Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Project­management

4.22222
9 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 3.495,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-09-2024 Breda
  • 05-09-2024 Den Bosch
  • 05-09-2024 Eindhoven
  • 05-09-2024 Rotterdam
  • 05-09-2024 Utrecht
  • 21-11-2024 Breda
  • 21-11-2024 Den Bosch
  • 21-11-2024 Eindhoven
  • 21-11-2024 Rotterdam
  • 21-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Opleiding projectmanagement
Iets voor jou?
 • Je wilt meer structuur en sturing aanbrengen in jouw project.
 • Je wilt als projectleider goed leidinggeven en samenwerken.
 • Je wilt actuele, theoretische kennis op het gebied van projectmanagement.

Projectmanagement, een vak apart

Iedereen heeft er in zijn werk mee te maken: projecten. Klussen waarbij je binnen een bepaalde tijd in teamverband naar een bepaald doel toewerkt. De opleiding Projectmanagement laat je kennismaken met verschillende methodieken voor projectmanagement zoals onder andere agile project management. Zo beslis je straks weloverwogen welke methodiek het beste is om jouw project tot een goed einde te brengen.

De dynamiek van projectmanagement

Binnen projecten spelen verschillende factoren een rol: geld, organisatie, kwaliteit, informatie en tijd. En deze input is doorgaans aan veranderingen onderhevig. Hoe beheers je deze factoren, hoe geef je leiding binnen een project en hoe houd je jouw opdrachtgever betrokken? Je leert tijdens deze opleiding Projectmanagement o.a. hoe je in teamverband complexe projecten in goede banen kunt leiden.

Opleiding Projectmanagement

Leer tijdens deze Projectmanagement opleiding om omvangrijke projecten op een gestructureerde manier te organiseren. Je gaat aan de slag met je persoonlijk leiderschap en krijgt zicht op projectmatig werken. Tijdens deze postbachelor van 10 weken krijg jij de handvatten die je nodig hebt voor jouw eigen projecten waarbij je je teamleden gemotiveerd houdt en in samenwerking blijft met je opdrachtgever. Meer weten over deze cursus Projectmanagement? Bekijk hieronder het programma!

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau. Je hebt behoefte aan meer actuele en inhoudelijke kennis op het gebied van projectmanagement. Projectmatig werken is je niet vreemd, maar je wilt graag meer structuur en sturing aanbrengen in de aanpak. Het maakt niet uit in welke sector of branche je werkzaam bent.

  Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding Projectmanagement? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden je bij het bereiken van jouw persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op jouw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor jou de rode draad door de opleiding. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar je eigen organisatie. 

  We werken met een mix van online leren en fysieke bijeenkomsten. Op onze online leeromgeving Brightspace verdiep je jezelf op verschillende, interactieve manieren in de theorie en vooral hoe je dit kunt inzetten om jouw vraagstuk op te lossen. Door tijdens de bijeenkomsten interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met je mededeelnemers en de ervaren praktijkdocent, kom je tot verfrissende, waardevolle en verdiepende inzichten.

  Wil je meer weten over het programma van de Projectmanagement opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Projectmanagement heeft een doorlooptijd van 10 weken. De bijeenkomsten worden aangeboden in een namiddag/avond-variant. De opleiding bestaat uit 6 bijeenkomsten van 16:00u – 20:30 / 21.30 uur op donderdagen.

  Deze opleiding heeft een lage studiebelasting: reken op 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdracht. De opleiding is goed te combineren met werk en privé. In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding Projectmanagement? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Projectmanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.495,-.
  • Boeken: circa € 20,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 225,-.

  Hiervoor ontvang je na aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten van de opleiding Projectmanagement met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de opleiding Projectmanagement ontvang je van Avans+ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  In deze module heb je je verdiept in projectmanagement. Wil je jouw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskunde. Je kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar starten. Voor al je vragen en uitdagingen vind je bij Avans+ een passende opleiding.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de opleiding leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Na de opleiding Projectmanagement:

  Je brengt omvangrijke projecten op een gestructureerde manier tot een goed einde, doordat je projectmatig werken uitstekend in de vingers hebt. Jouw teamleden houd je gemotiveerd en in een goede samenwerking blijf je ook jouw opdrachtgever betrekken. Je weet op welke aspecten je moet letten, waar de risico’s liggen en wat belangrijke beslismomenten zijn. Kortom, je hebt de handvatten gekregen die je zocht en je zet deze direct in voor jouw eigen projecten.

  Incompany

  Incompany

  Wil je de opleiding Projectmanagement organiseren binnen jouw eigen organisatie? Dat is mogelijk! Avans+ verdiept zich in jouw vraagstuk zodat we samen met jou het beste uit jouw medewerkers en organisatie halen. Duurzaam, praktisch en op maat voor een optimaal resultaat.

  Heb je interesse? Onze ervaren opleidingsmanagers denken graag met jouw organisatie mee. Neem contact op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze Projectmanagement opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Projectmanagement: hard & soft skills

  In de opleiding Projectmanagement maak je kennis met alle ins en outs van projectmanagement; de methode én de persoonlijke vaardigheden. Je werkt aan een voor jou relevant project, zodat je elke verdiepingsslag direct in praktijk kunt toepassen. De methode van projectmatige werken bestaat uit de volgende onderdelen:

  Methodiek projectmanagement

  • Taken en verantwoordelijkheden binnen een project
  • Omgevingsanalyse / Krachtenveldanalyse
  • Fasering
  • Beheersaspecten; Geld, Organisatie, Kwaliteit, Informatie en Tijd
  • Risicomanagement

  Projectmanagement vaardigheden

  Naast de gestructureerde aanpak, is er veel aandacht voor de ontwikkeling van jouw persoonlijke vaardigheden. Als projectmanager ben je immers eindverantwoordelijk voor het realiseren van het projectresultaat. Je staat er echter niet alleen voor. Bij een project komt het aan op teamwork. Maar hoe stel je een succesvol team samen? Welke rol speelt elke speler binnen dit team en wat is jouw (voorkeurs)rol daarin? Je leert de volgende aspecten beheersen:

  • Teamontwikkeling
  • Projectleiderschap
  • Relatie opdrachtgever - opdrachtnemer
  • Draagvlak creëren
  • Stakeholdermanagement

  Programma projectmanagement
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.22222
  9 reviews
  Download brochure Inscrijven