Skip to main content

Adviseren en coachen voor de HR-adviseur

Inschrijven
Adviseren en coachen voor de HR-adviseur
Iets voor jou?
 • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding en enkele jaren werkervaring binnen HRM.
 • Je wilt jouw adviesvaardigheden en coachingsvaardigheden verbeteren.
 • Lijnmanagers verwachten van je goede ondersteuning en advies bij HR-taken.

Als HR-adviseur ondersteun en adviseer je het lijnmanagement bij HR-taken. Daarvoor is het essentieel dat je de juiste adviesvaardigheden en technieken beheerst. Je treedt immers in een actieve rol op als adviseur en coach van het lijnmanagement. Tijdens deze training adviesvaardigheden maak je je de vaardigheden en instrumenten eigen waarmee je je succesvol profileert als HR-professional.

Werkveldadviesraad HRM

Voor onze hr adviseur opleidingen is de werkveldadviesraad HRM opgericht. Deze adviesraad heeft als doel actuele ontwikkelingen in het HR-vakgebied in een vroeg stadium te signaleren en te implementeren in onze opleidingstrajecten. De adviesraad adviseert Avans+ hoe onze HR-opleidingen waaronder deze opleiding tot HR-adviseur nog beter kunnen aansluiten bij de actuele ontwikkelingen.

Lees meer
test
Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
Lees meer
r
test
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
Lees meer
r
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een bacheloropleiding op het gebied van HRM afgerond. Daarnaast ben je al enkele jaren werkzaam als HR-adviseur of HR-functionaris en wil je jouw rol als adviseur en coach door middel van een adviseur HR-opleiding verstevigen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze cursus adviesvaardigheden voor de HR-adviseur bestaat uit interactieve bijeenkomsten. Je oefent technieken en vaardigheden met mededeelnemers en met een professionele acteur. Na iedere bijeenkomst ga je met de nieuwe technieken en inzichten aan de slag in jouw eigen dagelijkse praktijk.

  Logboek tijdens de training adviesvaardigheden

  Je houdt je ervaringen bij in een persoonlijk logboek. Hierin werk je jouw individuele leerdoelen verder uit en reflecteer je op het toepassen van de nieuwe adviesvaardigheden. Aan het einde van deze training adviesvaardigheden beoordelen we dit logboek.

  Afronden van deze cursus adviesvaardigheden

  Je rondt de cursus adviesvaardigheden voor HR-adviseur af met een eindopdracht. Deze bestaat uit een advies- of coachingsgesprek met een acteur.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze HR-coaching opleiding duurt ongeveer 3 maanden. De 10 wekelijkse bijeenkomsten van deze HR-adviseur opleiding vinden plaats in de avonduren. Je kunt er ook voor kiezen om de training overdag te volgen. De dagopleiding bestaat uit 5 bijeenkomsten die eens per 2 weken plaatsvinden in de ochtend- en middaguren. Naast de bijeenkomsten dien je gemiddeld 4 tot 6 uur per week te reserveren voor zelfstudie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Adviseren en coachen voor de HR-adviseur zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 2.595,-
  • Leermiddelen: € 75,-
  • Boeken: circa € 154,-. Deze schaf je zelf aan
  • Arrangementskosten: € 250,-

  Je ontvangt de factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol doorlopen van deze opleiding hr adviseur Adviseren en coachen, ontvang je het certificaat Adviseren en coachen voor de HR-adviseur.

  De opleiding Adviseren en coachen voor de HR-adviseur is een onderdeel van de postbacheloropleiding Strategisch HR adviseur.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze HR-coaching opleiding kun je actief en procesgericht adviseren. Moeilijke situaties en ‘lastige’ personen benader je op een effectieve manier.

  Het effect van jouw verstevigde coachingsvaardigheden

  Je gedrag pas je aan als de gesprekssituatie daarom vraagt. Je beschikt over veel interventietechnieken en je kunt beter omgaan met belangentegenstellingen. Ook ben je in staat invloed uit te oefenen. Kortom: jouw coachingsvaardigheden en adviesvaardigheden zijn versterkt. Dat maakt jou een succesvolle HR-professional door deze opleiding tot HR-adviseur.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma

  Adviseren en coachen voor de HR-adviseur

  Als HR-adviseur ondersteun en adviseer je het management en het lijnmanagement bij haar HR-taken. Daarbij is het essentieel dat je de juiste vaardigheden en technieken beheerst om in gesprekken het management en het lijnmanagement adequaat van advies te voorzien. Het goed verlopen van het proces bepaalt hierbij het succes. Ben je in staat om in een actieve rol als adviseur van het (lijn)management op te treden? Met deze opleiding maak je je de vaardigheden en technieken eigen waarmee je je succesvol profileert als HR-professional.

  • Het adviesmodel
  • De adviseur als professional
  • Adviesgesprekvaardigheden, stijlen en gesprekken
  • Organisatie en omgeving

  programma Adviseren en coachen voor de HR-adviseur
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Sterk punt van de opleiding is dat je met je eigen leerdoelen aan de slag gaat. Het resultaat is dat ik heb geleerd bepaalde situaties en lastige personen op een andere manier te benaderen.

   Monique Jansen
   HR Adviseur
  • De acteur weet feilloos in te spelen op je leermomenten en reageert direct op je houding. Dit was erg leerzaam omdat je meteen feedback krijgt en je daardoor ongegeneerd kunt oefenen.

   Breggie Leijten
   HR Consulant
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven