combineer je een RI&E rapportage handig met een riskmanagement rapportage.
  • Waar moet de RI&E aan voldoen.
  • Hoe maak je de juiste opsomming van de risico`s, die het personeel kunnen bedreigen.
  • Wat is de beste manier om de risico`s die spelen naar voren te halen.
  • Hoe krijg je de werkgever gemotiveerd omtrent RI&E.
  • Hoe krijgt de werkgever zijn personeel gemotiveerd omtrent de RI&E.
  • Hoe een Plan van Aanpak werkbaar te maken.
  • Wat kan je met een Toolboxmeeting.
  • Welke aftersales mogelijkheden zijn er.
  • Praktijkvoorbeelden.

  Docent

  André Jansen is sinds 2013 eigenaar van Risico* Zonder Bemiddeling, daarvoor actief bij diverse verzekeraars. Zijn onderneming is ontstaan, als logisch gevolg van de ontwikkelingen in die financiële markt. Verzekeraars veranderen constant hun strategie en de wetgeving zorgt voor andere benadering richting de klant. Het onafhankelijk in kaart brengen van ondernemersrisico`s, (risicomanagement) personeelsrisico’s, (RI&E) en technische risico`s (inspecties) door een derde partij, past daar steeds beter bij.

  Programma
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven