Lees hoe Marcel Bos de opleiding HIT-W heeft ervaren:

“Nadat ik mijn afstudeerstage voor de BEng Werktuigbouwkunde bij BAM Techniek met succes had afgerond werd mij een baan als Engineer bij de afdeling Ontwikkeling aangeboden. Om snel en effectief de benodigde kennis en vaardigheden, om deze functie te beoefenen, op te doen heb ik aangegeven de HIT-W graag te willen volgen. BAM Techniek was bereidt de benodigde tijd en middelen hiervoor vrij te maken.

In het tweede jaar van de opleiding moesten we een voorlopig ontwerp maken voor een hogeschool. Voor het gedeelte Opwekking Warmte Koude en Elektra (OWKE) moesten we onder andere een jaarbelastingduurkromme samenstellen. De vaardigheden die ik door het maken van deze jaarbelastingduurkromme heb opgedaan heb ik bij een project van een fabriekshal met een hoge interne warmtelast kunnen toepassen. Het simuleren van het gevraagde koelvermogen van deze fabriekshal gedurende een referentiejaar heeft geleidt tot een economisch optimale toepassing van het opgestelde koelvermogen waarbij de hoeveelheid temperatuuroverschrijdingen acceptabel zijn.

De competenties die ik heb geleerd op mijn vorige opleiding worden binnen de HIT-W verder ontwikkeld. Voor zowel mij persoonlijk als voor de BAM heeft dit een meerwaarde. Daarnaast wordt je kennis over de installatietechniek aanzienlijk vergroot wat een positief effect heeft op je carrière. En doordat ik wekelijks meer kennis over de installatietechniek kreeg bijgebracht werd de benodigde begeleiding bij mijn werkzaamheden gereduceerd. Hierdoor werden de kosten op projecten verminderd.

Dankzij de HIT-W opleiding heb ik meer verdieping gekregen in de werktuigkundige installatietechniek en heb ik mijn netwerk kunnen verbreden.

Woorden als leuk, verdiepend en opbouwen van een nuttig netwerk typeren voor mij de opleiding HIT-W.”