Lees hoe Patrick Berré de opleiding Master of Pipeline Technology heeft ervaren:

"Moderne contracten zoals Design & Construct bieden ons als aannemer meer vrijheid in bepaalde keuzes. Hierdoor kan onze aanbieding uiteindelijk economisch en maatschappelijk interessanter zijn. Dit vergroot de kans op het binnenhalen van een project. Om een goed aanbod te kunnen doen, hebben we meer inventiviteit en kennis nodig van de andere deelprocessen. Zo kunnen wij tijdens het ontwerp, de realisatie en het eventuele beheer bijsturen waar dat nodig is en weten we op welke specialisten we een beroep moeten te doen.

Het effect van de opleiding Pipeliner is dat de verschillende actoren in de pijpleidingbranche dichter naar elkaar toegroeien. We overleggen beter en zoeken samen naar oplossingen om tot een beter en efficiënter eindproduct te komen: een kwalitatieve, veilige en goed te beheren transportleiding!

Tijdens de opleiding werk je continu aan een betere samenwerking met de diverse actoren. Samen moet je gebruik maken van ieders werkervaring en inzichten om zo tot een oplossing te komen voor de gestelde groepsopdracht. Ook buiten de bijeenkomsten om is iedereen uitgebreid aan het netwerken. De sfeer is vriendelijk. De opleiding draagt ook bij aan je persoonlijke ontwikkeling en je functioneren binnen een groep.

Uiteraard vraagt een dergelijke opleiding ook opoffering van vrije tijd, maar op het einde van de rit worden je inspanningen beloond met een uniek diploma!"