Skip to main content

Bezoek woe 14 juni om 19.00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan!

Psychogeriatrie

Inschrijven
Psychogeriatrie
Iets voor jou?
 • Je wilt de kwaliteit van zorg voor de kwetsbare oudere met onbegrepen gedrag verbeteren.
 • Je werkt in een psychogeriatrische setting zoals de langdurige zorg, de revalidatie of bijvoorbeeld de thuiszorg.
 • Je hebt hbo werk -en denkniveau.

De zorg voor de kwetsbare ouderen is steeds meer gericht op kwaliteit van leven. Deze, door de vergrijzing steeds groter wordende, doelgroep bevindt zich niet alleen in het verpleeghuis, maar ook bijvoorbeeld in de revalidatie en de thuiszorg. De professionals die hierin werkzaam zijn, hebben behoefte aan kennis en vaardigheden om de kwaliteit van zorg te verbeteren met aandacht voor de individuele situatie van de cliënt, participatie en zelfmanagement. Met behulp van kennis van psychische en psychiatrische problematiek en door toepassing van de juiste interventies, aangepast aan het cognitief functioneren van de cliënt, kun je de zorg afstemmen op de individuele behoeftes.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De opleiding Psychogeriatrie is bedoeld voor Professionals met hbo werk- en –denkniveau, die werken met de met (kwetsbare) ouderen. Je werkt bijvoorbeeld in een verpleeghuis, de revalidatie of in de thuiszorg. Je hebt behoefte aan meer gespecialiseerde kennis en vaardigheden op het gebied van psychogeriatrie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De module Psychogeriatrie is competentiegericht opgezet en de werkervaring van deelnemers wordt zoveel mogelijk in het programma geïntegreerd. Met docenten uit de praktijk en interactieve en innovatieve leermiddelen ondersteunen wij je in het leerproces. Je rondt de module af met een kennistoets.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module duurt ongeveer 4 maanden en telt 8 bijeenkomsten. Je hebt eens per 2 weken les en in de tussenliggende weken werk je aan opdrachten (op jouw leer-/werkplek). De gemiddelde studiebelasting is 4 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de opleiding Psychogeriatrie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.975,-.
  • Boeken circa € 200,-. Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding. Indien je niet over de juiste vooropleiding beschikt, kan het zijn dat je een toelatingsassessment dient af te leggen. Deze toets brengt aanvullende kosten met zich mee.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat.

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt je kennis en vaardigheden op het gebied van de psychogeriatrie vergroot zodat je het gedrag van de kwetsbare oudere beter begrijpt.  Je bent in staat vraagstukken te analyseren en interventies voor te stellen of uit te voeren. Waar mogelijk handel je zaken zelf af. Als de arts of andere behandelaar (mede op basis van jouw voorwerk) de diagnose heeft gesteld en het behandelplan heeft opgesteld, kun je de vertaling maken naar mantelzorgers en andere zorgmedewerkers.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Psychogeriatrie

  De zorg voor de kwetsbare ouderen is steeds meer gericht op kwaliteit van leven. Om de juiste zorgbehoefte voor deze steeds groter wordende doelgroep vast te stellen is kennis van psychische en psychiatrische problematiek van groot belang.  De module is ook zeer geschikt voor zorgprofessionals die verantwoordelijk zijn voor ouderenzorg in de eerste lijns- gezondheidszorg

  • Kennis en toepassing van interventies bij psychogeriatrische problematiek zoals stemmingsproblemen, angst en depressie, agressie , dementie en onbegrepen gedrag.
  • Naast kennis en toepassing van interventies bij rouw en verlies, aanpassingsstoornis en psychotrauma komt ook ouderenmishandeling aan bod.
  • Kennis van polyfarmacie en toepassen van medicatieveiligheid.

  programma psychogeriatrie
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven