Skip to main content

Masterclass IT control

 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
  • 16-04-2025 Breda
  • 16-04-2025 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Masterclass IT control
Iets voor jou?
 • Je bent werkzaam als controller, risk officer, compliance officer, (IT-, operational of financial) auditor, lijnmanager of projectmanager en van jou wordt verwacht een oordeel te kunnen vormen of te kunnen adviseren over IT binnen jouw organisatie.
 • Tijdens je IT werkzaamheden komen vraagstukken over audit, control en compliance ter zake.
 • Jouw organisatie heeft behoefte om de beheersing van haar IT & Data op een effectieve en efficiente manier in te richten en/of te optimaliseren.

Informatietechnologie (IT) is het vakgebied dat gaat over hoe je met computers informatie kunt beheersen; dat wil zeggen verzamelen, bewerken, analyseren, integreren en presenteren. Het omvat de ontwikkeling en het onderhoud van de daartoe benodigde hardware, software en netwerken.

IT is al lang geen exclusieve taak meer van gespecialiseerde (IT-)afdelingen; het is inmiddels doorgedrongen tot in alle geledingen van de bedrijfsvoering. Geen enkel bedrijfsonderdeel ontkomt tegenwoordig nog aan IT. Dit maakt dat de governance rondom en de beheersing van IT van levensbelang is voor de continuïteit van organisaties.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent werkzaam als controller, risk officer, compliance officer, (IT-, operational of financial) auditor, lijnmanager en/of projectmanager en van jou wordt verwacht een oordeel te kunnen vormen of te kunnen adviseren over IT binnen jouw organisatie. Of je bent werkzaam binnen de IT en krijgt steeds vaker te maken met vraagstukken op het gebied van audit, control en compliance.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclasses van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals finance, onderwijs en HR en uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online learning platform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een integrale beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze masterclass duurt 10 weken en heeft 4 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur. De totale studiebelasting van de masterclass IT Control is gemiddeld 15 uur per week. Daarnaast dien je zelfstandig en samen met je leerteam te werken aan je opdrachten, activiteiten te verwerken op het online platform en zelfstandig thuis en op je werk literatuur te lezen en te werken aan je opdrachten. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren in je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass IT Control zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.600,-
  • Arrangementskosten: € 230,-
  • Boeken: circa € 60 Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet.

  Diploma

  Diploma

  Na het afronden van de masterclass IT Control ontvang je het certificaat IT Control.

  Vervolgopleidingen

  Met dit certificaat heb je meteen een masterclass uit de masteropleiding Master in Controlling en de postbacheropleiding IT-auditing behaald. Het is mogelijk om later nog een masterclass of de hele Master in Controlling te volgen. Ook kun je instromen in de tweede en laatste module van de postbacheloropleiding IT-auditing. In beide gevallen heb je dan vanzelfsprekend vrijstelling voor de masterclass IT Control. Je integrale beroepsprestatie blijft maximaal vijf jaar geldig. 

  Ben je PE-plichting? Dan ontvang je voor het succesvol afronden van deze opleiding 80 PE-punten.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de masterclass IT Control ben je in staat te adviseren over en te ondersteunen bij de vormgeving van de IT-governance, IT-risico’s in kaart te brengen en de IT-procesgang zodanig in te richten dat deze risico’s ook daadwerkelijk worden beheerst.

  Door de opgedane adviesvaardigheden lever je een stevige bijdrage aan het lerend vermogen van de organisatie. Je bent volwaardig gesprekspartner van onder meer de Chief Information Officer, de Chief Information Security Officer, IT-afdeling, het bestuur en de directie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Tijdens de module IT Control worden in zes verschillende onderdelen de basisprincipes van IT behandeld:

  • Business & IT. Tijdens dit onderdeel behandelen we de relatie tussen corporate governance en IT-governance en de verschillende vormen van third-party-mededelingen en Assurance-verklaringen.
  • IT & Risk. In dit onderdeel gaan we in op het proces van risicomanagement in het algemeen en leggen we de koppeling met de meer specifieke IT-risico’s. We besteden aandacht aan hoe risico’s kunnen worden geclassificeerd.
  • IT-componenten. Na dit onderdeel ken je de verschillende componenten waar IT uit bestaat: hardware, infrastructuur, operating systems, software en de cloud.
  • IT-processen. De verschillende raamwerken voor de beheersing van IT-processen, te weten COBIT en ITIL gaan we behandelen.
  • Cyber security. De kwetsbaarheden waar aanvallers misbruik van proberen te maken, de middelen die aanvallers inzetten om hun aanvallen uit te voeren, de actoren die zich bezighouden met hacking en hun beweegredenen hiertoe en de potentiële impact van hacking komen in dit onderdeel aan bod.
  • Data. We gaan in op het belang van datakwaliteit, de mogelijke toepassingsmogelijkheden van data-analyse en de (on)mogelijkheden van data- en process mining.

  Gedurende deze module werk je individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context, de zogenoemde integrale beroepsprestatie.

  Wil je meer informatie over het programma, download de brochure of neem contact met ons op. 

  Programma Masterclass IT Control
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven