Skip to main content

Corona update: alle lessen volledig online t/m 11 februari 2022.

Lees meer

Project management certification. Wat houdt het in?

  • 29 mei 2017
  • Door: David Huijsmans

Een internationaal certificaat is eigenlijk niets meer dan internationale erkenning van uw getrainde vaardigheden op een specifieke methodie, zoals Prince2, IPMA en Scrum.

Vaak eisen grote organisaties of bureaucratische organisaties van hun projectleiders een internationale certificering. Dat doen zij omdat de hele organisatie volgens een methodiek werkt of daar een ‘light’ versie van toepast. Zo voorkomen zij een wirwar aan methodes en onduidelijkheid over de wijze waarop gewerkt wordt.

Wat is project management certification?

Projectmanagement certification is een manier om ervoor te zorgen dat uw ervaring waardevast wordt. Een certificering is een middel om te laten zien wat u waard bent. Vooral wanneer de kennis ook nog eens internationaal erkend kan zijn, zoals Prince2 Foundation/ Practitioner, IPMA C/D of Scrum van scrum.org.

Waarom is een project management certification zo belangrijk?

Er zijn genoeg redenen om aan te geven waarom een project management certificaat zo belangrijk is. Allereerst bewijst een internationale erkenning dat een methodiek volwassen is. Daarnaast bewijst u met een certificering dat u deze volwassen methodiek persoonlijk beheerst.

Een volwassen methodiek geeft een duidelijke structuur aan de projectorganisatie doordat bijvoorbeeld rollen duidelijk zijn omschreven. Zo wordt ervoor gezorgd dat teamleden zich van hun taken bewust zijn en hun verantwoordelijkheid begrijpen.

U bewijst dat u een volwassen methodiek beheerst doordat u van begin tot eind voor een stapsgewijze aanpak zorgt. Dat zorgt ervoor dat u controle heeft over het project en daardoor de projectvoortgang regelmatig kan meten.

Hoe komt u in het bezit van een projectmanagement certificering?

Heel simpel, volg een projectmanagement opleiding bij een opleidingsinstituut! Avans⁺ biedt diverse projectmanagement opleidingen om de benodigde kennis en erkenning op het gebied van projectmanagement te behalen.

Om de kwaliteit te waarborgen heeft Avans⁺ ervoor gekozen bepaalde instroomvereisten te hanteren. Daarom kan niet iedereen zomaar deelnemen aan een opleiding. Per opleiding gelden verschillende instroomvereisten. U moet dan denken aan een vereiste vooropleiding of opleidingsniveau.

Soms moet u voor een aantal opleidingen enkele jaren werkervaring hebben of moet u een projectopdracht kunnen uitvoeren bij uw werkgever. In gesprek met de opleidingsmanager (wat geheel vrijblijvend en kosteloos is) wordt bepaald welke opleiding het beste aansluit bij uw situatie en leerdoelen.

Wat betekent ontwikkeling in projectmanagement voor uw carrière?

Wij zien bij onze deelnemers dat deelnemers om verschillende redenen een opleiding volgen. Uiteindelijk hebben zij een gezamenlijk doel: een goede projectleider zijn.

De een wil beter worden in zijn werk als projectleider en zoekt daarbij handvatten, de ander zoekt een opleiding om een carrièresprong te maken. Nog een ander volgt een opleiding omdat diegene daarbij meer kans maakt op die nieuwe topbaan of om erkenning te krijgen voor het geen wat hij of zij doet. Uiteindelijk heeft iedereen het doel om te groeien op het gebied van projectleiding.

Ontwikkeling binnen projectmanagement begint bij Avans⁺!

Wat uw reden ook is om een opleiding te volgen, bij Avans⁺ vertalen we uw leerdoelen naar de best mogelijke opleiding. Hierdoor wordt u beter in uw werk en krijgt u daar de erkenning voor die u verdient.

Bent u op zoek naar internationale erkenning op het gebied van projectmanagement? Dan bieden wij met de opleidingen Prince2 Foundation/Practitioner, IPMA C/D en Professional Scrum Master deze mogelijkheid. De opleidingen bieden u de internationaal erkende skills én erkenning op het gebied van projectmanagement. Kijk voor meer informatie op de website van Avans⁺.

Plaats ook een reactie

CAPTCHA Deze vraag dient om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam-inzendingen te voorkomen.