Skip to main content

Strategisch HR-adviseur

Strategisch HR-adviseur
iets voor u?
 • U zoekt aansluiting bij de business en wilt vanuit HR impact hebben op de resultaten van uw bedrijf.
 • U wilt zich succesvol profileren als adviseur én coach van het management.
 • U wilt meer bedrijfskundige en financiële kennis verkrijgen en gesprekspartner zijn op het gebied van HR-vraagstukken.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 9 maanden
 • studiebelasting 6 uur
 • studiekosten 7.050,-
 • startdata
  • 03-09-2019 Rotterdam
  • 03-09-2019 Apeldoorn
  • 03-09-2019 Utrecht
  • 03-09-2019 Amsterdam
  • 05-09-2019 Breda
  • 05-09-2019 Den Bosch
  • 05-09-2019 Eindhoven
  • 06-09-2019 Utrecht overdag
  • 22-11-2019 Utrecht overdag
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
strategisch-hr-adviseur-avansplus-breda

Strategisch HR-adviseur

Succesvolle organisaties beschikken over HR-professionals die in staat zijn een bijdrage te leveren aan de prestatie van de organisatie. Directie en management verwachten van u als hr-adviseur dat u aantoont dat de HR-strategie en HR-interventies bijdragen aan de organisatiedoelstellingen. Daarnaast vragen zij uw rol te pakken bij en mee te denken over vraagstukken op het gebied van strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid en opleiden en ontwikkelen.

Is uw organisatie en zijn uw mensen klaar voor een continu veranderende omgeving? De modulair opgebouwde opleiding Strategisch HR-adviseur verstevigt uw rol als business partner. U vergaart actuele kennis en u verbetert uw advies- en coachingsvaardigheden. Daarnaast werkt u aan uw overtuigingskracht en impact.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U beschikt over een bachelordiploma (of vergelijkbaar) op het gebied van HRM. U bent al enkele jaren werkzaam als HR-professional. U wilt uw rol als hrm-adviseur verstevigen en uzelf ontwikkelen tot een serieuze business partner.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze opleiding is opgebouwd uit de 2 vaste modules Adviseren en coachen voor de HR-adviseur en Bedrijfskundig en financieel HRM aangevuld met één keuzemodule zoals: Duurzame inzetbaarheid, Strategische personeelsplanning, Opleiden en ontwikkelen, Recruitment of Arbeidsrecht. Deze 3 modulen duren elk ongeveer 3 maanden. Naast inhoudelijke modules wordt u gedurende de opleiding strategisch hr-adviseur door een coach begeleid en gecoacht. De onderwerpen worden behandeld aan de hand van oefeningen, cases en voorbeelden uit de eigen praktijk. Het uitgangspunt is dat u voorbereid naar de bijeenkomsten komt en daar actief aan de slag gaat met de docent en met de andere deelnemers. Elke module kent zijn eigen beoordelingswijze die bijdraagt aan het eigen maken en het in praktijk brengen van de kennis en vaardigheden die u opdoet.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De avondopleiding duurt ongeveer 9 maanden met wekelijkse bijeenkomsten van 19.00 tot 22.00 uur. Daarnaast kunt u de opleiding ook door middel van tweewekelijkse bijeenkomsten op vrijdag overdag volgen van 09.30 tot 16.30 uur. De opleiding duurt ook dan ongeveer 9 maanden. Naast de bijeenkomsten dient u rekening te houden met een studiebelasting van gemiddeld 6 uur zelfstudie per week.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Strategisch HR-adviseur zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 7.050,-
  • Leermiddelen: € 75,-
  • Boeken: circa €460,-. Deze schaft u zelf aan
  • Arrangementskosten: € 725,-

  De factuur ontvangt u voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol doorlopen van alle modulen ontvangt u het postbachelordiploma Strategisch HR-adviseur. Per goed afgeronde module ontvangt u een certificaat.

  Resultaat

  Resultaat

  U onderbouwt en kwantificeert met behulp van bedrijfskundige instrumenten HR-advies en HR-activiteiten. Uw inzicht in organisaties en uw kennis en vaardigheden om veranderprocessen te begeleiden, zijn vergroot. Op een effectieve wijze past u actief de diverse rollen van professioneel adviseur toe. Het accent ligt hierbij meer op het proces dan op de inhoud. U spreekt de taal van het management. Kortom, u bent dé business partner op het gebied van HRM.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze Register adviseur opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma
  Strategisch HR-adviseur

  Het programma bestaat uit 2 verplichte modules en 1 keuze module. U kunt de modules ook afzonderlijk volgen. Daarnaast krijgt u gedurende de opleiding individuele coaching.  

  + Module 1: Adviseren en coachen voor de HR-adviseur
  Met deze module maakt u zich de vaardigheden en instrumenten eigen waarmee u zich succesvol profileert als adviseur en coach van directie, management en medewerker.

  + Module 2: Bedrijfskundig en financieel HRM
  In deze module leert u HR-adviezen financieel te onderbouwen en de ontwikkeling van het HR-beleid te bekijken vanuit bedrijfskundig en organisatorisch perspectief.

  + Keuze module
  De modules waar u uit kunt kiezen zijn Duurzame inzetbaarheid, Strategische personeelsplanning, HRD; opleiden en ontwikkelen, Recruitment, of Arbeidsrecht (meerprijs).

  + Individuele coaching
  Gedurende het onderdeel coaching stelt u zich de volgende vragen: Wie ben ik? Wat is mijn kracht? Kan ik anderen inspireren? Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe en hoe effectief is dit? Hoe breng ik nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk en wat zijn de effecten daarvan? Hoe zorg ik ervoor dat ik impact heb? U wordt begeleid door een externe coach. De sessies vinden plaats gedurende de gehele opleiding.

  programma Strategisch HR-adviseur
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven