Skip to main content
Momenteel ondervinden wij een telefoonstoring op ons algemene telefoonnummer. Wil je toch graag contact? Bel ons dan via 076 - 525 88 03 of mail naar info@avansplus.nl.

Fase 2 van Master of Pipeline Technology

Fase 2 van Master of Pipeline Technology
Iets voor jou?
 • Je leert technische en maatschappelijke disciplines op elkaar af te stemmen.
 • De achtergronden en beweegredenen van diverse specialisten worden duidelijk voor jou.
 • Leer hoe je deze kennis toepast op strategisch niveau binnen jouw organisatie.
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt fase 1 (Technisch Pijpleidingingenieur) al met succes doorlopen. Nadat je in dat lesprogramma de technische aspecten van het pijpleidingtransport hebt leren kennen en overziet, wil jij je nu verder ontwikkelen door ook de sociale, organisatorische en maatschappelijke aspecten van de pijpleidingbranche te beschouwen.

  Na volledige afronding van fase 2 ontvang je de graad MSc. (n.v.t. voor degenen die niet over een bachelorgraad beschikken).

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uniek aan de opleiding Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. Je ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat je in kleine groepjes werkt bestaande uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze 2e fase van de opleiding neemt 1½ jaar in beslag. Het eerste jaar kent maandelijks een tweedaagse lesbijeenkomst met (optionele) hotelovernachting. Het laatste halve jaar bestaat voornamelijk uit de uitwerking en afronding van jouw masterthesis en kent slechts enkele kortere bijeenkomsten.

  De studielast bedraagt 36 EC’s (= 1008 studiebelastingsuren). Je dient te rekenen op minimaal 10 uur zelfstudie per week.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de tweede en tevens laatste fase van de Master of Pipeline Technology zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 13.480,-.
  • Leermiddelen: circa € 250,-.
  • Arrangementskosten: € 1.930,-.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Indien je gebruik wilt maken van de overnachtingsmogelijkheden betaalt u hiervoor € 630,-.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan voor deze tweede fase van de opleiding in 2 jaarlijkse termijnen (1ste termijn €9.240,- en 2de termijn €4.620,-) of in 14 maandelijkse termijnen van € 990,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na succesvolle afronding van de tweede fase ontvangt het getuigschrift Master of Science of Pipeline Technology van Avans+. Deze professionele master is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO 70096. De bijbehorende graad en titel die je mag voeren is Master of Science of Pipeline Technology. Je bent gerechtigd ‘MSc.’ achter jouw naam te voeren.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de Master of Pipeline Technology heb je als managing engineer inzicht in de nieuwste mogelijkheden van de totale pijpleidingketen. Je kent de samenhang tussen de diverse disciplines en je past verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider en pipeline engineer geef je richting aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie én van de branche.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 02.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Schrijf je in voor dit onderdeel

  Heb je een keuze kunnen maken? Schrijf je dan hier in voor dit onderdeel.

  inschrijven
  Brochure aanvragen Inscrijven