Skip to main content

Recruitment

iets voor u?
 • U wilt leren hoe u een goede recruitment strategie ontwikkelt.
 • U wilt leren welke kanalen en tools u kunt inzetten om de goede kandidaten te vinden.
 • U wilt een goed onboarding programma neerzetten.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 4 maanden
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.595,-
 • startdata
  • 29-11-2018 Breda
  • 30-11-2018 Utrecht
  • 01-02-2019 Utrecht
  • 07-02-2019 Breda
Bekijk alle startdata en locaties
Recruitment

Recruitment

De Nederlandse economie groeit hard en dat is terug te zien in het aantal banen. 1 miljoen - zoveel vacatures zullen er volgens het UWV in de komende jaren ontstaan. Veel organisaties hebben moeite om de goede mensen aan te trekken. Kandidaten kunnen tegenwoordig kiezen uit een groot aanbod interessante vacatures. Wanneer een concurrerend bedrijf een sterker employer brand heeft, is de keuze vaak snel gemaakt. Organisaties die investeren in employer branding vervullen vacatures sneller, trekken betere kandidaten aan en weten medewerkers langer aan zich te binden. Een creatieve en doelgerichte marktbenadering staat hierbij centraal. Net als de beleving (customer journey) van de kandidaat. Geef inzicht in de missie van uw organisatie, de cultuur, de arbeidsvoorwaarden en omstandigheden, de medewerkers, de projecten, de successen, de ontwikkelingen en de uitdagingen. Bent u (mede) verantwoordelijk voor de recruitment activiteiten in uw organisatie? En bent u op zoek naar praktische handvatten hoe dat goed te doen met de meest recente inzichten? Dan is onze opleiding Recruitment interessant voor u.

Stel uzelf vooral de vraag: 'Waarom zou iemand bij ons willen werken?'. En de vraag: 'Welke talenten komen in onze organisatie goed tot hun recht en sluiten goed aan bij de doelstellingen die wij nu en op de langere termijn voor ogen hebben?'. Is de kandidaat eenmaal binnen zorg er dan voor dat u een goed onboarding programma hebt. Hiermee voorkomt u dat ze snel uw organisatie verlaten.

lees meer
Recruitment
  Doelgroep

  Doelgroep

  U heeft hbo werk- en denkniveau en bent werkzaam binnen een (brede) HR- of recruitment functie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De opleiding is, naast het gebruik van relevante literatuur en theoretische achtergrond, vooral praktisch ingericht. Naast de informatie en begeleiding, die u ontvangt van de opleidingsdocent, is er veel ruimte voor inbreng vanuit uw eigen praktijk. U gaat zoveel mogelijk aan de slag met uw eigen recruitment vraagstukken. De eindopdracht van de opleiding bestaat uit het uitbrengen van een advies over een recruitment vraagstuk binnen uw organisatie.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Recruitment rondt u af in 4 maanden. De avondopleiding bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten in de avonduren. U kunt er ook voor kiezen om de opleiding overdag te volgen. De 5 bijeenkomsten van de dagopleiding vinden eens per 2 à 3 weken plaats. Naast de bijeenkomsten dient u gemiddeld 6 uur per week te reserveren voor zelfstudie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Recruitment zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.595,- (vrij van btw)
  • Boeken: circa € 50,- (exclusief 6% btw). Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 250,- (exclusief 6% btw)

  U ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol doorlopen van de opleiding, ontvangt u het certificaat Recruitment. Wanneer u de postbacheloropleiding Strategisch HR-adviseur volgt, kan de opleiding Recruitment als keuzemodule gevolgd worden.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van deze opleiding heeft u inzicht in de verschillende fases in het recruitmentproces en weet u acties te ondernemen c.q. interventies te doen die bijdragen aan een effectief recruitmentproces, vanaf de fase van employer branding tot en met de onboarding. U heeft daarnaast inzicht verkregen in de diverse marktontwikkelingen en innovaties binnen het vakgebied van recruitment. Kortom, u zorgt er straks voor dat u de juiste mensen aan uw organisatie weet te binden en weet te behouden.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Programma

  De opleiding recruitment heeft een omvang van 5 dagen. De thema’s die behandeld worden zijn:

  • Introductie en employer branding: Hoe geef ik vorm en inhoud aan employer branding en arbeidsmarktcommunicatie?
  • Vacatures doelgericht over het voetlicht brengen: Welke kanalen en tools zet ik in om actieve en passieve werkzoekenden op een snelle en eenvoudige manier online te identificeren en contacteren?
  • Sourcing & recruiting: Hoe zorgt u ervoor dat u door een creatieve, doelgroepgerichte marktbenadering de juiste kandidaten weet te werven? Hierbij rekening houdend met de beleving van de kandidaat.
  • Assessment & hiring: Op welke wijze geeft u het selectie- en assessmentproces vorm? Welke assessmentinstrumenten zijn er en wanneer zet u deze in?
  • Onboarding: De noodzaak van onboarding. Hoe zorgt u ervoor dat nieuwe medewerkers zo snel mogelijk goed zijn ingewerkt en geïntegreerd?

  recruitment
  Brochure aanvragen Inscrijven