Skip to main content

Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen

 • niveau Bachelor
 • duur 1,5 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 8.400,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-09-2022 Breda
  • 06-09-2022 Nijmegen
  • 06-09-2022 Utrecht
  • 24-11-2022 Venlo
  • 24-11-2022 Twente
  • 25-11-2022 Alkmaar
Inschrijven
Iets voor jou?
 • Je bent een gespecialiseerd verpleegkundige met een CZO erkend diploma.
 • Je wil jezelf breed ontwikkelen tot een belangrijke schakel in de verpleegkundige zorg op NLQF-6 niveau vanuit je specialisme
 • Je zoekt een opleiding met een flexibel programma dat is afgestemd op de eisen die het veranderende beroep van verpleegkundigen stelt..

De zorg wordt steeds complexer. Daarnaast wordt het zorgaanbod integraal georganiseerd, vanuit het principe van persoonsgerichte zorg. De zorgvrager staat centraal. Van zorgvragers wordt verwacht dat zij zelfverantwoordelijk en zelfredzaam zijn en zelf regie nemen over eigen gezondheid en gedrag. Dit vraagt een andere insteek van betrokken professionals. Het gaat om samenwerking en afstemming over disciplines en sectoren heen en over regievoering over het integrale aanbod en samenwerking. Regieverpleegkundigen spelen hierin een belangrijke rol. Zij staan dicht naast de zorgvrager en diens naaste(n), ondersteunen en versterken hen in het nemen van eigen regie en zelfredzaamheid. Zij zijn een belangrijke schakel in het organiseren van een integraal zorgaanbod en kunnen dit regisseren met inzet van nieuwe technologische toepassingen. 

Deze Bachelor of Nursing met een flexibel opleidingsprogramma is helemaal afgestemd op de eisen die het veranderende beroep van verpleegkundigen stelt en is gebaseerd op het opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020. 

We leiden Je wordt opgeleid op als tot regieverpleegkundige voor de centrale en verbindende rol in de gezondheidszorg, die met oog voor innovaties in kan inspelen op deze ontwikkelingen in de zorg. Positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg, proactieve zorgplanning en gezamenlijke besluitvorming vormen een rode draad in deze verkorte opleiding verpleegkunde. Verder wordt in elke module wordt aandacht besteed aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze deeltijd bachelor opleiding (hbo-v verkort) is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen met een CZO-erkend diploma van 2008 en later, die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Je hebt een afgeronde opleiding mbo-verpleegkunde én een CZO-erkend diploma van 2008 of later. Gedurende deze verkorte opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert gelijk in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling van ten minste 24 uur. We bieden de verkorte hbo v opleiding op diverse locaties aan.

  Instroom met CZO diploma chronisch/intensieve zorg

  Heb je een CZO-diploma die valt onder het cluster chronisch/intensieve zorg en wil je van start met de Bachelor or Nursing? Dan moet je ook aantonen dat je het klinisch redeneren op Bachelor niveau beheerst. Dit kan je doen door de module te volgen in een groep of door alleen de toets te maken. Hier zijn extra kosten verbonden.

  Werkvorm

  Werkvorm

  We starten deze verkorte opleiding verpleegkunde met een ontwikkelingsgericht ontwikkelassessment, waarna we met je bespreken wat voor jou de beste leerroute is.

  Jouw kennis en ervaring zijn uitgangspunt voor het opleidingstraject dat je gaat volgen en je inbreng en visie vanuit je eigen werk en organisatie is essentieel binnen de verkorte hbo v. Je volgt een leerweg waarin je voor een deel zelf je tempo, de lesinhoud en vorm van begeleiding bepaalt. Er wordt aangesloten bij hoe je wilt leren en wat je al beheerst. De mate van zelfstudie, leren in lesbijeenkomsten en leren op de werkplek bepaal je zelf, waarbij wij een grote diversiteit in leeractiviteiten en lesmaterialen aanbieden in een digitale leeromgeving en in de lesbijeenkomsten.

  De hbo v verkort bestaat uit leeruitkomsten, geclusterd in 6 modules die op NLQF-6 niveau worden getoetst. Ter afronding van een module toon je in integrale beroepsprestaties aan dat je de leeruitkomsten van een module beheerst. Toetsing vindt leerwegonafhankelijk plaats. Dat betekent dat je zelf keuzes kunt maken hoe je naar de eindtoets, een integrale beroepsprestatie, toe werkt. Je kunt bijvoorbeeld het accent leggen op het volgen van lesbijeenkomsten, leren van onze docenten/ experts uit het werkveld en van andere deelnemers , of juist meer op zelfstudie en het uitvoeren van wat je leert in de beroepspraktijk. 

  Het is ook mogelijk een vrijstelling aan te vragen, voor 1 of meerdere modules. Tegen meerkosten start dan een vrijstellingstraject. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Marjolein Meijer via 076-5258803.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De verkorte hbo v duurt 1,5 jaar. De studiebelasting varieert per deelnemer. Per module kan de studiebelasting voor jou anders zijn, doordat je keuzes kunt maken in het tempo en de manier waarop je leert, afhankelijk van wat je al beheerst. Je moet rekenen op een studiebelasting tussen de 10 en 15 uur per week (exclusief de bijeenkomsten die je volgt).

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) zijn als volgt:

  • Ontwikkelingsgericht ontwikkelassessment: € 495,-
  • Opleidingskosten: € 8.400,- 
  • Opleidingskosten zijn exclusief lesmateriaal
  • Eventueel kosten leslocatie/catering
  • Aanvragen vrijstelling € 495,-

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van deze opleiding. 

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 2-jaarlijkse termijnen van € 4.300,- of in 14-maandelijkse termijnen van € 620,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd. 

  Voorafgaand aan de verkorte opleiding verpleegkunde dien je een ontwikkelassessment af te leggen. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze verkorte hbo-v kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van deze verkorte opleiding verpleegkundige, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Subsidie Praktijk Leren

  Voor deze opleiding kun je gebruik maken van de SPL subsidie (Subsidie Praktijk Leren). Je krijgt dan per schooljaar € 2.700,- subsidie, ofwel 1,5 x € 2.700,- = € 4.050,- subsidie. (Voor ziekenhuizen geldt dat je deze subsidie niet mag combineren met KIPZ gelden) Verdere informatie kun je vinden op de website van de RvO.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van deze verkorte hbo-v opleiding ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing. Daarnaast mag je de graad ‘Bachelor of Science in Nursing’ (BN) voeren. Het programma is geaccrediteerd door de NVAO.

  Resultaat

  Resultaat

  De opleiding Bachelor of Nursing (BoN) geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Uitgangspunten in deze verkorte hbo v opleiding zijn positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming. De opleiding bestaat uit 6 modules die op eindniveau worden getoetst. In de meest gewenste situatie start de opleiding met de module Professionele identiteit en eindigt met de module Kwaliteitszorg. Modules kunnen ook los gevolgd worden.

  Gedurende de opleiding krijg je toegang tot de online module ‘Effectief leren’, wat je studiebelasting kan verlagen en je veel ondersteunt gedurende het leerproces.

  fase 1 hbo v verkort
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • De module Somatische en psychogeriatrische aspecten heeft me geholpen om met een meer professionele blik naar de bewoners in het verpleeghuis te kijken.

   Cora Snoei
   Praktijkverpleegkundige
  • Ik hobbel niet meer met de grote groep mee, maar stippel mijn eigen pad uit en maak daardoor bewustere keuzes.

   Corina Barten
   Praktijkverpleegkundige
  • De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als persoon en als professional.

   Sjoerd Kok
   Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
  Download brochure Inscrijven