Als je AA-accountant wilt worden, ben je verplicht een theorie- en een praktijkopleiding accountancy te volgen. In de Praktijkopleiding AA MKB word je opgeleid tot de accountant als adviseur van de mkb-ondernemer. De opleiding focust zich op het uitvoeren van werkzaamheden op de werkplek. Hierover rapporteer je in de portfoliosite in de ELO (Elektronische Leeromgeving), waar je je eigen portfolio opbouwt.
Ga je naar een ander stagebureau dan die van Avans+ en wil je alleen (een aantal) verplichte onderdelen volgen? Dan is deze opleiding geschikt voor jou.
De verplichte onderdelen van de praktijkopleiding AA MKB:
Daarnaast bestaat deze opleiding uit een trainingsprogramma welke bestaat uit communicatietrainingen en intervisie momenten. Tevens houd je aan het eind van de Praktijkopleiding AA MKB een Referaat. Wij bieden ook deze bijeenkomsten aan ter voorbereiding.
Doelgroep
Deze opleiding is bedoeld voor trainees die zich al bij een stagebureau hebben aangemeld.
Deze opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:
Het is ook mogelijk om deze onderdelen los te volgen. Voor meer informatie neem dan contact op met de opleidingsmanager.
Werkvorm
De praktijkopleiding AA MKB bestaat grotendeels uit het uitvoeren van werkzaamheden op de werkplek onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Hierover rapporteer je in de portfoliosite in de ELO. Je volgt tijdens de opleiding een aantal verplichte onderdelen:
De praktijkopleiding bevat 3 communicatietrainingen en 2 intervisiebijeenkomsten per jaar. Onder leiding van een ervaren trainer, die de accountancypraktijk kent, werk je in een kleine groep aan de ontwikkeling van jouw communicatie-en adviesvaardigheden. Rollenspellen met acteurs maken deel uit van de trainingen. Voorafgaand of aansluitend aan de training voer je onder leiding van de begeleider in een beperkte groep mensen het intervisiegesprek.
De CEA biedt de mogelijkheid om met het bijwonen van overige assurance contactdagen te voldoen aan de assurance-eisen. In totaal worden in 3 jaar 6 overige assurance-opdrachten (150 uur) onder begeleiding van een ervaren docent uitgevoerd, waarbij er sprake is van minimaal 3 soorten assurance-opdrachten. De laatste 2 opdrachten in jaar 3, zijn relatief complexe overige assurance-opdrachten, waarbij het gehele traject (van opdrachtaanvaarding tot nabespreking) zelfstandig moet worden uitgevoerd.
De 6 opdrachten worden uitgesmeerd over 3 jaar en dit betekent 2 opdrachten per jaar, waarbij er per opdracht 2 contactdagen (voor-en nabespreking) worden georganiseerd. Tijdens de eerste contactdag wordt de deelnemer door de docent uitgenodigd om te achterhalen welke wet- en regelgeving in de concrete situatie van toepassing is. Na uitvoering van de opdracht presenteer je de resultaten.
In jaar 3 vorm je, met voor jou bekende deelnemers, een referaatgroep onder supervisie van een ervaren accountant. In maximaal 6 bijeenkomsten volg je een programma gericht op het verdedigen van je Referaat.
Wil je meer weten over het programma van deze opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De gemiddelde studiebelasting is 3 uur per week exclusief bijeenkomsten.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De totale studiekosten voor het trainingsprogramma, de contactdagen bij de overige assurance opdrachten en het Referaat bedragen €13.625,-.
De kosten voor het trainingsprogramma (trainingsdagen en intervisie) en het referaat zijn dan samen: €7.925,-. Het is ook mogelijk om de onderdelen los te volgen.
Overige kosten:
Onderstaande kosten kunnen van toepassing zijn:
Je ontvangt voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten.
Diploma
Je ontvangt van Avans+ na elke afgeronde opdracht een bewijs van deelname. Deze kun je in de portfoliosite binnen de ELO (Elektronische Leeromgeving) uploaden.
Resultaat
Als je alle onderdelen van de theorie- en praktijkopleiding hebt behaald, mag je op voor het Geïntegreerd Slotexamen van de NBA. Na het behalen van het slotexamen kan je jezelf inschrijven in het accountantsregister als mkb-accountant van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en mag je de AA-titel voeren.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.