Skip to main content

Oncologie­fysiotherapie

Download brochure
Master oncologiefysiotherapie
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties

Master Oncologic Physical Therapy (MOPT)

Niveau Master
Duur 3 jaar
Studiekosten € 20950,-
Bekijk opleiding Download brochure

Versnelde masteropleiding Oncologic Physical Therapy (MOPT)

Niveau Master
Duur 1.5 of 2 jaar
Studiekosten € 20950,-
Bekijk opleiding Download brochure

Master na master Oncologic Physical Therapy (MOPT)

Niveau Master
Duur 1,5 jaar
Studiekosten € 10500,-
Bekijk opleiding Download brochure

Jullie team gezamenlijk opleiden?

Een maatwerktraject of een in-company traject? Efficiënt en passend bij jullie vraagstuk

Ontdek de mogelijkheden
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • Het is belangrijk om een beetje uit je comfortzone te komen. De spanning van een presentatie of het inleveren van een product houdt je vak en je werk leuk. 

  Gerben Hinte
  Fysiotherapeut en onderzoeker
 • De opleiding is duidelijk van masterniveau, te merken aan de ontvangen begeleiding: bedoeld om je verder op weg te helpen en te zorgen dat je het begrijpt, maar je moet wel zelfstandig verder werken.

  A. Jansen
  Ouddeelnemer Avans+
 • Ik heb geleerd om diverse gesprekstechnieken toe te passen bij zowel collega’s als patiënten. Het mooie is dat het werkt! 

  Ann Taveirne
  Praktijkhouder
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Veel fysiotherapeuten ontwikkelen tijdens hun loopbaan een bepaalde voorkeur voor een vakgebied. Ben je geïnteresseerd in oncologie fysiotherapie? Ontwikkel jouw inzicht in de voor oncologie fysiotherapie noodzakelijke kennis van de geriatrische patiënt. Kies voor een masteropleiding Oncologiefysiotherapie van Avans+, kies voor een vak met toekomst!

Zorg op maat met een master Oncologie fysiotherapie

Bij oncologie fysiotherapie staat het optimaal ondersteunen van de patiënt, bij het leren omgaan met de gevolgen van de kanker(behandeling), centraal. Om de gevolgen die de behandeling met zich meebrengt te kunnen integreren in het persoonlijke leven van de patiënt, wordt bij oncologische fysiotherapie zorg op maat geboden.

Specialiseren? Volg een master of masterclass Oncologiefysiotherapie

Avans+ biedt een masteropleiding en een masterclass Oncologiefysiotherapie. De masteropleiding Oncologiefysiotherapie reikt je de kennis en vaardigheden aan om mensen met complexe oncologische problemen adequaat fysiotherapeutisch te onderzoeken en te behandelen. De eerste masterclass van deze opleiding: Medische oncologie fysiotherapie, biedt jou een uitstekende basis om patiënten met enkelvoudige oncologische problematiek te behandelen.

Onze master Oncologie fysiotherapie opleiding

Onze opleidingen worden verzorgd door ervaren docenten met een ruime praktijk- en onderzoekservaring. Interactieve colleges, practica, casuïstiek, zelfstudie en interventies wisselen elkaar hierbij af, waardoor er altijd dynamiek in de opleiding blijft. Na succesvolle afronding van de opleiding mag je de titel Master of Science voeren.

Hoe hebben deelnemers onze opleiding ervaren?

Deelnemers typeren onze oncologische fysiotherapie opleidingen als leerzaam en uitdagend. Een aanrader wanneer je werkt met ernstig zieke patiënten. Het ontwikkelen van inzicht in de (eigen) communicatieve vaardigheden wordt als een van de belangrijkste punten genoemd. Aansluiting bij de patiënt wordt hierdoor makkelijker en ook het herkennen en durven benoemen van emoties, maar deze ook bij de patiënt kunnen laten, levert veel op in de praktijk.

Interesse in een master of masterclass Oncologiefysiotherapie?

Wij begrijpen dat deelname aan een master of masterclass een weloverwogen besluit dient te zijn. Heb je nog vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Lees meer