Skip to main content

Verdieping in het arbeidsrecht

4.5
2 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.895,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
Download brochure
Opleiding - Verdieping in het arbeidsrecht
Iets voor jou?
 • Je wilt de specialist worden op het gebied van arbeidsrecht binnen jouw organisatie of voor jouw klanten. 
 • Je hebt een HR bachelor diploma en enige jaren werkervaring waarbij je adviseert over arbeidsrechtelijke vraagstukken. 
 • Je wilt zelfverzekerder adviseren op het gebied van arbeidsrecht en ontslagrecht en minder gebruik maken van een advocaat.

Om je verder te specialiseren in het arbeidsrecht en je te positioneren als expert, zijn verdiepende inzichten bij complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken van belang. Iedere casus is anders en het ontleden daarvan op een juiste manier is cruciaal om te komen tot een goed advies.

Je verdiept je tijdens deze module voornamelijk in ontslagrecht en dan met name in de casuïstiek rondom ontslag, ontslag bij ziekte, ontslag bij flexibele contracten, ontslag op staande voet en de daarbij behorende vergoedingen. Daarnaast besteden we aandacht aan overgang van onderneming en opvolgend werkgeverschap, diverse soorten flexcontracten en krijg je een verdieping op het gebied van sociaal verzekeringsrecht. Actuele ontwikkelingen, nieuwe jurisprudentie en wet- en regelgeving zijn hierbij leidend.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding HR of vergelijkbaar en hebt al enkele jaren in de dagelijkse praktijk te maken met casuïstiek rondom arbeidsrecht. Je hebt reeds een stevige basis in arbeidsrecht en ontslagrecht en wilt jezelf verder bekwamen tot specialist. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als HR adviseur of adviseur van externe klanten voor arbeidsrechtelijk vraagstukken en zoekt een verdieping waarbij je zelfstandig complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken leert ontleden en voorzien van onderbouwd advies, zonder daarbij een extra beroep te doen op een jurist.

  Heb je geen basisopleiding op het gebied van arbeidsrecht of wil je eerst je fundament hierin versterken, dan is de module Valkuilen in het arbeidsrecht of de gehele postbacheloropleiding Arbeidsrecht wellicht geschikter voor jou.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Digitale leeromgeving

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module Verdieping in het arbeidsrecht heeft een doorlooptijd van 10 weken.

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Verdieping in het arbeidsrecht zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.895,-
  • Boeken: circa € 90,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 280,-

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Verdieping in het arbeidsrecht.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de module Verdieping in het arbeidsrecht heb je een eerste stap gezet richting een postbachelordiploma. Een postbachelordiploma bestaat in totaal uit 3 modules. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt je verder bekwaamd als specialist in het arbeidsrecht. Tijdens het mondeling examen toon je aan, aan de hand van 2 casussen, dat je bekwaam bent in het adviseren rondom complexe arbeidsrechtelijke casuïstiek. Tijdens dit mondeling examen beschouw / analyseer je, vanuit een theoretisch kader (wet- en regelgeving / jurisprudentie), deze vraagstukken en stel je hierover de juiste inhoudelijke en kritische vragen om te komen tot een onderbouwd advies.

  In dit advies geef je de mogelijke oplossingsrichtingen aan en je onderbouwt dit met de bijbehorende (financiële) consequenties voor werknemer en werkgever. Hieraan ligt ten grondslag dat je inzicht in de wet- en regelgeving en jurisprudentie hebt en dit inzicht adequaat, doelgericht en correct kunt implementeren in je advies.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • WW-, ZW- en WIA-systematiek
  • Aansprakelijkheid werkgever/werknemer en het concurrentiebeding
  • Flexibele arbeidsrelaties
  • Wijziging in arbeidsvoorwaarden, overgang van onderneming en opvolgend werkgeverschap
  • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Vergoeding in het ontslagrecht
  • De zieke werknemer en ontslag
  • Ontslag op staande voet

  Programma Verdieping in het arbeidsrecht
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.5
  2 reviews
  Download brochure Inscrijven