Skip to main content

Master in Controlling

Master in Controlling
iets voor u?
 • U heeft een afgeronde bedrijfseconomische bacheloropleiding.
 • U heeft minimaal 3 jaar relevante werkervaring als controller.
 • U wilt uw rol als controller verder ontwikkelen naar strategisch niveau.
In het kort
 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten € 21.000,-
 • startdata
  • 19-03-2018 Eindhoven
  • 19-03-2018 Houten
  • 19-03-2018 Breda
  • 19-03-2018 Amsterdam
  • 19-03-2018 Apeldoorn
Bekijk alle startdata en locaties

Master in Controlling

Als hedendaagse business controller beperkt u zich niet tot financiële verslaglegging en cijfermatige analyses. U wilt daarnaast fungeren als volwaardig sparringpartner voor het management en advies uitbrengen over de financiële toekomst en continuïteit van de organisatie. De master controlling leert u, als (toekomstig) lid van het managementteam, door middel van de juiste analyses een gefundeerd advies te onderbouwen en uw boodschap met overtuiging te brengen binnen en buiten de organisatie.

De Master in Controlling in delen volgen

Twijfelt u over het volgen van de gehele master in 1 keer? Bij Avans+ is het mogelijk om de opeenvolgende masterclasses van deze controlling master los van elkaar te volgen. Wel krijgen inschrijvingen voor de gehele opleiding voorrang. De doorlooptijd van de totale master is 2,5 jaar. Het is mogelijk om de 4 masterclasses te spreiden over een periode van maximaal 5 jaar.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U wilt uw rol van controller of financieel specialist uitbouwen naar die van een business controller. U heeft een afgeronde bedrijfseconomische bacheloropleiding (BE, AC of SPD) en minimaal 3 jaar relevante werkervaring als controller, business analist of in een aanverwante functie.

  Zij instroom Master in Controlling

  Indien u een postbachelor controlling opleiding elders heeft gevolgd of bij Avans+ de opleiding Assistent controller heeft gevolgd, is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om in te stromen in de Master in Controlling. Neem contact op met de opleidingsmanager voor meer informatie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  In deze master controlling doet u kennis op, verkrijgt u inzicht en ontwikkelt u vaardigheden die u versterken in uw beroepspraktijk. De literatuur is grotendeels Nederlandstalig (voor een deel Engelstalig).

  Toetsing tijdens deze controlling master

  Elke masterclass sluit u af met een individuele presentatie, een paper of een tentamen. Daarnaast sluit u de eerste 3 masterclasses van deze master controlling finance af met een business project. U levert hiervoor een individueel projectvoorstel aan. Uw begeleider kiest vervolgens uit die plannen een onderwerp dat u met uw groep uitwerkt. Zo wisselt u kennis en ervaring uit met andere deelnemers. Samen presenteren jullie het eindresultaat.

  De kracht van onze master controlling finance

  De opdrachten komen uit de praktijk en leveren direct resultaat op voor u en uw organisatie. Deze master controlling wordt verzorgd door ervaren docenten met veel praktijkervaring en een bewezen staat van dienst. Zij maken de vertaalslag van actuele ontwikkelingen naar professionele en praktische vaardigheden en effectief gedrag.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Master in Controlling duurt 2,5 jaar. Een masterclass van 15 bijeenkomsten duurt ongeveer 8 maanden. Voor de thesisfase kunt u rekenen op een doorlooptijd van 6 maanden. 

