Lees hoe Nick Hendrikx de opleiding HIT-W heeft ervaren:

“Anders dan in mijn vorige functie heb ik nu veel met techniek te maken. Als ontwerper kon ik wel wat praktijkgerichte bijscholing gebruiken in energietechniek en duurzame technieken die binnen een gebouw worden toegepast. Nu is deze opleiding weliswaar veel breder dan dat, maar ik heb gemerkt dat in veel vakken energie en duurzaamheid een rol spelen.

Weliswaar ben ik nog niet klaar met de opleiding, maar het nut ervan bewijst zich nu al elke dag. Mijn technische kennis is weer opgefrist en dat geeft zelfvertrouwen. Ik leer ook veel nieuwe dingen, zoals het maken van praktische berekeningen en het toepassen van technieken in de installatietechniek. Daarin had ik nog weinig ervaring. De opleiding heeft het ‘natuurlijke leerproces’ bij mijn werkgever enorm versneld.

Bij het maken van berekeningen of ontwerpen kan ik al vaak teruggrijpen op de lesstof. Een mooi voorbeeld is dat aan het begin van de opleiding op mijn werk net een renovatieproject van een schoolgebouw van start ging. Er moest een ontwerp worden gemaakt van de technische installaties. De behandelde vakken bij de opleiding liepen mooi parallel met de relevante onderwerpen tijdens dit project. Toeval of niet, maar het kwam wel prima uit!”