Skip to main content
Momenteel ondervinden wij een telefoonstoring op ons algemene telefoonnummer. Wil je toch graag contact? Bel ons dan via 076 - 525 88 03 of mail naar info@avansplus.nl.

Fase 1 van Master of Pipeline Technology

Fase 1 van Master of Pipeline Technology
Iets voor jou?
 • Leer de totale keten te overzien en de samenhang tussen disciplines.
 • Krijg inzicht in de nieuwste technieken.
 • Leer hoe je deze kennis toepast op strategisch niveau binnen jouw organisatie.
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent ingenieur en werkt bij een organisatie die betrokken is bij pijpleidingtransport. Dit kan zijn een overheidsinstantie die zich bezighoudt met regelgeving, een pijpleidingbeheerorganisatie verantwoordelijk voor de continuïteit en de veiligheid van pijpleidingtransportsystemen, een ingenieursbureau dat pijpleidingsystemen ontwerpt, een aannemingsbedrijf, een dienstverlenend bedrijf of een toeleverancier van materialen.

  Je wilt tijdens deze eerste fase van de opleiding Master of Pipeline Technology kennis en inzicht verkrijgen van de technische aspecten van pijpleidingtransport en de onderlinge samenhang ervan gaan begrijpen, beschouwd vanuit de verschillende organisatietypen.

  Toelating tot en plaatsing binnen de opleiding

  Voor jouw toelaatbaarheid tot de opleiding hanteert de toelatingscommissie als criterium:

  Vastgesteld wordt of de kandidaat toelaatbaar is qua motivatie en achtergrond (technische bachelor of hoger, ervaring, werkveld en functieniveau). Indien je niet beschikt over een bachelorgraad, maar wel minimaal een hbo-functie bekleedt met ruime werkervaring, dan ben je na een capaciteitentest mogelijk toch toelaatbaar tot de opleiding. Informeer je naar de mogelijkheden.

  Voor jouw plaatsbaarheid in de opleiding hanteert de toelatingscommissie als criterium: De maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen. Er wordt een maximale heterogeniteit van de groep nagestreefd qua sector (gas, olie/chemie, water, warmte), type organisatie (leidingbeheerder ingenieursbureau, aannemer, e.a.) en ervaring. Daarmee vindt plaatsing dus niet alleen op volgorde van aanmelding plaats. Daarnaast gaan degenen die voornemens zijn de volledige opleiding af te ronden vóór op degenen die slechts afronding van de 1e fase (Technisch Pijpleidingingenieur) beogen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uniek aan de opleiding Master of Pipeline Technology (MPT) is de multidisciplinaire insteek. Je ontwikkelt affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen. Dit gebeurt doordat je in kleine groepjes werkt bestaande uit deelnemers met allemaal een andere rol in het totale pijpleidingenproces.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze 1e fase van de opleiding duurt 1 jaar en kent 9 maandelijkse bijeenkomsten van elk 2 dagen met (optionele) hotelovernachting. 
  De studielast bedraagt 24 EC’s (= 672 studiebelastingsuren). Je dient te rekenen op minimaal 10 uur zelfstudie per week.
   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Technisch pijpleidingingenieur (fase 1) zijn als volgt:

  • Opleidingkosten: € 8980,-.
  • Leermiddelen: circa € 450,-.
  • Arrangementskosten: € 1.220,-.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Indien je gebruik wilt maken van de overnachtingsmogelijkheden betaal je hiervoor € 630,-.

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te voldoen d.m.v. een automatische incasso. Voor deze opleiding geldt; 8 maandelijkse termijnen van

  € 1.140,-. Alle overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van het eerste jaar ontvang je het diploma Technisch pijpleidingingenieur. Na het succesvol afronden van de hele masteropleiding ontvang je het getuigschrift Master of Pipeline Technology. Dit getuigschrift is namens de Nederlandse overheid formeel erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt inzicht in de nieuwste mogelijkheden van de totale keten en kent de samenhang tussen de diverse disciplines. Je past de verworven kennis en inzichten toe op strategisch niveau. Als professioneel leider geef je richting aan de verdere ontwikkeling van jouw organisatie en van de branche.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 02.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Schrijf je in voor dit onderdeel

  Heb je een keuze kunnen maken? Schrijf je dan hier in voor dit onderdeel.

  inschrijven
  Brochure aanvragen Inscrijven