Lees hoe Bregje Smaling de opleiding HIT-W heeft ervaren:

"3 jaar geleden ben ik begonnen als engineer bij een installatietechnisch adviesbureau. Mijn achtergrond is werktuigbouwkunde, dus ik wilde graag mijn installatietechnische kennis vergroten. De opleiding HIT-W bood mij, buiten werktijd, de mogelijkheid om op een structurele manier de verschillende onderwerpen binnen de installatietechniek te behandelen, zodat ik snel stappen kon maken in mijn functie als installatietechnisch engineer.

Een geluidsberekening met direct resultaat

Een zeer concreet voorbeeld van direct resultaat uit de opleiding in mijn dagelijkse praktijk is het volgende: in het project waar ik nu aan werk zijn een aantal ruimtes waarvan getwijfeld werd of het installatiegeluid onder de opgegeven waarde blijft. Dankzij onze lessen heb ik op basis van het ISSO handboek een geluidsberekening kunnen maken waaruit blijkt dat met toepassing van de juiste demper, het geluidsniveau onder de gestelde richtlijn blijft.

Volwaardig gesprekspartner

Behalve oplossingen te kunnen bieden voor bovenstaande ‘problemen’, ben ik dankzij de opleiding inmiddels ook in staat zelfstandig (deel)ontwerpen te maken. Doordat ik het lesmateriaal achter de hand heb, kan ik in plaats van alleen maar vragen stellen, nu zelf ook een voorstel doen voor een ontwerp en dat vervolgens bespreken met collega’s. HIT-W bood mij de mogelijkheid om op een structurele manier de verschillende onderwerpen binnen de installatietechniek te behandelen, zodat ik snel stappen kon maken in mijn functie als installatietechnisch engineer.

Woorden als installatietechniek, kennis en nuttige investering typeren voor mij deze opleiding HIT-W van Avans+."