Skip to main content

Fase 2 van Master of Pipeline Technology

iets voor u?
 • U leert technische en maatschappelijke disciplines op elkaar af te stemmen.
 • De achtergronden en beweegredenen van diverse specialisten worden duidelijk voor u.
 • Leer hoe u deze kennis toepast op strategisch niveau binnen uw organisatie.
In het kort
 • niveau Master
 • duur 1,5 jaar
 • studiebelasting 10 uur per week
 • studiekosten 13.145,-
 • startdata
  • 27-09-2019 Bosschenhoofd
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U heeft fase 1 (Technisch Pijpleidingingenieur) al met succes doorlopen. Nadat u in dat lesprogramma de technische aspecten van het pijpleidingtransport heeft leren kennen en overzien, wilt u zich nu verder ontwikkelen door ook de sociale, organisatorische en maatschappelijke aspecten van de pijpleidingbranche te beschouwen. 
  Na volledige afronding van fase 2 ontvangt u de graad MSc. (n.v.t. voor degenen die niet over  een bachelorgraad beschikken).
   

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uniek aan de opleiding Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. U ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat u in kleine groepjes werkt bestaande uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze 2e fase van de opleiding neemt 1½ jaar in beslag. Het eerste jaar kent maandelijks een tweedaagse lesbijeenkomst met (optionele) hotelovernachting. Het laatste halve jaar bestaat voornamelijk uit de uitwerking en afronding van uw masterthesis en kent slechts enkele kortere bijeenkomsten.
  De studielast bedraagt 36 EC’s (= 1008 studiebelastingsuren). U dient te rekenen op minimaal 10 uur zelfstudie per week.
   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de tweede en tevens laatste fase van de Master of Pipeline Technology zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 13.145,-.
  • Leermiddelen: circa € 250,-.
  • Arrangementskosten: € 1.885,-.

  U ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Indien u gebruik wilt maken van de overnachtingsmogelijkheden betaalt u hiervoor € 630,-.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan voor deze tweede fase van de opleiding in 2 jaarlijkse termijnen (1ste termijn €8.800,- en 2de termijn €4.400,-) of in 14 maandelijkse termijnen van € 970,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na succesvolle afronding van de tweede fase ontvangt het getuigschrift Master of Science of Pipeline Technology van Avans+. Deze professionele master is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO 70096. De bijbehorende graad en titel die u mag voeren is Master of Science of Pipeline Technology. U bent gerechtigd ‘MSc.’ achter uw naam te voeren.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de Master of Pipeline Technology heeft u als managing engineer inzicht in de nieuwste mogelijkheden van de totale pijpleidingketen. U kent de samenhang tussen de diverse disciplines en u past verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider en pipeline engineer geeft u richting aan de verdere ontwikkeling van uw organisatie én van de branche.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 02.

  Schrijf u in voor dit onderdeel

  Heeft u uw keuze kunnen maken? Schrijf u dan hier in voor dit onderdeel update arbeidsrecht.

  inschrijven
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven