Skip to main content

Master in Controlling

4.5
2 reviews
 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week (62 EC)
 • studiekosten 23.250,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
  • 29-01-2025 Breda
  • 29-01-2025 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Iets voor jou?
 • Je bent een (business) controller die zijn invloed en impact wil vergroten.
 • Je zoekt een flexibele leerroute die past bij jouw persoonlijke situatie.
 • “Learning by doing” is een studievorm die bij je past.
   

In een snel veranderende wereld waarin organisaties steeds wendbaarder moeten zijn, wordt er een steeds groter beroep gedaan op de rol van de business controller. Jouw bijdrage aan organisatieverbeteringen die waarde creëren voor de klant en daarmee voor de eigen organisatie vragen niet alleen om analytische vaardigheden maar ook leiderschap en implementatiekracht.

Doorgroeien met de Master in Controlling

Een financiële opleiding is niet meer voldoende, de complexiteit van hedendaagse vraagstukken vraagt ook om kennis over (digitale) ontwikkelingen in de markt, kennis over de samenhang tussen de diverse bedrijfsonderdelen en de rol van IT in dit geheel. Dat in combinatie met advies- en beïnvloedingsvaardigheden maakt je als business controller een stevige gesprekspartner op management niveau. Ga jij met deze master control voor die titel Master of Science (MSc)?

De Master in Controlling biedt je handvatten om je verder te ontwikkelen en te professionaliseren in je rol als businesspartner voor de organisatie. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met vraagstukken uit je eigen praktijk en leer je om deze op een gefundeerde wijze te presenteren aan het management. Je brengt niet alleen je kennis naar een hoger niveau, ook de vaardigheden om het de organisatie in te brengen ontwikkel je. Dit doe je in interactie met professionals uit andere disciplines en uit diverse sectoren.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent (business) controller en hebt de ambitie om door te groeien naar strategisch niveau. Je wilt jouw invloed en impact vergroten. Je hebt reeds een afgeronde bachelor opleiding in bedrijfskundige of bedrijfseconomische richting en minimaal 3 jaar relevante ervaring als controller of in een vergelijkbare functie.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen aan de Master in Controlling? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Zij instroom Master in Controlling deeltijd

  Indien je een postbacheloropleiding elders hebt gevolgd, is het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden in te stromen in de Master in Controlling in fase 2 en deze in 1,5 jaar af te ronden. Neem contact op met de opleidingsmanager voor meer informatie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Master in Controlling studeren hoe het jou uitkomt

  In het flexibele studieprogramma bepaal jij mede het tempo en de vorm. Je kunt ervoor kiezen om de opleiding volledig te volgen in verschillende leerteams. Je leert dan door de samenwerking met andere deelnemers en onder begeleiding van ervaren docenten, managers en experts. Jouw praktijk staat centraal en je wordt getoetst op de prestaties die je daar levert.

  Kies de route die bij jou past

  Een persoonlijke leerroute betekent ook: kiezen voor een studievorm die bij jou past. Je bouwt verder op je eerdere ervaring. Heb je jarenlang op strategisch niveau praktijkervaring opgedaan binnen een van de thema’s uit deze master? Dan kun je de master control mogelijk verkorten door deze werkervaring te valideren via een individueel portfolio en een assessment. Tijdens het intakegesprek adviseren we je graag over deze mogelijkheden bepaal je samen met onze opleidingsmanager welke vorm past bij jouw ontwikkeldoelen, carrièreplannen en werk- en privésituatie.

  Start met jouw Master in Controlling opleiding

  De Master in Controlling van Avans+ is praktijkgericht. Je werkt individueel en in leerteams aan opdrachten binnen jouw eigen context. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals Finance en HR, en uit diverse sectoren, zoals het onderwijs, de zorg en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt. Daarnaast mag je - na het behalen van de opleiding - de titel Master of Science (MSc) gaan voeren. 

  Groei voor jezelf en de organisatie

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online Master in Controlling) leeractiviteiten. Je rondt iedere masterclass af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de master control? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Master in Controlling opleiding duurt 2,5 jaar (exclusief schoolvakantieperiodes). De opleiding bestaat uit 8 masterclasses van 10 weken en een afstudeerfase van 20 weken. Iedere masterclass heeft 3-4 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur.

  Tijdens het intakegesprek bespreek je samen met de opleidingsmanager jouw programma en studievorm. Je kunt de route naar jouw masteropleiding in Controlling diploma versnellen of vertragen.

  Combineer studeren en werken met de Master Controlling

  In het reguliere programma werk je individueel en in leerteams op strategisch bedrijfskundig niveau. Per masterclass heb je maximaal 3 à 4 klassikale bijeenkomsten, onder begeleiding van een expert. De overige leeractiviteiten vinden door middel van online onderwijs plaats of op jouw eigen werkplek. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je daar levert. De gemiddelde studiebelasting van de hele Master in Controlling is 10-15 uur per week (62 EC) exclusief bijeenkomsten.

  Wil je meer weten over het programma van de master control? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master in Controlling zijn als volgt:

  • Opleidingskosten fase 1: € 9.300,- + € 920,- arrangementkosten
  • Opleidingskosten fase 2: € 9.300,- + € 920,- arrangementkosten
  • Opleidingskosten afstudeerfase: € 4.650,- + € 460,- arrangementkosten
    
  • Totale opleidingskosten: € 23.250,-
  • Totale arrangementkosten: € 2.300,-
  • Boeken circa € 100,- per masterclass. Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de master een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

  Het is mogelijk om eerst een losse module van deze master te volgen voor €3.600,-. Indien je daarna besluit om de volledige masteropleiding te volgen worden deze kosten in mindering gebracht op de totaalprijs van de volledige opleiding.

  Master in Controlling in termijnen betalen

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de Master in Controlling ontvang je een erkend getuigschrift en mag je de titel Master of Science (MSc) voeren. De Master in Controlling is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO nummer: 70098.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de opleiding Master in Controlling ben je een volwaardig sparringpartner voor het management van jouw organisatie en breng je adviezen met overtuigingskracht en daadkracht. Je draagt bij aan succesvolle implementaties van organisatieverbeteringen en levert zo een actieve en zichtbare bijdrage aan de continuïteit van de organisatie. Je mag de erkende titel Master of Science (MSc) in Controlling voeren, wat jouw carrièrekansen aanzienlijk vergroot.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze Master in Controlling? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma van deze Master in Controlling (MSc) bestaat uit 3 fases:

  • In fase 1 werk je aan vakinhoudelijke kennis die je combineert met het leggen van een bedrijfskundige basis.
  • In fase 2 maak je een verdiepingsslag. Daarvoor kies je masterclasses die voor jou relevant zijn.
  • In fase 3 rond je de opleiding af met een individuele thesis. Deze fase is volledig gericht op jouw beroepsprestatie binnen je eigen organisatie.

  programma Master in Controlling
   
  programma Master in Controlling fase 1
   

  Fase 2

  Deze fase bestaat uit 4 masterclasses van ieder 10 weken.

  programma Master in Controlling fase 2
   

  Fase 3

  De laatste masterclass is geheel gewijd aan het schrijven van een thesis. Hierin komt alles samen wat je in de andere fases geleerd hebt.

  programma Master in Controlling fase 3
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.5
  2 reviews
  Download brochure Inscrijven