Ben jij een master gespecialiseerd fysiotherapeut? Haal nu verkort je 2e master.

Veel fysiotherapeuten hebben een masteropleiding gevolgd om hun cliënten optimaal te kunnen helpen. Soms ontdekken zij dan in de praktijk dat ze nog specifieke kennis en vaardigheden missen. Bijvoorbeeld voor een compleet andere doelgroep of om complexere problematiek aan te kunnen pakken bij een huidige cliënten. Ze hebben bijvoorbeeld een master geriatriefysiotherapie afgerond, maar willen zich verder verdiepen in oncologiefysiotherapie omdat zij in hun klantenkring daar ook veel mee te maken krijgen. Dan wil je niet nóg een heel mastertraject volgen.

Daarom hebben wij de master na master fysiotherapie opleiding geïntroduceerd, waarbij deelnemers zich in anderhalf jaar tijd alleen in de ‘nieuwe’ lesstof verdiepen. Het meer generieke deel van de opleiding hebben zij immers al eerder behaald. Met deze verkorte mastertrajecten zijn we uniek in Nederland.

We bieden verschillende vervolgspecialisaties aan:

Veel behoefte aan gespecialiseerde fysiotherapeuten

Avans+ biedt gespecialiseerde masteropleidingen aan waar vanuit de markt veel naar vraag is. Bijvoorbeeld bekkenfysiotherapie, dit is een nog te onbekende, maar veel gevraagde specialisatie. Wat houdt de opleiding precies is en wat je er leert, lees je in deze blog. Of bijvoorbeeld oncologiefysiotherapie. Door de toenemende kans op overleven bij kankerpatiënten, stijgt het aantal mensen dat echt baat heeft bij oncologiefysiotherapie. Hoofddocent Michelle Verseveld vertelt je graag meer over het belang van de oncologiefysiotherapeut in haar blog. Wil je meer blogs lezen over onze specialisaties? Klik dan hier

  Waarom kiezen voor Avans+?

  Onze opleidingen zijn altijd praktijkgericht en bieden je bovendien de theorie-praktijk verhouding die je nodig hebt om je vak zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen. Je bent op zoek naar de juiste handvatten om de juiste keuzes te kunnen maken voor jouw cliënten om zo complexe behandelingen op de juiste manier te kunnen uitvoeren. Dit doe je volgens de meest actuele en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie.

  • Onze opleidingen hebben een mix van online en contactonderwijs, blended learning, wat efficiënt leren mogelijk maakt;
  • Een unieke NVAO geaccrediteerde master met 30 EC wat een studiebelasting van 11-13 uur betekend per week;
  • Uniek: omdat je al een gespecialiseerde master hebt, leer je alleen het nieuwe specialistische deel;
  • Daarnaast biedt Avans+ de mogelijkheid om tweemaal per jaar te starten, in zowel februari als september;
  • Je kunt studeren in Leiden, Zwolle, Utrecht en Breda.

  Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

  Wil je samen sparren over wat voor jou de juiste volgende stap zou zijn? Of heb je andere specifieke vragen over dit traject? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan, bezoek een (online) voorlichtingsbijeenkomst of neem contact met ons op. We helpen je graag verder!