Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerd verpleegkundigen

4.4
10 reviews
 • niveau Bachelor
 • duur 1,5 jaar
 • studiebelasting 10 uur zelfstudie + 6 uur bijeenkomsten + 24 uur werkplekleren per week
 • studiekosten 9.000,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 02-09-2024 Utrecht
  • 05-09-2024 Breda
  • 21-11-2024 Online
  • 13-02-2025 Alkmaar
Download brochure
Download brochure
Bachelor of Nursing (hbo-v) 1,5 jaar Avans+
Iets voor jou?
 • Door de modulair opgebouwde structuur kun je in drukke tijden een pauze inlassen, of niet. Jij bepaalt.
 • 100% online of liever deels klassikaal? We hebben locaties door heel Nederland en vaste lesdagen.
 • Je zoekt een opleiding die gebaseerd is op de praktijk en daar perfect op aansluit.

Hbo-v online

Vanaf november 2023 is het ook mogelijk deze hbo-v opleiding volledig online te volgen. Klik hier voor meer informatie.

Hbo-v deeltijdopleiding voor gespecialiseerd verpleegkundigen

De zorg wordt steeds complexer. Het zorgaanbod wordt integraal georganiseerd, vanuit het principe van persoonsgerichte zorg. Doordat de zorgvragers (patiënten) centraal staan wordt van ze verwacht dat zij zelfredzaam en zelfverantwoordelijk zijn en zelf regie nemen over eigen gezondheid en gedrag. Voor de betrokken zorgprofessionals vraagt dit om een andere aanpak. Bij deze aanpak gaat het om samenwerking tussen en afstemming over disciplines en verschillende sectoren heen en over regievoering over de samenwerking en het integrale aanbod. 

Deze hbo-v deeltijdopleiding bereid je daarop voor. 

Hbo-v voor gespecialiseerd verpleegkundigen

De opleidingsvariant Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerd BIG-geregistreerde mbo-verpleegkundigen is gebaseerd op de 4-jarige Bachelor en kent een flexibel opleidingsprogramma. De opleiding is afgestemd op de eisen die het veranderende beroep van verpleegkundigen stelt en is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2030. Op basis van jouw vooropleiding dan wel werkervaring kun je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking komen voor vrijstelling van 10 modules, waardoor je opleidingsduur uit kan komen op 1.5 jaar. De toekenning van eventuele vrijstellingen worden bepaald door de examencommissie nadat inschrijving voor de opleiding heeft plaatsgevonden. Tijdens een adviesgesprek kijken we samen naar wat voor jou de mogelijkheden rondom de aanvraag van vrijstellingen zijn. Jouw vooropleiding en ervaring zijn hierin doorslaggevend.    

Met deze Bachelor of Nursing (hbo-v) opleiding word je opgeleid tot een breed inzetbare hbo-verpleegkundige. In iedere module van de Bachelor of Nursing (hbo-v) wordt aandacht besteed aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerd verpleegkundigen

  Deze opleidingsvariant van de Bachelor or Nursing (hbo-v) is bedoeld voor BIG-geregistreerde mbo-verpleegkundigen met een CZO-erkend diploma van 2008 en later, die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Gedurende deze opleiding dien je een werkplek van 24 uur per week te hebben waar je wat je leert meteen in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie of -instelling.  Je kunt het geleerde dan toepassen in je werk, we noemen dit werkplekleren. 

  Op basis van jouw vooropleiding dan wel werkervaring kun je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking komen voor vrijstellingen. De ervaring leert dat als je het juiste CZO-diploma hebt je voor 10 modules vrijstelling zou kunnen krijgen. De eventuele toekenning van individuele vrijstellingen wordt bepaald door de examencommissie nadat inschrijving voor de opleiding heeft plaatsgevonden. Tijdens een adviesgesprek kijken we samen naar wat voor jou de mogelijkheden zijn. Jouw vooropleiding en ervaring zijn hierin doorslaggevend.   

  Heb je vragen over de mogelijkheden? Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Voorafgaand aan de opleiding verpleegkunde dien je een ontwikkelassessment af te leggen. 

  Jouw kennis en ervaring zijn uitgangspunt voor het opleidingstraject dat je gaat volgen en je inbreng en visie vanuit je eigen werk en organisatie is essentieel binnen de Bachelor of Nursing (hbo-v). Je volgt een leerweg waarin je voor een deel zelf je tempo, de lesinhoud en vorm van begeleiding bepaalt. Er wordt aangesloten bij hoe je wilt leren en wat je al beheerst. De mate van zelfstudie, leren in lesbijeenkomsten en leren op de werkplek bepaal je zelf, waarbij wij een grote diversiteit in leeractiviteiten en lesmaterialen aanbieden in een digitale leeromgeving en in de lesbijeenkomsten. 

  De Bachelor of Nursing (hbo-v) bestaat uit leeruitkomsten, geclusterd in modules die worden getoetst. Ter afronding van een module toon je in integrale beroepsprestaties aan dat je de leeruitkomsten van een module beheerst. Wij werken met een hoge mate van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid.  

  Het is ook mogelijk een vrijstelling aan te vragen, voor 1 of meerdere modules, op basis van de leeruitkomsten. Tegen meerkosten start dan een vrijstellingstraject. Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze. 

  Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze of bezoek een voorlichtingsbijeenkomst.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting van een bacheloropleiding is 240 EC. Deze bacheloropleiding is zeer waarschijnlijk sneller te doorlopen afhankelijk van jouw diploma's en werkervaring. Hierdoor kun je hoogstwaarschijnlijk voor 10 modules van de opleiding worden vrijgesteld. De eventuele toekenning van individuele vrijstellingen worden bepaald door de examencommissie nadat inschrijving voor de opleiding heeft plaatsgevonden.  We leggen je hier graag alles persoonlijk over uit in een adviesgesprek.   
    
  Gemiddeld wordt verwacht dat je wekelijks ongeveer 10 uur besteedt aan zelfstudie en 6 uur aan onderwijsbijeenkomsten. Voor het uitvoeren van opdrachten op je werkplek is het een vereiste dat je een werkweek hebt van minimaal 24 uur.  (werkplekleren) 

  Deze opleiding bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten die overdag plaatsvinden op een vaste lesdag. De dag waarop jouw opleiding start is jouw vaste lesdag. Je krijgt voorafgaand aan de module een rooster waarop te zien is wanneer je les hebt. Vaak is dit of in de ochtend (09:00-12:00) en/of in de middag (12:30-15:30). Verder staat er in het rooster wanneer je zelfstandig met je leerteam kan werken. Zorg er wel voor dat je de hele dag vrij geroosterd bent van werk om aan je studie te besteden. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerd verpleegkundigen zijn als volgt:

  • Opleidingskosten bij toegekende vrijstellingen: € 9.000,- 
  • Ontwikkelassessment: € 495,-
  • Opleidingskosten zijn exclusief lesmateriaal
  • Eventueel kosten les locatie/catering

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van deze opleiding. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van deze Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerd verpleegkundigen ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing. Daarnaast mag je de graad ‘Bachelor of Science in Nursing’ (BN) voeren. Het programma is geaccrediteerd door de NVAO.

  Croho nummer: 30122

  Vervolgopleidingen:

  Resultaat

  Resultaat

  De opleiding Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerd verpleegkundigen geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen.

  Veelgestelde vragen

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  Maatwerk

  Maatwerk

  De Bachelor of Nursing (hbo-v) bieden wij ook aan als maatwerk- of als incompany traject. We stellen een uniek traject samen op basis van jullie ontwikkelvraagstuk. Op deze manier ben je verzekerd van een opleiding voor je medewerkers die perfect aansluit op hun ambities, hun functies én op de toekomst van de organisatie. Tevens is het door de modulaire opbouw ook mogelijk om een combinatie van modules te maken die aansluiten op basis van jouw ontwikkelvraagstuk. Hierover denken we graag me je mee. 

  Ontdek meer: informatie over onze maatwerktrajecten. Heb je vragen over de mogelijkheden? Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Uitgangspunten in de opleiding zijn positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming. 

  Na het intakegesprek en de toelating, stroom je in de Bachelor of Nursing (hbo-v) in. Dit is een deeltijdopleiding van vier jaar bestaande uit 240 EC. De duur van de opleiding kan mogelijk ingekort worden op basis van individuele vrijstellingen. Indien de aanvraag van vrijstellingen door de examencommissie wordt toegekend, kan je programma er als volgt uitzien:  

   

  Gedurende de opleiding krijg je toegang tot de online module ‘Effectief leren’.  Deze module ondersteunt je gedurende het leerproces.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  fase 1 hbo v verkort
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.4
  10 reviews
  Download brochure Inscrijven