Lees hoe Rob Blokland de opleiding Maintenance management installatietechniek heeft ervaren:

“Ik ben een echte selfmade man. De praktijk was mijn leermeester. Maar op een bepaald moment kom je erachter dat dat toch niet genoeg is. Dat je die theoretische onderbouwing mist. Daarom besloot ik de opleiding Maintenance management installatietechniek te gaan volgen. De studie heeft mijn blik op onderhoud enorm verbreed. Alleen al het feit dat er meer technieken mogelijk zijn die je helpen bij het inrichten en verbeteren van onderhoudsprocessen.

Achteraf zeg ik: ‘doen’ is niet voldoende om onderhoud naar een hoger plan te tillen, je moet er ook de kennis voor in huis hebben. Bovendien heb ik er een netwerk mee opgebouwd, waarvan ik nog steeds regelmatig gebruik maak. Ook mijn werkgever heeft er veel voordeel bij gehad. Als afstudeeropdracht heb ik een onderhoudsbeheersplan gemaakt op basis van geboekte onderhoudsresultaten van een productielijn.

Deze resultaten heb ik eerst geanalyseerd. Vervolgens heb ik een top tien van verbeterpunten opgesteld en die uitgevoerd. Dat heeft een aanzienlijke rendementsverbetering opgeleverd. En een RCM-project heeft geresulteerd in een verbeterd onderhoudsconcept voor de productiemachines.

Toen ik de smaak van het studeren eenmaal te pakken had, ben ik verder gegaan met de bacheloropleiding Technische bedrijfskunde.”