Skip to main content

Bouwmanagement

(3 OPLEIDINGEN )
Bouwmanagement
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
 • Door deze opleiding ben ik in staat projecten beter te managen en ga ik effectiever te werk. Tevens lopen processen gestroomlijnder omdat ik beter begrijp wat de gevolgen van mijn beslissingen zijn.

  testimonial-techniek-arnoldvankuijk
  Arnold van Kuijk
  Projectleider
 • Samenwerken met verschillende partijen, onderhandelen, conflictbehandeling en luisteren zijn competenties die een goed naar voren komen in deze opleiding.

  jeanpierre
  Jean Pierre Stroek
  Adviseur Huisvesting
 • Ik ben meer zelfbewust geworden en pak de zaken nu veel professioneler aan. Van junior naar volwaardig projectleider.

  testimonial-techniek-ericpluijmakers
  Eric Pluijmakers
  Projectleider
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

Ambieert u een hoge positie in de bouw en hebt u al een (aan bouwkunde) gerelateerde opleiding achter de rug? Dan kunt u bij Avans+ terecht voor een postbachelor bouwmanagement opleiding, waarmee u zich verder kunt verdiepen.

Bouwmanagement opleiding; een stap verder in uw ontwikkeling

De bouwsector is altijd in ontwikkeling. Nieuwe technologieën volgen elkaar in snel tempo op. Hierdoor ontstaat steeds meer integraliteit en wordt meer kostenefficiency bereikt. Dit vraagt veel van u, wanneer u werkzaam bent in een bouwmanagement functie of bijvoorbeeld als projectleider bouw. Een bouwmanagement opleiding kan u helpen in te spelen op de ontwikkelingen in de markt.  

Avans+ heeft een ruim aanbod postbachelor opleidingen Bouwmanagement. Ambieert u een functie als projectleider? Kies dan voor een opleiding Projectleider bouw en infra. Bent u al werkzaam als projectleider en wilt u verbreding of verdieping in uw kennis? Dan is een opleiding Hoger bouwprojectmanagement wellicht iets voor u. Wenst u een andere specialisatie dan kunt u een opleiding bouw bijvoorbeeld ook aanvullen met onze training Contractmanagement. Er zit altijd een opleiding bouwmanagement bij die optimaal aansluit bij uw praktijksituatie.

 

Opleiding Bouwmanagement: vanuit ervaring en praktijkgericht

Bij de ontwikkeling van de postbachelor opleiding Bouwmanagement is nauw samengewerkt met autoriteiten in het vakgebied bouw, zoals The International Project Management Association (IPMA) en TU Delft. Bovendien werkt Avans+ samen met Buro OP+, een opleidingsinstituut dat zich heeft gespecialiseerd in opleidingen bouwmanagement in de uitvoerende bouw. De docenten van de opleiding bouwmanagement zijn ervaringsdeskundigen en beschikken over een groot didactisch vermogen. In onze bouwmanagement opleiding staat de praktijk altijd centraal. Er wordt gewerkt met praktijkcases, waardoor u het geleerde ook direct in de praktijk kunt toepassen.

Naast uw professionele ontwikkeling hechten we tijdens de opleiding bouwmanagement ook veel waarde aan de ontwikkeling van uw persoonlijk leiderschap. Wij geloven dat uw professionele prestaties net zo goed ontwikkeld dienen te zijn als bijvoorbeeld uw (communicatieve) vaardigheden. Op die manier kunt u richting geven aan het gedrag van anderen en bent u zelfverzekerd in communicatie met uw opdrachtgever. Hiervoor is onze opleiding projectmanagement bouw perfect om dit op professioneel niveau te ontwikkelen.

Interactief werken tijdens de cursus bouwmanagement

Bij Avans+ werken we interactief tijdens de bouwmanagement cursus. In onze opleiding projectmanagement bouw staat de wisselwerking tussen aangeboden kennis en toepassing centraal. U gaat onder leiding van onze ervaren experts tijdens de bijeenkomsten aan de slag met vraagstukken en/of problematiek  uit  uw eigen praktijk. In deze projectmanagement bouw opleiding wisselen we theorie en praktijk continu af. De praktijkcases, waaraan u individueel of in kleine teams werkt, zijn gerelateerd aan uw eigen werkomgeving. Door deze sterke koppeling kunt u hetgeen u vandaag leert, morgen direct toepassen. Met het volgen van deze opleiding bereikt u het niveau voor hbo bouwmanagement.

Meer informatie over de opleiding bouw?

Heeft u nog vragen over de cursus bouwmanagement of bent uw benieuwd welke opleiding bouwmanagement het beste past bij uw ambitie? Neem dan contact op met onze opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek over de bouwmanagement cursus.

lees meer