Skip to main content

Bezoek di 31 jan. om 19:00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan

Awareness cyber security

Iets voor jou?
 • Je bent betrokken bij de integratie van systemen/installaties in de IT-infrastructuur van organisaties.
 • In het kader van zorgplicht en wetgeving wil je vanuit informatiebeveiligingsperspectief naar ontwerpen en voorgestelde oplossingen kunnen kijken.
 • Met gedegen kennis wil je jezelf kunnen onderscheiden, door als volwaardig gesprekspartner op te treden voor IT-security specialisten of opdrachtgevers.

Ben jij je bewust van jouw zorgplicht? Hoe voorkom je een hack/datalek? Cyber security is een onderwerp dat binnen veel organisaties hoog op de agenda staat. Vooral sinds de invoering van de Wet Meldplicht Datalekken (2016) is dit een veelbesproken onderwerp. De technologische ontwikkelingen stellen ons in staat efficiënter en effectiever te werken en brengen mooie kansen, maar ook risico’s én maatregelen met zich mee.

Het belang van de Awareness cyber security opleiding

De ervaring leert dat cyber security, dan wel informatiebeveiliging, binnen de bouw/installatietechniek nog in de kinderschoenen staat. Het bewustzijn begint langzaam te ontstaan, maar in de uitvoering wordt het aspect informatiebeveiliging veelal nog niet integraal vanaf de eerste ontwerpfase meegenomen. Deze “verborgen schaduwwereld” is vaak nog onbekend en niet tastbaar.

Binnen de branche is echter steeds vaker sprake van integratie van systemen en installaties in de IT-infrastructuur van organisaties. Hiermee ontstaan relaties en afhankelijkheden van andere bedrijfsprocessen en informatiesystemen.

Wanneer bedrijven ‘slachtoffer’ worden van cyberaanvallen, blijkt vaak dat de daders op een of andere manier slim gebruik hebben weten te maken van componenten in bijvoorbeeld de E-installaties. Ontwikkeling van nieuwe ‘slimme’ – via internet ontsloten – technologie gaat in razend tempo. Het is daarmee voor alle betrokken partijen van belang om vooraf goed te kunnen inschatten wat de risico’s zijn en welke maatregelen het vraagt om, niet alleen tot een technisch goed werkende, maar ook tot een veilige weerbare oplossing te komen.

Deze cursus is bedoeld om je voldoende basis mee te geven om zelf, in het kader van zorgplicht en wetgeving, naar ontwerpen en voorgestelde oplossingen te kunnen kijken. Tevens kun je als volwaardig gesprekspartner met IT-securityspecialisten in gesprek met betrekking tot informatiebeveiliging.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt bij een installatiebedrijf of (installatietechnisch) adviesbureau als ontwerper, (lead)engineer, projectleider of adviseur. Óf je bent werkzaam bij een (semi)overheidsinstelling of bij een opdrachtgever en je bent betrokken bij de integratie van installaties in de IT-infrastructuur. Je hebt de ambitie (vanuit een zorgplicht) een volwaardig gesprekspartner op het gebied van informatiebeveiliging voor collega’s, partners (IT-security specialisten) en klanten te (willen) zijn.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens de bijeenkomsten behandelen specialisten uit de praktijk de onderwerpen op interactieve wijze. Gedurende de Awareness cyber security cursus werk je zowel zelfstandig als in groepsverband aan (veelal korte) casuïstiek of praktijkopdrachten. Zo kun je direct de theorie in een treffende context plaatsen. De cursus wordt afgesloten met het uitwerken van een casus.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Tijdens de bijeenkomsten behandelen specialisten uit de praktijk de onderwerpen op interactieve wijze. Gedurende de Awareness cyber security cursus werk je zowel zelfstandig als in groepsverband aan (veelal korte) casuïstiek of praktijkopdrachten. Zo kun je direct de theorie in een treffende context plaatsen. De cursus wordt afgesloten met het uitwerken van een casus.incompany- en maatwerktrajecten kunt je in overleg voor een andere doorlooptijd kiezen.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de opleiding Awareness cyber security zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.195,-.
  • Leermiddelen: circa € 75,-.
  • Arrangementskosten: € 95,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de cursus een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol doorlopen van de cursus Awareness cyber security ontvang je het certificaat  Awareness cyber security van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na actieve deelname aan de Awareness cyber security cursus weet je wat het begrip cyber security inhoudt, welke risico’s betrokken partijen lopen en welke dreigingen er bestaan. Je begrijpt de achtergrond en bent bekend met wetgeving en normen. Ook ben je op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things (IoT) en Cloud. Dat maak je een volwaardig gesprekspartner voor collega’s, partners (IT-security specialisten) en opdrachtgevers.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Informatiebeveiliging in perspectief
  • Wet & Regelgeving, relevante ISO & NEN normen
  • Relatie met bedrijfsdoelstellingen & kwaliteitseisen
  • Risicoanalyse, dreigingen en risicostrategieën
  • Actuele ontwikkelingen – o.a. Internet of things (IoT) en Cloud
  • Consequenties voor dienstverlening & contractering

  programma cyber security awareness
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven