Skip to main content

Master in Controlling

Master in Controlling
iets voor u?
 • U bent een (business) controller die zijn invloed en impact wil vergroten.
 • Uw wilt kennis uit de opleiding direct toepassen binnen uw organisatie.
 • U bent reeds in het bezit van een afgeronde bedrijfskundige bachelor opleiding.
In het kort
 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week
 • studiekosten 21.000,-
 • startdata
  • 28-10-2019 Breda
  • 28-10-2019 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven

Master in Controlling

Organisaties en hun omgeving veranderen zo snel. Nieuwe technologieën, trends en ontwikkelingen zijn aan de orde van de dag en als business controller speelt u een cruciale rol in deze veranderende omgeving. U wilt de business kennen en ze het verhaal achter de cijfers vertellen. U wilt uw kennis omzetten naar een onderbouwd advies en daarmee voorzien in de behoefte van het management in het vooruitdenken en inspelen op marktontwikkelingen. Niet alleen kennis en inhoud maken u effectief. Minstens zo belangrijk zijn uw gedrag en de juiste competenties zoals pro-activiteit en het vertalen van complexe informatie naar een goed verhaal voor de organisatie.

De Master in Controlling in delen volgen

Twijfelt u over het volgen van de gehele master control in 1 keer? Bij Avans+ is het mogelijk om de opeenvolgende masterclasses van deze controlling master los van elkaar te volgen. Wel krijgen inschrijvingen voor de gehele opleiding voorrang. De doorlooptijd van de totale master is 2,5 jaar. Het is mogelijk om de 4 masterclasses te spreiden over een periode van maximaal 5 jaar.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent (business) controller en heeft de ambitie om te gaan acteren op strategisch niveau. U wilt uw invloed en impact vergroten. U heeft reeds een afgeronde bacheloropleiding in bedrijfskundige of bedrijfseconomische richting en minimaal 3 jaar relevante ervaring als controller of in een vergelijkbare functie.

  Zij instroom Master in Controlling

  Indien u een postbachelor controlling opleiding elders heeft gevolgd of bij Avans+ de opleiding Assistent controller heeft gevolgd, is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om in te stromen in de Master in Controlling. Neem contact op met de opleidingsmanager voor meer informatie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Master in Controlling biedt u in 4 masterclasses een zorgvuldig uitgebalanceerde combinatie van theoretische achtergronden en de praktische toepassing daarvan. U volgt iedere 2 weken bijeenkomsten die verzorgd worden door docenten die deskundig zijn binnen hun vakgebied en zelf werkzaam zijn als financieel manager of adviseur in de praktijk.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Master in Controlling duurt 2,5 jaar. Een masterclass van 15 bijeenkomsten duurt ongeveer 8 maanden. Voor de thesisfase kunt u rekenen op een doorlooptijd van 6 maanden. 

  Totale tijdsduur van de Master in Controlling

  Bijeenkomsten vinden tweewekelijks plaats in de middag- en avonduren. De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, projecten en opdrachten. U kunt deze Master in Controlling in 2,5 jaar afronden, maar het is ook mogelijk om de 4 masterclasses afzonderlijk van elkaar te volgen en de doorlooptijd te verlengen naar maximaal 5 jaar.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master in Controlling zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 21.000,-.
  • Boeken: circa € 1.500,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.725,-.

  U ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Master in Controlling in termijnen betalen

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van € 7.250,-  of 26 maandelijkse termijnen van € 850,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Vrijstellingen voor deze controlling master

  Wilt u alleen de eerste masterclass volgen (gelijk aan de postbachelor Controlling) en niet de hele Master in Controlling volgen? Dan gelden uiteraard andere tarieven. En heeft u reeds een postbachelor controlleropleiding afgerond, dan komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. Neem contact op met de opleidingsmanager voor meer informatie.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Als u de Master in Controlling succesvol heeft afgerond, ontvangt u het getuigschrift Master of Science in Controlling. De bijbehorende graad en titel die u mag voeren is Master of Science in Controlling. Deze masteropleiding is geaccrediteerd door de NVAO.

  Na afronding van een afzonderlijke masterclass ontvangt u een certificaat.

  Resultaat

  Resultaat

  U bent volwaardig sparringpartner voor het management van uw organisatie en brengt uw adviezen met overtuigingskracht en daadkracht. Als business controller levert u een actieve en zichtbare bijdrage aan de continuïteit van uw organisatie. U mag de erkende titel Master of Science in Controlling voeren, wat uw carrièrekansen aanzienlijk vergroot.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding of een van onze andere bedrijfskundige masters? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Masterclass In Control

  De business controller bouwt in deze masterclass "in control" zijn reeds aanwezige basiskennis verder uit.

  • Strategie
  • Operations management
  • Management control
  • Internal control accounting information systems
  • Persoonlijk leiderschap

  Bekijk dit onderdeel
  programma Master in Controlling masterclass 1
  Masterclass Finance leadership

  Het onderscheidend vermogen van een effectieve business controller wordt bepaald aan de hand van de gekozen leiderschapsstijl, de mate van beinvloedingsvaardigheden die hij bezit en de uiteindelijke performance die hij hierin laat zien.
  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Soft controls, leiderschap en ethiek
  • Communication and presentation skills
  • Governance and risk management
  • Persoonlijk leiderschap

  Bekijk dit onderdeel
  programma Master in Controlling masterclass 2
  Masterclass Performance management and value creation

  In deze laatste Masterclass Performance Management & Value Creation vervolmaakt de business-controller het traject om adequaat invulling te geven aan zijn twee belangrijkste rollen: sparringpartner én partner in business.

  • IT & business innovation. 
  • Corporate finance, kennismanagement. 
  • Compliance & integriteit. 
  • Project- en verandermanagement.
    

  Bekijk dit onderdeel
  programma Master in Controlling masterclass 3
  Masterclass Thesis Master in Controlling

  De laatste masterclass is geheel gewijd aan het schrijven van een thesis. In de thesis komen alle verworvenheden uit de eerste 3 masterclasses samen.

   

  Bekijk dit onderdeel
  programma Master in Controlling masterclass 4
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  • Ik kan iedereen aanbevelen om deze Masteropleiding te volgen om met behulp van deze Master een belangrijke stap in je ontwikkeling te maken.

   testimonial-finance-pietervink
   Pieter Vink
   Controller
  • De onderwerpen die aan bod komen sluiten erg goed aan bij het werk dat ik doe. De opgedane kennis is daarom heel makkelijk te integreren in mijn eigen werkzaamheden.

   testimonial-finance-hichammiftah
   Hicham Miftah
   Controller
  • Grote nadruk op discussie en dialoog in een gezelschap van studenten uit verschillende bedrijven en bedrijfstakken. Enthousiasmerende en krtische docenten.

   testimonial-finance-evertvannesselrooij
   Evert van Nesselrooij
   Controller
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven