Skip to main content

Bezoek woe 14 juni om 19.00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan!

Master na master Pediatric Physical Therapy (MPPT)

 • niveau Master
 • duur 1,5 jaar
 • studiebelasting 11-13 uur per week
 • studiekosten 9.975,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 08-09-2023 Zwolle
  • 08-09-2023 Breda
  • 15-02-2024 Zwolle
  • 15-02-2024 Breda
Inschrijven
Tweede masteropleiding kinderfysiotherapie
Iets voor jou?
 • Je bent een reeds master gespecialiseerde fysiotherapeut
 • Je komt in de praktijk een doelgroep tegen die je nog niet optimaal kunt bedienen
 • Je wilt zo efficiënt mogelijk een tweede mastertitel behalen

Meekijkdag

Heb je de ambitie om je master Kinderfysiotherapie te halen en wil je eens een dagje meekijken bij de opleiding? Dan ben je donderdag 1 juni 2023 van harte welkom op onze locatie in Breda. Lees meer en geef je snel op, we hebben beperkte ruimte.

Een trend binnen het fysiotherapie vakgebied is dat fysiotherapeuten na het volgen van een gespecialiseerde master fysiotherapie middels een verkort traject een tweede specialisatie op masterniveau willen behalen. Voor deze specialisatie biedt Avans+ het unieke verkorte Master na master traject.

Master Pediatric Physical Therapy (MPPT)

Het werken met kinderen spreekt je aan. Je wilt leren om op een speelse manier om te gaan met kinderen en flexibel in te spelen op variatie in oefenstof binnen diverse omgevingen, afhankelijk van de hulpvraag van het kind en zijn/haar ouders/verzorgers.

Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse diagnoses en leeftijdsgroepen. Tijdens deze master kinderfysiotherapie word je opgeleid om kinderen met meer complexe problematiek te begeleiden en helpen.

Meerwaarde van de Master Kinderfysiotherapie voor jouw praktijk

Heb je interesse in deze specialisatie kinderfysiotherapie en wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw Master Kinderfysiotherapie opleiding (Master Pediatric Physical Therapy) voor jouw leidinggevende. 

Lees meer
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt al een master fysiotherapie, bijvoorbeeld een Master Sportfysiotherapie. Een steeds groter wordend deel van jouw doelgroep bestaat uit kinderen. Wil je deze doelgroep ook optimaal kunnen begeleiden dan kan een specialisatie kinderfysiotherapie uitkomst bieden. Bij Avans+ is het dan mogelijk om in een verkort traject de masteropleiding kinderfysiotherapie te doen. Ook andere combinaties zijn denkbaar, zoals oncologiefysiotherapie-kinderfysiotherapie, et cetera. Je leert alleen de stof die je nog niet hebt gehad.

  Wil je meer weten over de incompany of maatwerk mogelijkheden voor jullie praktijk, klik dan hier.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Master na master Kinderfysiotherapie wordt aangeboden in een vernieuwde vorm wat betekent dat je minder klassikale bijeenkomsten hebt. Dit zorgt ervoor dat je minder reiskosten en reistijd kwijt bent. In de masters wordt gebruik gemaakt van blended learning. Dit is een mix van didactische vormen waardoor je in staat wordt gesteld effectiever en efficiënter het opleidingstraject te doorlopen.

  Dankzij deze manier van werken leer je nog meer dan voorheen in en van de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan onderwijsvormen als werkplekleren, intervisie, supervisie, online social learning, coaching en interactieve colleges.

  Intake gesprek

  Voor de start van het traject zal er een individueel gesprek plaatsvinden met de opleidingsmanager om samen te kijken of een tweede fysiotherapie masteropleiding bij je past en of wederzijdse verwachtingen op elkaar aansluiten.

  Toetsing

  Ook de toetsing sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens je werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leer je ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geef je elkaar feedback. Je bespaart met deze aanpak essentiële tijd die je in jouw praktijk aan patiënten kan besteden. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Master na master Kinderfysiotherapie duurt slechts 1,5 jaar. Het gaat dan om een totale studielast van 30 EC (oftewel 840 uur). Deze master is ingedeeld in kwartalen van 140 uur en het is grotendeels aan jezelf wanneer je deze uren maakt. De studiebelasting per week ligt rond de 11-13 uur. We organiseren slechts eenmaal per maand een klassikale bijeenkomst en daarnaast wordt er gewerkt in groepen. Het werken in groepen hoeft niet op locatie. Jij en jouw mededeelnemers kunnen dus gemakkelijk een bijeenkomst plannen in jullie eigen regio of online.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master na master Kinderfysiotherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 9.975,-
  • Boeken: circa € 500,- Deze schaf je indien gewenst zelf aan.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding. 

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Master in termijnen betalen?

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 2 jaarlijkse termijnen van € 5.100,- of in 14 maandelijkse termijnen van € 730,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze verkorte masteropleiding fysiotherapie kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houd in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Als je de masteropleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het bijbehorende certificaat. De masteropleiding is geaccrediteerd door de NVAO en leidt tot registratie bij het CKR en Het Keurmerk Fysiotherapie.

  Deze masteropleiding leidt tot registratie in het specialistenregister en je krijgt registratiepunten voor het register Algemeen Fysiotherapeut.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze masteropleiding kun je onderbouwde keuzes maken op basis van klinisch redeneren voor en met jouw patiënt. Hierin werk je altijd binnen de driehoek evidence-based practice, patient values en eigen expertise.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  test
  Master na master maakt leven lang leren aantrekkelijker
  Deelnemers verdiepen zich in anderhalf jaar tijd alleen in de ‘nieuwe’ lesstof. Het generieke deel van de opleiding hebben zij immers al eerder behaald.
  Lees de blog
  test
  Maatwerk en incompany
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Avans+ heeft een uniek traject waarmee het mogelijk is om in slechts 1,5 jaar een tweede volledige master te behalen in plaats van de reguliere 3 jaar. Het verkorte traject is mogelijk wanneer je aan kan tonen dat je reeds een mastertitel hebt behaald aan een NVAO erkende gespecialiseerde Master Fysiotherapie, maar enkel de specialistische inhoud van een ander domein nog mist. Het programma bestaat dan uit de module 3 t/m 5 van de Specialized Physical Therapy.

  Programma Master na master Pediatric Physical Therapy (MPPT)
   
  De meerwaarde van onze masters Fysiotherapie?

  Benieuwd naar de meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor uw leidinggevende of praktijkeigenaar?

  Download onze factsheet
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven