Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

PE Risicomanagement risicogestuurd werken in de praktijk

Inschrijven
PE Risicomanagement risicogestuurd werken in de praktijk
Iets voor jou?
 • Je bent risicoadviseur in bijvoorbeeld de financiële sector, de overheid, of een (MKB) bedrijf.
 • Je bezit al de nodige kennis over en ervaring met risicomanagement.
 • Je wilt risicomanagement praktisch (laten) uitvoeren via risicogestuurd werken.
 • Je wilt inzicht krijgen in de voorwaarden die daarvoor nodig zijn.

Met risico’s heeft elke organisatie te maken, maar hoe ermee wordt omgegaan verschilt enorm; er wordt weggekeken of regelgeving wordt dichtgetimmerd met de illusie van zekerheid. Maar het kan anders. In deze eendaagse training Risicogestuurd werken in de praktijk laten we je zien en ervaren hoe je binnen je (klant)organisatie op een gezonde manier kunt omgaan met risico’s. Door risicogestuurd te werken: het uitvoeren van een aantal risicostappen in bestaande processen en activiteiten. Hierbij kijk je de realiteit van onzekerheid diep in de ogen en maak je op basis daarvan scherpe keuzes.

  Deze PE-dag is gebaseerd op het boek Risicogestuurd werken in de praktijk (Vakmedianet, 2015). Je ontvangt dit boek voor aanvang van de bijeenkomst.

Lees meer
PE Risicomanagement risicogestuurd werken in de praktijk
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent risicoadviseur, bijvoorbeeld in de financiële sector, de overheid, of een (MKB-) bedrijf. Je hebt de nodige kennis van en ervaring met risicomanagement, bijvoorbeeld als Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC®). Je hebt de ambitie én ziet de noodzaak om je te verdiepen in de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied risicomanagement. Je wisselt graag je kennis en ervaring uit met mede-risicoadviseurs van andere organisaties. Samenvattend, je wilt je met jouw kennis van het risicomanagement blijvend onderscheiden, om zo (nog beter) te kunnen adviseren in het effectief en kostenefficiënt omgaan met risico’s.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je volgt een interactieve en praktijkgerichte bijeenkomst van 6 uur. Hierin vinden interactieve colleges, dialogen, groepsdiscussies en een oefening plaats. Er is hierbij volop aandacht voor vragen vanuit jouw praktijk en discussies met de docent en mededeelnemers.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De PE-dag duurt 1 dag met 2 dagdelen van elk 3 uur. De bijeenkomst vraagt ongeveer 6 uur voorbereidingstijd.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de training PE Risicomanagement risicogestuurd werken in de praktijk zijn:

  • Trainingskosten: € 325,-.
  • Leermiddelen: € 25,-.
  • Arrangementskosten: € 25,-.

  Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Als je actief hebt deelgenomen aan de hele PE-dag, dan ontvang je een bewijs van deelname.

  Ben je gecertificeerd Risk management adviseur of Risk management consultant? Dan vermelden wij jouw PE-activiteit in het Risicomanagementregister.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze training ben je in staat organisaties te helpen met de implementatie en uitvoering van risicogestuurd werken in de praktijk. Je hebt inzicht in de kernbegrippen van risicogestuurd werken en de verschillen met het gebruikelijke risicomanagement. Je kunt risicogestuurd werken (laten) toepassen. Je bent in sta je relaties te overtuigen van het belang om zelf risicogestuurd te gaan werken, in plaats van het aanstellen van riskmanager in de organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de opleidingsmanager Herman Derks via hderks@avansplus.nl of via 076-525 88 72.

  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven