Skip to main content

Installatietechniek

(4 OPLEIDINGEN )
Installatietechniek
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
MEER WETEN OVER ONZE WERKWIJZE? ONTDEK HIER MEER
 • Doordat ik het lesmateriaal achter de hand heb, kan ik in plaats van alleen maar vragen stellen, nu zelf ook een voorstel doen voor een ontwerp en dat vervolgens bespreken met collega’s.

  testimonial-techniek-bregjesmaling
  Bregje Smaling
  Projectengineer bij Kuijpers
 • Ik ben door de opleiding perfect in staat om een project vanaf het begin af aan mee op te pakken.

  testimonial-techniek-thijskokken
  Thijs Kokken
  Manager Woningbouw
 • Wat mij met name aansprak in de cursus, is het feit dat deze praktisch is opgezet en het alle facetten van de installatietechniek behandelt.

  testimonial-techniek-georgevanderijt
  George van de Rijt
  Accountmanager
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

Samenwerking vanuit integraal perspectief wordt steeds belangrijker in de bouwwereld. Verdiep daarom uw integratiekennis E en W met een Hogere Installatietechniek opleiding (HIT opleiding) van Avans+ en ontwikkel de skills die nodig zijn om een optimale samenwerking tot stand te laten komen.

Hogere installatietechniek: de rol van de ontwerper verandert

Integraal werken in de bouw is steeds meer aan de orde en daarom is een hogere installatietechniek opleiding erg relevant. Alle stakeholders binnen een project werken in onze opleiding installatietechniek direct samen om een ontwerp vast te stellen. In het beginstadium wordt al geïnventariseerd waar genomen beslissingen toe leiden. De installatietechnisch ontwerper krijgt hierdoor bij het benaderen van een project een andere rol. Hij adviseert opdrachtgevers bij het opnemen van technische installaties in het ontwerp. Daarnaast is het zijn verantwoording dat ook de mate van duurzaamheid en beheers- en onderhoudskosten hierbij worden gespecificeerd.

De opleiding installatietechniek met integratie van W en E

Binnen onze opleiding Installatietechniek is nagedacht over de integratie van de werktuigkundige (W) en elektrotechnische (E) disciplines. Binnen de HIT opleiding worden namelijk juist de bedenkers van installatietechnische concepten opgeleid. Vanuit de HIT-W en HIT-E dienen deelnemers daarom ook vanuit integraal perspectief samen te werken aan een ontwerp en gezamenlijk de juiste keuzes te bepalen.

Bij Avans+ kunt u kiezen uit een gevarieerd aanbod van opleidingen Installatietechniek. Heeft u nog niet zoveel ervaring op het gebied van gebouwinstallaties, dan kunt u afhankelijk van uw vooropleiding starten met de basiscursus Installatietechniek of een Schakelcursus HIT. Wilt u zich na een hbo-opleiding verder ontwikkelen, dan is een HIT opleiding op postbachelorniveau mogelijk iets voor u. Hierbij kunt u kiezen tussen de HIT-E (Hogere Installatietechniek voor Elektronische installaties) of de HIT-W (Hogere Installatietechniek voor Werktuigkundige installaties).

Het rendement van onze opleidingen Installatietechniek

Een van onze docenten is werkzaam bij een raadgevend ingenieursbureau als specialist duurzaamheid en innovatie. Zij ziet dagelijks deelnemers tijdens het volgen van een HIT opleiding al direct zaken in de praktijk kunnen toepassen. De praktijkopdrachten die dienen te worden uitgevoerd gaan vaak over de grenzen van het eigen beroep. Hierdoor doen deelnemers ervaring op in het communiceren met andere stakeholders binnen een project, zodat een integraal ontwerp kan worden neergezet. De opleidingen installatietechniek maakt deze technische professionals beter in hun vak en brengt ze verder in hun loopbaan.

Cursus installatietechniek versus hbo installatietechniek?

Vaak wordt ons de vraag gesteld wat het verschil is tussen een cursus installatietechniek en een volwaardige opleiding hbo installatietechniek. Dit is een wezenlijk verschil. De opleiding installatietechniek hbo leidt u in tegenstelling tot een korte installatietechniek cursus op om het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen.

Bij Avans+ werken we tijdens de opleiding installatietechniek interactief. In onze hbo installatietechniek deeltijd opleiding staat de wisselwerking tussen aangeboden kennis en toepassing centraal. U gaat tijdens de opleiding installatietechniek onder leiding van onze ervaren experts tijdens de bijeenkomsten aan de slag met vraagstukken en/of problematiek uit uw eigen praktijk. In deze installatietechniek opleiding wisselen we theorie en praktijk continu af. De praktijkcases, waaraan u individueel of in kleine teams werkt, zijn gerelateerd aan uw eigen werkomgeving. Door deze sterke koppeling kunt u hetgeen u vandaag leert, morgen direct toepassen. Bovenstaande is een wezenlijk verschil tussen een korte cursus installatietechniek of hbo installatietechniek opleiding zoals de opleiding installatietechniek die u bij Avans+ kunt volgen. 

Opleidingslocatie hbo installatietechniek opleiding

Avans⁺ biedt opleidingen aan op diverse locaties. Zo hebben wij een opleiding installatietechniek Eindhoven, een opleiding installatietechniek Utrecht, een opleiding installatietechniek Zwolle en een opleiding installatietechniek Breda. Zo zorgen wij ervoor dat er altijd een locatie bij u de buurt is waar u onze installatietechniek opleidingen kan volgen.

Past onze installatietechniek opleiding bij u?

Bent u benieuwd of wij ook een opleiding installatietechniek volwassenen hebben die bij u past? Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze opleidingsmanagers. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste opleiding of cursus installatietechniek!

lees meer