Skip to main content

Momenteel ondervinden wij een telefoonstoring op ons algemene telefoonnummer. Wil je toch graag contact? Bel ons dan via 076-5258809 of mail naar info@avansplus.nl. Tevens zijn wij bereikbaar via Whatsapp op telefoonnummer 06-13583501.
Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Master in Controlling

 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week
 • studiekosten 21.000,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 07-09-2021 Amsterdam
  • 08-09-2021 Breda
  • 09-09-2021 Nijmegen
Inschrijven
Master in Controlling
Iets voor jou?
 • Je bent een (business) controller die zijn invloed en impact wil vergroten.
 • Je wilt kennis uit de opleiding direct toepassen binnen jouw organisatie.
 • Je bent reeds in het bezit van een afgeronde bedrijfskundige bacheloropleiding.

De Master in Controlling wordt in september 2020 aangeboden in de nieuwe flexibele vorm. Op deze pagina lees je meer over de flexibele masters.

Organisaties en hun omgeving veranderen zo snel. Nieuwe technologieën, trends en ontwikkelingen zijn aan de orde van de dag en als business controller speel je een cruciale rol in deze veranderende omgeving. Je wilt de business kennen en ze het verhaal achter de cijfers vertellen. Je wilt jouw kennis omzetten naar een onderbouwd advies en daarmee voorzien in de behoefte van het management in het vooruitdenken en inspelen op marktontwikkelingen. Niet alleen kennis en inhoud maken je effectief. Minstens zo belangrijk zijn jouw gedrag en de juiste competenties zoals pro-activiteit en het vertalen van complexe informatie naar een goed verhaal voor de organisatie.

De Master in Controlling in delen volgen

Twijfel je over het volgen van de gehele master control in 1 keer? Bij Avans+ is het mogelijk om de opeenvolgende masterclasses van deze controlling master los van elkaar te volgen. Wel krijgen inschrijvingen voor de gehele opleiding voorrang. De doorlooptijd van de totale master is 2,5 jaar. Het is mogelijk om de 4 masterclasses te spreiden over een periode van maximaal 5 jaar.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent (business) controller en hebt de ambitie om te gaan acteren op strategisch niveau. Je wilt jouw invloed en impact vergroten. Je hebt reeds een afgeronde bacheloropleiding in bedrijfskundige of bedrijfseconomische richting en minimaal 3 jaar relevante ervaring als controller of in een vergelijkbare functie.

  Zij instroom Master in Controlling

  Indien je een postbachelor controlling opleiding elders hebt gevolgd of bij Avans+ de opleiding Assistent controller hebt gevolgd, is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om in te stromen in de Master in Controlling. Neem contact op met de opleidingsmanager voor meer informatie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Master in Controlling biedt je in 4 masterclasses een zorgvuldig uitgebalanceerde combinatie van theoretische achtergronden en de praktische toepassing daarvan. Je volgt iedere 2 weken bijeenkomsten die verzorgd worden door docenten die deskundig zijn binnen hun vakgebied en zelf werkzaam zijn als financieel manager of adviseur in de praktijk.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Master in Controlling duurt 2,5 jaar. Een masterclass van 15 bijeenkomsten duurt ongeveer 8 maanden. Voor de thesisfase kun je rekenen op een doorlooptijd van 6 maanden.

  Totale tijdsduur van de Master in Controlling

  Bijeenkomsten vinden tweewekelijks plaats in de middag- en avonduren. De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, projecten en opdrachten. Je kunt deze Master in Controlling in 2,5 jaar afronden, maar het is ook mogelijk om de 4 masterclasses afzonderlijk van elkaar te volgen en de doorlooptijd te verlengen naar maximaal 5 jaar.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master in Controlling zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 21.000,-.
  • Boeken: circa € 1.500,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.725,-.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Master in Controlling in termijnen betalen

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van € 7.250,-  of 26 maandelijkse termijnen van € 850,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Vrijstellingen voor deze controlling master

  Wil je alleen de eerste masterclass volgen (gelijk aan de postbachelor Controlling) en niet de hele Master in Controlling volgen? Dan gelden uiteraard andere tarieven. En heb je reeds een postbachelor controlleropleiding afgerond, dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. Neem contact op met de opleidingsmanager voor meer informatie.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Als je de Master in Controlling succesvol hebt afgerond, ontvang je het getuigschrift Master of Science in Controlling. De bijbehorende graad en titel die je mag voeren is Master of Science in Controlling. Deze masteropleiding is geaccrediteerd door de NVAO.

  Na afronding van een afzonderlijke masterclass ontvang je een certificaat.

  Resultaat

  Resultaat

  Je bent volwaardig sparringpartner voor het management van jouw organisatie en brengt jouw adviezen met overtuigingskracht en daadkracht. Als business controller lever je een actieve en zichtbare bijdrage aan de continuïteit van jouw organisatie. Je mag de erkende titel Master of Science in Controlling voeren, wat jouw carrièrekansen aanzienlijk vergroot.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding of een van onze andere bedrijfskundige masters? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  Masterclass In Control

  De business controller bouwt in deze masterclass "in control" zijn reeds aanwezige basiskennis verder uit.

  • Strategie
  • Operations management
  • Management control
  • Internal control accounting information systems
  • Persoonlijk leiderschap

  Bekijk dit onderdeel
  programma Master in Controlling masterclass 1
   

  Masterclass Finance leadership

  Het onderscheidend vermogen van een effectieve business controller wordt bepaald aan de hand van de gekozen leiderschapsstijl, de mate van beinvloedingsvaardigheden die hij bezit en de uiteindelijke performance die hij hierin laat zien.
  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Soft controls, leiderschap en ethiek
  • Communication and presentation skills
  • Governance and risk management
  • Persoonlijk leiderschap

  Bekijk dit onderdeel
  programma Master in Controlling masterclass 2
   

  Masterclass Performance management and value creation

  In deze laatste Masterclass Performance Management & Value Creation vervolmaakt de business-controller het traject om adequaat invulling te geven aan zijn twee belangrijkste rollen: sparringpartner én partner in business.

  • IT & business innovation. 
  • Corporate finance, kennismanagement. 
  • Compliance & integriteit. 
  • Project- en verandermanagement.
    

  Bekijk dit onderdeel
  programma Master in Controlling masterclass 3
   

  Masterclass Thesis Master in Controlling

  De laatste masterclass is geheel gewijd aan het schrijven van een thesis. In de thesis komen alle verworvenheden uit de eerste 3 masterclasses samen.

   

  Bekijk dit onderdeel
  programma Master in Controlling masterclass 4
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Ik kan iedereen aanbevelen om deze Masteropleiding te volgen om met behulp van deze Master een belangrijke stap in je ontwikkeling te maken.

   Pieter Vink
   Controller
  • De onderwerpen die aan bod komen sluiten erg goed aan bij het werk dat ik doe. De opgedane kennis is daarom heel makkelijk te integreren in mijn eigen werkzaamheden.

   Hicham Miftah
   Controller
  • Grote nadruk op discussie en dialoog in een gezelschap van studenten uit verschillende bedrijven en bedrijfstakken. Enthousiasmerende en krtische docenten.

   Evert van Nesselrooij
   Controller
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven