Als projectleider binnen de installatietechniek draag je een grote verantwoordelijkheid, meestal voor meerdere projecten tegelijk. Voor de eigen organisatie ben je een ware spin in het web die de processen managet, het projectteam aanstuurt, en individuen coacht. Het is jouw verantwoordelijkheid dat projecten binnen de contractvoorwaarden, de gestelde kwaliteitseisen, planning en de begroting gerealiseerd worden.
Als projectleider installatietechniek ben jij het aanspreekpunt vanuit de opdrachtgever, maar ook voor de projectleiders vanuit de andere disciplines, zoals architecten, bouwkundigen of constructeurs. Binnen de eigen organisatie heb je afstemming met engineers, werkvoorbereiders, logistiek en inkoop. Je draagt verantwoording af aan directie of management.
Je coördineert de uitvoering in nauw overleg met planners, uitvoerders en/of (chef) monteurs én draagt verantwoordelijkheid af aan je directie of management. Tevens adviseer je de opdrachtgever en zorg je na oplevering dat een project met alle relevante informatie wordt overgedragen aan opdrachtgevers en je collega’s van beheer en onderhoud.
Heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen als Projectleider installatietechniek? Wil je een les meevolgen? Lees meer en geef je op.
Doelgroep
Je denkt en werkt op bachelorniveau en het ontbreek jou niet aan ambitie. Je beschikt over installatietechnische kennis, voelt je thuis in die wereld en bent toe aan een volgende stap om op projectniveau verantwoordelijkheid te nemen en leiding te geven. Je werkt bij een installateur, adviseur, ingenieursbureau, fabrikant, leverancier of opdrachtgever zoals een woningbouwcorporatie of overheid.
Wellicht ben je momenteel assistent projectleider, engineer of werkvoorbereider en wil je groeien naar een rol als projectleider die zijn zaakjes volledig onder controle heeft. Je bent een ruwe diamant die gepolijst wil worden om vol vertrouwen leiding te geven, budgetten te bewaken en oog te hebben voor de planning en kwaliteit. Een aanstormend talent die niets liever wil dan samenwerken, informeren, communiceren, delegeren, controleren, risico’s analyseren, onderhandelen, overtuigen, presenteren en adviseren. En dat allemaal binnen een uitdagend spanningsveld tussen de belangen van opdrachtgevers, projectmanagement, collega’s en stakeholders. Daarbij ben je gedreven om grip te krijgen op de veranderende processen ten gevolge van de digitalisering van de bouw of anders gezegd BIM.
Als je dat wilt bereiken, dan is de opleiding Projectleider installatietechniek op je lijf geschreven.
Werkvorm
Je volgt de opleiding samen met deelnemers uit de postbacheloropleiding Projectleider bouw en infra die zowel bij opdrachtgevers als opdrachtnemers werkzaam zijn. Een multidisciplinaire groep, waarmee de praktijk wordt nagebootst waardoor je inzicht in en begrip krijgt voor elkaars belangen.
Bij Avans+ werken we interactief samen tijdens fysieke bijeenkomsten op de leslocatie en online bijeenkomsten via Zoom. Je gaat aan de slag met vraagstukken uit jouw eigen praktijk zodat je de opgedane kennis, kunde en vaardigheden direct kunt toepassen in je werk. Je werkt samen, onderzoekt, leert, analyseert, reflecteert en past toe om te komen tot verschillende beroepsproducten zoals een projectbeheersplan gericht op een project uit jouw praktijk en een storyline met aandacht voor je persoonlijke ontwikkeldoelen en meer. Je wordt begeleid door docenten die allen experts zijn uit de praktijk.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De opleiding Projectleider installatietechniek duurt ongeveer 8 maanden. De bijeenkomsten zijn wekelijks tussen 15:00 en 20:45 uur.
Naast de bijeenkomsten dien je circa 6 tot 8 uur per week te reserveren voor zelfstudie. De zelfstudie is een gemiddelde en is afhankelijk van leervermogen, opleidingsachtergrond, praktijkervaring en ambitie.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de opleiding Projectleider installatietechniek zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% boven op de opleidingskosten.
Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.
Diploma
Als je de hele opleiding Projectleider installatietechniek succesvol hebt doorlopen, ontvang je het postbachelor diploma Projectleider installatietechniek.
Resultaat
Na de opleiding Projectleider installatietechniek kun jij de methoden en technieken van projectmatig werken toepassen en verantwoording over jouw resultaten afleggen. Je bent in staat om projectteams aan te sturen en te motiveren.
Na het volgen van de opleiding:
Kortom, jij hebt de kennis en handvatten gekregen die je zocht om installatietechnische projecten gestructureerd tot een goed einde te brengen.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.