  Totale tijdsduur van de Master in Controlling

  Bijeenkomsten vinden tweewekelijks plaats in de middag- en avonduren. De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, projecten en opdrachten. U kunt deze controlling master in 2,5 jaar afronden, maar het is ook mogelijk om de 4 masterclasses afzonderlijk van elkaar te volgen en de doorlooptijd te verlengen naar maximaal 5 jaar.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten van de Master in Controlling:

  • Opleidingskosten: € 21.000,- (vrij van btw)
  • Boeken: circa € 1.500,- (exclusief 6% btw). Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.725,- (exclusief 6% btw)

  U ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Master in Controlling in termijnen betalen

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 3 jaarlijkse termijnen van € 7.250,-  of 26 maandelijkse termijnen van € 850,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Vrijstellingen voor deze controlling master

  Wilt u alleen de eerste masterclass volgen (gelijk aan de postbachelor Controlling) en niet de hele Master in Controlling volgen? Dan gelden uiteraard andere tarieven. En heeft u reeds een postbachelor controlleropleiding afgerond, dan komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. Neem contact op met de opleidingsmanager voor meer informatie.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Als u de Master in Controlling succesvol heeft afgerond, ontvangt u het getuigschrift Master of Science in Controlling. De bijbehorende graad en titel die u mag voeren is Master of Science in Controlling. Deze masteropleiding is geaccrediteerd door de NVAO.

  Na afronding van een afzonderlijke masterclass ontvangt u een certificaat.

  Resultaat

  Resultaat

  U bent volwaardig sparringpartner voor het management van uw organisatie en brengt uw adviezen met overtuigingskracht en daadkracht. Als business controller levert u een actieve en zichtbare bijdrage aan de continuïteit van uw organisatie. U mag de erkende titel Master of Science in Controlling voeren, wat uw carrièrekansen aanzienlijk vergroot.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding of een van onze andere bedrijfskundige masters? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Programma
  Masterclass Operational control, het creëren van waarde

  In deze masterclass staat het belang van afstemming en integratie tussen strategie, operatie, inrichting en beheersing van de organisatie centraal.

  • Strategie
  • Bestuurlijke Informatievoorziening, managementaccounting en control
  • Persoonlijk leiderschap - Methoden en technieken van onderzoek
  • Businessproject

  Bekijk dit onderdeel
  programma Master in Controlling masterclass 1
  Masterclass Management control, de verandering

  In deze masterclass draait het om beheersmaatregelen die het gedrag van mensen in de organisatie monitoren, beheersen en sturen.

  • Bestuurlijke informatievoorziening II en Managementaccounting en control II
  • Leidinggeven en ethiek en Soft Control en cultuur
  • Persoonlijk leiderschap - Methoden en technieken van onderzoek
  • Businessproject

  Bekijk dit onderdeel
  programma Master in Controlling masterclass 2
  Masterclass Business control, van verantwoording naar ondernemen

  In deze masterclass worden uw kennis en vaardigheden met betrekking tot strategisch financieel management waaronder financieringsstructuren, investeringsselectie en auditing versterkt.

  • Financieel management en financiering en auditing
  • Financial accounting en control in internationaal perspectief
  • Persoonlijk leiderschap - Methoden en technieken van onderzoek
  • Businessproject

  Bekijk dit onderdeel
  programma Master in Controlling masterclass 3
  Masterclass Thesis Master in Controlling

  De laatste masterclass is geheel gewijd aan het schrijven van een thesis. In de thesis komen alle verworvenheden uit de eerste 3 masterclasses samen.

   

  Bekijk dit onderdeel
  programma Master in Controlling masterclass 4
  • Ik kan iedereen aanbevelen om deze Masteropleiding te volgen om met behulp van deze Master een belangrijke stap in je ontwikkeling te maken.

   testimonial-finance-pietervink
   Pieter Vink
   Controller
  • De onderwerpen die aan bod komen sluiten erg goed aan bij het werk dat ik doe. De opgedane kennis is daarom heel makkelijk te integreren in mijn eigen werkzaamheden.

   testimonial-finance-hichammiftah
   Hicham Miftah
   Controller
  • Grote nadruk op discussie en dialoog in een gezelschap van studenten uit verschillende bedrijven en bedrijfstakken. Enthousiasmerende en krtische docenten.

   testimonial-finance-evertvannesselrooij
   Evert van Nesselrooij
   Controller
  Bekijk alle referenties
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan