Skip to main content

Bachelor of Nursing (hbo-v) in combinatie met CZO

 • niveau Bachelor
 • duur 1,5 - 4 jaar
 • studiebelasting 15 uur
 • studiekosten 9.000,-
Download brochure
Bachelor of Nursing (hbo-v) i.c.m. CZO
Iets voor jou?
 • Je hebt een BIG-registratie en wilt een erkend NLQF-6 getuigschrift behalen
 • Je wilt niet kiezen voor een specialisatie of een hbo-v, maar je wilt beiden.
 • Je zoekt een opleiding afgestemd op de eisen die het veranderende beroep van verpleegkundige stelt.

Bachelor of Nursing (hbo-v) en CZO in één opleiding

De keuze tussen hbo-verpleegkunde (Bachelor of Nursing) of een Verpleegkundige Vervolgopleiding (VVO) is niet meer nodig. Avans+ en UMC-zorgopleiders bieden de mogelijkheid om beide opleidingen te combineren. Met succes afronden van dit traject levert de deelnemer zowel de hbo-v als een gespecialiseerde verpleegkundige vervolgopleiding, met CZO-accreditatie op. Schrijf je in en we stellen een maatwerktraject voor met je samen voor deze efficiënte combinatie van opleiden.

Op basis van jouw vooropleiding dan wel werkervaring kun je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking komen voor vrijstellingen waardoor de opleiding verkort te volgen is. Deze vrijstellingen worden bepaald nadat inschrijving voor de opleiding heeft plaatsgevonden maar tijdens een adviesgesprek kijken we samen naar wat voor jou de mogelijkheden zijn.  Jouw vooropleiding en ervaring zijn hierin doorslaggevend. Doordat je eerst je CZO erkende specialisatie gaat halen kun je daarna vrijstelling aanvragen voor een deel van de Bachelor of Nursing waardoor je de opleiding hoogstwaarschijnlijk in 1.5 jaar kunt afronden.

Blog

Lees alles over deze opleiding in de blog.

In de Bachelor of Nursing (hbo-v) bij Avans+ word je opgeleid tot een breed inzetbare hbo-verpleegkundige met de centrale en verbindende rol. En oog heeft voor innovaties, hierop kan inspelen. In elke module wordt aandacht besteed aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Met de Bachelor of Nursing (hbo-v) van Avans+ bereik je het volledige hbo-niveau. Waarom? De zorg wordt steeds complexer. Daarnaast wordt het zorgaanbod integraal georganiseerd, vanuit het principe van persoonsgerichte zorg. De zorgvrager staat centraal. Van zorgvragers wordt verwacht dat zij zelfverantwoordelijk en zelfredzaam zijn en zelf regie nemen over eigen gezondheid en gedrag. Dit vraagt een andere insteek van betrokken professionals. Het gaat om samenwerking en afstemming over disciplines en sectoren heen en over regievoering over het integrale aanbod en samenwerking.

In het VVO-deel bij een UMC-opleider krijg je de gespecialiseerde vak inhoud. Hebben we je interesse gewekt? Geef je dan snel op!

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Bachelor of Nursing (hbo-v) met CZO specialisatie

  Deze Bachelor of Nursing (hbo-v) met CZO-specialisatie is bedoeld voor mbo-en in service-opgeleide verpleegkundigen met BIG registratie, die zich willen ontwikkelen in de keten van de acute zorg, moeder-/ kindzorg of langdurige zorg en gelijktijdig het hbo-v diploma willen behalen.  Gedurende deze combinatie is een leerwerkovereenkomst van minimaal 24 uur op een CZO-erkende praktijkleerplaats een voorwaarde en volg je het onderwijs voor de hbo-v bij Avans+ en het CZO-gedeelte bij een UMC-zorgopleider. Doordat je eerst je CZO erkende specialisatie gaat halen kun je daarna vrijstelling aanvragen voor een deel van de Bachelor of Nursing waardoor je de opleiding hoogstwaarschijnlijk in 1.5 jaar kunt afronden. Schrijf je in en we stellen een maatwerktraject voor je samen zodat alle benodigde modules bij Avans+ en bij de UMC-opleider worden doorlopen.

  Overige hbo-v varianten bij Avans+

  Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen

  Deze verkorte deeltijd bacheloropleiding (hbo-v) is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen met een CZO erkend diploma van 2008 en later, die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Bij de juiste vooropleiding is het hoogstwaarschijnlijk mogelijk vrijstellingen te krijgen waardoor de opleiding maar 1.5 jaar duurt. Gedurende deze verkorte opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert, direct in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling van ten minste 24 uur per week. Bekijk hier deze opleiding.

