Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 03 november 2023

Voor mij is het belangrijk om mezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijke te blijven ontwikkelen. In deze opleiding Adviseren en coachen vond ik beide aspecten terug.
Ik wilde graag meer rendement uit het adviesgesprek halen en op een betere en meer professionele manier omgaan met eventuele weerstand. Het gerichter handelen tijdens verschillende gesprekssituaties was ook een leerpunt op mijn lijstje.

Prettig vond ik dat de opleiding 3 maanden duurde zodat je tijd hebt om dingen in de praktijk uit te proberen en eigen te maken. Wanneer er  tijdens de les dan op teruggekomen werd, kon je sparren over hoe het ging en waar je tegenaan liep. Door praktijksituaties direct te oefenen, zowel met je mededeelnemers als met een acteur, word je heel bewust van je gedrag en houding. De acteur weet feilloos in te spelen op je leermomenten en reageert direct op je houding/gedrag. Dit was erg leerzaam omdat je meteen feedback krijgt en je daardoor ongegeneerd kunt oefenen. Hierdoor krijg je meteen hele concrete tools in handen waar je in de praktijk bewust mee aan de slag kunt. Mijn HR gereedschapskoffer zit vol met bruikbare vaardigheidstools die ik kan toepassen wanneer ik ze nodig heb.

Lees meer