Skip to main content

Bezoek woe 14 juni om 19.00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan!

Introductie energietransitie en duurzaam wonen

Inschrijven
Introductie energietransitie en duurzaam wonen
Iets voor jou?
 • Niet technisch opgeleid maar altijd al interesse gehad in techniek, of zie je kansen in de techniek?
 • Je wilt begrijpen hoe je zelf mee kunt werken aan energietransitie, bijvoorbeeld door dit door te (laten) voeren in jouw eigen woning. 
 • Je wilt ontdekken of duurzame techniek een vakgebied is waar je je verder in zou willen ontwikkelen.
   

Duurzaamheidsaspecten spelen een steeds grotere rol binnen ieders dagelijks leven. Iedereen kent de opgave waar we voor staan op het gebied van duurzaamheid en energietransitie. Deze introductiecursus is een uitgelezen manier om kennis te maken met de mogelijkheden en onmogelijkheden van verduurzaming en de rol van gebouwgebonden installaties hierbij. Hoe krijgen we meer grip op onze CO2 footprint en energieverbruik? Ontwikkelingen in de techniek volgen elkaar snel op. Kennis over de werking van techniek helpt om bewust om te gaan met energie. Hierdoor kun je meer gefundeerd inschatten of een toepassing meerwaarde voor jou of je project kan bieden. Ook is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe mogelijkheden. Met deze introductiecursus zet je de eerste stap in het doorgronden van technische ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en energietransitie in gebouwen.  

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De introductiecursus geschikt voor mensen die vanuit interesse meer willen weten over verduurzaming, energietransitie en techniek. Deze introductie cursus is ook bijzonder geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in installatietechniek. Bijvoorbeeld als je een carrièreswitch overweegt, of zelf aan de slag wilt met bijvoorbeeld het verduurzamen van jouw woning en daarover meer wilt weten.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens interactieve bijeenkomsten behandelt een specialist van Avans+ verschillende oplossingen in techniek die bijdragen aan duurzaamheid van je woning.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze cursus duurt ongeveer 10 weken en bestaat uit 6 bijeenkomsten van elk 3 uur (avondsessies). Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met circa 2-3 uur per week zelfstudie. De eerste en laatste bijeenkomst zal fysiek worden gehouden. De overige 4 bijeenkomsten worden via live online lessen aangeboden, waarbij we het platform Zoom inzetten.

  STAP-budget
  Het is mogelijk om subsidie aan te vragen bij de overheid van maximaal €1000,- voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kun je gebruiken voor het volgen van een opleiding bij ons. Wil je hier meer over weten over het STAP-budget, klik dan hier.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de cursus Introductie energietransitie en duurzaam wonen zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 995,- 
  • Boeken: circa € 70,- Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de cursus Introductie energietransitie en duurzaam wonen ontvang je een certificaat van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de cursus heb je meer inzicht in het thema duurzaamheid en de relatie met de technische oplossingen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Duurzaamheid algemeen
  • Opwekking warmte
  • Klimatisering
  • Sanitair
  • Regeling
  • Opwekking Elektriciteit

  Voor meer informatie over het programma kun je de brochure downloaden.

  duurzame installatietechniek
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven