Skip to main content
Momenteel ondervinden wij een telefoonstoring op ons algemene telefoonnummer. Wil je toch graag contact? Bel ons dan via 076 - 525 88 03 of mail naar info@avansplus.nl.

Bouwmanagement

Opleiding bouwmanagement
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • Door deze opleiding ben ik in staat projecten beter te managen en ga ik effectiever te werk. Tevens lopen processen gestroomlijnder omdat ik beter begrijp wat de gevolgen van mijn beslissingen zijn.

  Arnold van Kuijk
  Projectleider
 • Samenwerken met verschillende partijen, onderhandelen, conflictbehandeling en luisteren zijn competenties die een goed naar voren komen in deze opleiding.

  Jean Pierre Stroek
  Adviseur Huisvesting
 • Ik ben meer zelfbewust geworden en pak de zaken nu veel professioneler aan. Van junior naar volwaardig projectleider.

  Eric Pluijmakers
  Projectleider
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

Ambieer je een hoge positie in de bouw en heb je al een (aan bouwkunde) gerelateerde opleiding achter de rug? Dan kun je bij Avans+ terecht voor een postbachelor bouwmanagement opleiding, waarmee je je verder kunt verdiepen.

Bouwmanagement opleiding; een stap verder in jouw ontwikkeling

De bouwsector is altijd in ontwikkeling. Nieuwe technologieën volgen elkaar in snel tempo op. Hierdoor ontstaat steeds meer integraliteit en wordt meer kostenefficiency bereikt. Dit vraagt veel van jou, wanneer je werkzaam bent in een bouwmanagement functie of bijvoorbeeld als projectleider bouw. Een bouwmanagement opleiding kan je helpen in te spelen op de ontwikkelingen in de markt. 

Avans+ heeft een ruim aanbod postbachelor opleidingen Bouwmanagement. Ambieer je een functie als projectleider? Kies dan voor een opleiding Projectleider bouw en infra. Ben je al werkzaam als projectleider en wil je verbreding of verdieping in uw kennis? Dan is een opleiding Hoger bouwprojectmanagement wellicht iets voor jou. Wens je een andere specialisatie dan kun je een opleiding bouw bijvoorbeeld ook aanvullen met onze training Contractmanagement. Er zit altijd een opleiding bouwmanagement bij die optimaal aansluit bij jouw praktijksituatie.

 

Opleiding Bouwmanagement: vanuit ervaring en praktijkgericht

Bij de ontwikkeling van de postbachelor opleiding Bouwmanagement is nauw samengewerkt met autoriteiten in het vakgebied bouw, zoals The International Project Management Association (IPMA) en TU Delft. Bovendien werkt Avans+ samen met Buro OP+, een opleidingsinstituut dat zich heeft gespecialiseerd in opleidingen bouwmanagement in de uitvoerende bouw. De docenten van de opleiding bouwmanagement zijn ervaringsdeskundigen en beschikken over een groot didactisch vermogen. In onze bouwmanagement opleiding staat de praktijk altijd centraal. Er wordt gewerkt met praktijkcases, waardoor je het geleerde ook direct in de praktijk kunt toepassen.

Naast jouw professionele ontwikkeling hechten we tijdens de opleiding bouwmanagement ook veel waarde aan de ontwikkeling van jouw persoonlijk leiderschap. Wij geloven dat jouw professionele prestaties net zo goed ontwikkeld dienen te zijn als bijvoorbeeld jouw (communicatieve) vaardigheden. Op die manier kun je richting geven aan het gedrag van anderen en ben je zelfverzekerd in communicatie met jouw opdrachtgever. Hiervoor is onze opleiding projectmanagement bouw perfect om dit op professioneel niveau te ontwikkelen.

Interactief werken tijdens de cursus bouwmanagement

Bij Avans+ werken we interactief tijdens de bouwmanagement cursus. In onze opleiding projectmanagement bouw staat de wisselwerking tussen aangeboden kennis en toepassing centraal. Je gaat onder leiding van onze ervaren experts tijdens de bijeenkomsten aan de slag met vraagstukken en/of problematiek uit jouw eigen praktijk. In deze projectmanagement bouw opleiding wisselen we theorie en praktijk continu af. De praktijkcases, waaraan je individueel of in kleine teams werkt, zijn gerelateerd aan jouw eigen werkomgeving. Door deze sterke koppeling kun je hetgeen je vandaag leert, morgen direct toepassen. Met het volgen van deze opleiding bereik je het niveau voor hbo bouwmanagement.

Meer informatie over de opleiding bouw?

Heb je nog vragen over de cursus bouwmanagement of bent jouw benieuwd welke opleiding bouwmanagement het beste past bij jouw ambitie? Neem dan contact op met onze opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek over de bouwmanagement cursus.

Lees meer