  Bachelor of Nursing (hbo-v) 

  Deze verkorte deeltijd Bachelor of Nursing (hbo-v) is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Je hebt een afgeronde opleiding mbo-verpleegkunde. Bij de juiste vooropleiding is het hoogstwaarschijnlijk mogelijk vrijstellingen te krijgen waardoor de opleiding maar 2.5 jaar duurt. Gedurende deze verkorte opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert gelijk in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling van ten minste 24 uur. We bieden de verkorte hbo-v opleiding op diverse locaties aan. Bekijk hier deze opleiding

  Heb je vragen over de mogelijkheden? Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Gedurende deze verkorte opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert, direct in de praktijk kunt brengen, op een CZO-erkende praktijkleerplaats en met een dienstverband van ten minste 24 uur per week.

  We bieden deze verkorte opleiding op diverse locaties door het land aan. Maar je kunt de modules ook online volgen in een klein leerteam.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan of bekijk alvast de opleidingsroute in de infographic.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting van de totale opleiding is maximaal 240 EC. Maar doordat je eerst je CZO erkende specialisatie gaat halen kun je daarna vrijstelling aanvragen  voor een deel van de Bachelor of Nursing waardoor je de opleiding hoogstwaarschijnlijk in 1.5 jaar kunt afronden. We leggen je hier graag alles persoonlijk over uit. Plan dan een adviesgesprek in.    
   
  Doordat je keuzes kunt maken in het tempo en de manier waarop je leert, afhankelijk van wat je al beheerst is de studiebelasting voor elke deelnemer anders. Gemiddeld wordt verwacht dat je wekelijks ongeveer 8 uur besteedt aan zelfstudie en 8 uur aan bijeenkomsten. Voor het uitvoeren van opdrachten op je werkplek, is het een vereiste dat je een werkweek hebt van minimaal 24 uur. 
   
  Het Bachelor of Nursing deel van de opleiding bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten van 09.00-12.00 uur of tussen 12.30-15.30 uur of is volledig online beschikbaar.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Bachelor of Nursing (hbo-v) in combinatie met CZO zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 9.000,- (exclusief de CZO opleiding en lesmateriaal)
  • Ontwikkelassessment: € 495,- 
  • Aanvragen vrijstelling: € 495,- 
  • Eventuele les locatie /catering kosten

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van deze opleiding. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  In verband met de combi specialisatie dien je eerst jouw CZO-diploma te behalen. Heb je beide opleidingen succesvol afgerond dan ontvang je ook het NVAO-erkende hbo-getuigschrift Bachelor of Nursing. Daarnaast mag je de graad ‘Bachelor of Science in Nursing’ (BN) voeren. Het programma is geaccrediteerd door de NVAO. 
   
  Croho nummer: 3012

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze gecombineerde opleiding ben je gespecialiseerd en hbo-verpleegkundige. Dit bied je ruime mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Maar ook de vervolgopleiding zoals die tot verpleegkundig specialist ligt binnen de mogelijkheden. 

  Je hebt dan  een CZO-diploma van jouw specialisatie en het getuigschrift Bachelor of Nursing. 

  Veelgestelde vragen

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Uitgangspunten in de opleiding zijn positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming. 

  LET OP! Dit is een overzicht van het gehele programma van het Bachelor of Nursing deel van de opleiding. Het is met de juiste vooropleiding hoogstwaarschijnlijk mogelijk om voor grote delen van het programma vrijgesteld te worden waardoor het Bachelor of Nursing deel van de opleiding maar 1,5 jaar duurt.

  • Het verpleegkundig domein 1 (15 EC)
  • Het verpleegkundig domein 2 (15 EC)
  • De organisatie van zorg 1 (15 EC): 
  • Professionele rolontwikkeling (15 EC)
  • Effectieve communicatie in de zorg (15 EC): 
  • De organisatie van zorg 2 (15 EC)
  • Professionele identiteit(10 EC)
  • Evidence Based Practice (15 EC)

  Gedurende de opleiding krijg je toegang tot de online module ‘Effectief leren’, wat je studiebelasting kan verlagen en je veel ondersteunt gedurende het leerproces.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  hbo-v verkort
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven