Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen

4.5
4 reviews
 • niveau Bachelor
 • duur 1,5 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 9.000,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 06-05-2024 Utrecht
  • 07-05-2024 Online
  • 05-09-2024 Breda
Download brochure
Bachelor of Nursing (hbo-v) 1,5 jaar Avans+
Iets voor jou?
 • Door de modulair opgebouwde structuur kun je in drukke tijden een pauze inlassen, of niet. Jij bepaalt.
 • 100% online of liever deels klassikaal? We hebben locaties door heel Nederland en vaste lesdagen.
 • Je zoekt een opleiding die gebaseerd is op de praktijk en daar perfect op aansluit.

Bachelor of Nursing (hbo-v) 1,5 jaar online

Vanaf november 2023 is het ook mogelijk deze verpleegkundige opleiding volledig online te volgen. Klik hier voor meer informatie.

Bachelor of Nursing (hbo-v) 1,5 jaar deeltijdopleiding

De zorg wordt steeds complexer. Daarnaast wordt het zorgaanbod integraal georganiseerd, vanuit het principe van persoonsgerichte zorg. De zorgvrager staat centraal. Van zorgvragers wordt verwacht dat zij zelfverantwoordelijk en zelfredzaam zijn en zelf regie nemen over eigen gezondheid en gedrag. Dit vraagt een andere insteek van betrokken professionals. Het gaat om samenwerking en afstemming over disciplines en sectoren heen en over regievoering over het integrale aanbod en samenwerking.

Opleiding Bachelor of Nursing (hbo-v) 1,5 jaar

Deze Bachelor of Nursing met een flexibel opleidingsprogramma is helemaal afgestemd op de eisen die het veranderende beroep van verpleegkundigen stelt en is gebaseerd op het opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020. 

Je wordt opgeleid tot een breed inzetbare hbo-verpleegkundige voor de centrale en verbindende rol in de gezondheidszorg, die met oog voor innovaties kan inspelen op deze ontwikkelingen in de zorg. Positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg, proactieve zorgplanning en gezamenlijke besluitvorming vormen een rode draad in deze verkorte opleiding verpleegkunde. Verder wordt er in elke module aandacht besteed aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Bachelor of Nursing (hbo-v) 1,5 jaar

  Deze deeltijd bacheloropleiding (hbo-v verkort) is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen met een CZO erkend diploma van 2008 en later, die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Gedurende deze verkorte opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert, direct in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling van ten minste 24 uur per week.  

  Overige Bachelor of Nursing (hbo-v) varianten bij Avans+

  Bachelor of Nursing (hbo-v) 2,5 jaar:

  Deze deeltijd hbo-v opleiding is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Je hebt een afgeronde opleiding mbo-verpleegkunde. Gedurende deze verkorte opleiding verpleegkunde dien je een werkplek te hebben waar je wat je leert gelijk in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling van ten minste 24 uur. We bieden de verkorte hbo-v opleiding op diverse locaties aan. Bekijk hier deze opleiding.

  Bachelor of Nursing (hbo-v) in combinatie met CZO specialisatie

  Mbo-en inservice-opgeleide verpleegkundigen met BIG-registratie, die zich willen ontwikkelen in de keten van de acute zorg, moeder-/ kindzorg of langdurige zorg en gelijktijdig het hbo-v diploma willen behalen. Gedurende deze combinatie is een leerwerkovereenkomst van minimaal 24 uur op een CZO-erkende praktijkleerplaats een voorwaarde en volg je het onderwijs voor de hbo-v bij Avans+ en het CZO-gedeelte bij een UMC-zorgopleider. Bekijk deze opleidingsroute in de infographic. Voor meer informatie bekijk je hier de opleiding.

  Heb je vragen over de mogelijkheden? Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Voorafgaand aan de verkorte opleiding verpleegkunde dien je een ontwikkelassessment af te leggen. 

  Jouw kennis en ervaring zijn uitgangspunt voor het opleidingstraject dat je gaat volgen en je inbreng en visie vanuit je eigen werk en organisatie is essentieel binnen de verkorte Bachelor of Nursing (hbo-v). Je volgt een leerweg waarin je voor een deel zelf je tempo, de lesinhoud en vorm van begeleiding bepaalt. Er wordt aangesloten bij hoe je wilt leren en wat je al beheerst. De mate van zelfstudie, leren in lesbijeenkomsten en leren op de werkplek bepaal je zelf, waarbij wij een grote diversiteit in leeractiviteiten en lesmaterialen aanbieden in een digitale leeromgeving en in de lesbijeenkomsten.

  Deze Bachelor of Nursing (hbo-v) bestaat uit leeruitkomsten, geclusterd in 6 modules die op NLQF-6 niveau worden getoetst. Ter afronding van een module toon je in integrale beroepsprestaties aan dat je de leeruitkomsten van een module beheerst. Wij werken met een hoge mate van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Dat betekent dat je afhankelijk van jouw ervaring zelf keuzes kunt maken hoe je naar de eindtoets, een integrale beroepsprestatie, toe werkt. Je kunt bijvoorbeeld het accent leggen op het volgen van lesbijeenkomsten, leren van onze docenten/experts uit het werkveld en van andere deelnemers, of juist meer op zelfstudie en het uitvoeren van wat je leert in de beroepspraktijk. 

  Het is ook mogelijk een vrijstelling aan te vragen, voor 1 of meerdere modules, op basis van de leeruitkomsten. Tegen meerkosten start dan een vrijstellingstraject.)

  Vanaf november 2023 is het ook mogelijk deze opleiding volledig online te volgen. Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze of bezoek een voorlichtingsbijeenkomst.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen duurt 1,5 jaar. De studiebelasting varieert per deelnemer. Per module kan de studiebelasting voor jou anders zijn, doordat je keuzes kunt maken in het tempo en de manier waarop je leert, afhankelijk van wat je al beheerst. Je moet rekenen op een studiebelasting tussen de 10 en 15 uur per week (exclusief de bijeenkomsten die je volgt).

  Deze opleiding bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten van 09.00-12.00 uur of tussen 12.30-15.30 uur. Of is volledig online beschikbaar.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen zijn als volgt:

  • Ontwikkelassessment: € 495,-
  • Opleidingskosten: € 9.000,- 
  • Opleidingskosten zijn exclusief lesmateriaal
  • Eventueel kosten leslocatie/catering
  • Aanvragen vrijstelling € 495,-

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van deze opleiding. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van deze Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing. Daarnaast mag je de graad ‘Bachelor of Science in Nursing’ (BN) voeren. Het programma is geaccrediteerd door de NVAO.

  Croho nummer: 30122

  Vervolgopleidingen:

  Resultaat

  Resultaat

  De opleiding Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen.

  Veelgestelde vragen

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Uitgangspunten in deze Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen zijn positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming. De opleiding bestaat uit 6 modules die op eindniveau worden getoetst. De opleiding start met de module Professionele identiteit en eindigt met de module Kwaliteitszorg. Modules kunnen ook los gevolgd worden. 

  Gedurende de opleiding krijg je toegang tot de online module ‘Effectief leren’, wat je studiebelasting kan verlagen en je veel ondersteunt gedurende het leerproces.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  fase 1 hbo v verkort
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.5
  4 reviews
  Download brochure Inscrijven