Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 20 januari 2021

Ik werkte al enkele jaren als mbo-verpleegkundige in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar toen ze besloot om zich verder te gaan specialiseren. Ik hoorde over de Bachelor of Nursing die via Avans+ werd aangeboden en sloot me aan bij eerste groep. Dat kwam mij heel goed uit, omdat ik zo werken en leren kon combineren. Bovendien was alles in de opleiding nieuw en daardoor een mooie aanvulling op mijn bestaande kennis en vaardigheden.

Het belangrijkste dat deze opleiding mij heeft gebracht, is een grotere wereld. Als mbo-verpleegkundige was ik vooral bezig aan het bed en op mijn eigen afdeling. Tijdens de Bachelor of Nursing heb ik vaardigheden geleerd die mijn eigen afdeling en organisatie overstijgen. Ik leerde breder naar de zorg te kijken en verbanden met andere disciplines te zien. Ook denk ik nu verder vooruit. Daarnaast heb ik meer oog voor het borgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg.”

Je mag wel zeggen dat ik veel aan deze opleiding heb gehad. Ik ben vakinhoudelijk en op persoonlijk vlak gegroeid en zelfverzekerder geworden. Wat mij goed beviel aan de aanpak van Avans+, is de duidelijke structuur van de opleiding en de inzet van een passende vakdocent per onderwerp. Verder hebben ze goed ingespeeld op de coronapandemie door over te stappen naar online onderwijs. Nu ik de Bachelor of Nursing heb afgerond, kijk ik alweer verder. Gaandeweg heb ik namelijk ontdekt dat ik me wil ontwikkelen tot gespecialiseerd verpleegkundige op het gebied van obstetrie. Voorlopig ben ik dus nog niet klaar met leren.

 

Lees meer