Skip to main content

Strategisch HR-adviseur

 • niveau Postbachelor
 • duur 9 maanden
 • studiebelasting 6 uur
 • studiekosten 7.050,-
 • startdata Bekijk alle startdata en locaties
  • 20-04-2020 Arnhem
  • 20-04-2020 Zwolle
  • 21-04-2020 Leiden
  • 21-04-2020 Utrecht
  • 21-04-2020 Amsterdam
  • 23-04-2020 Den Bosch
  • 23-04-2020 Eindhoven
  • 23-04-2020 Rotterdam
  • 24-04-2020 Utrecht overdag
  • 07-05-2020 Breda
  • 24-04-2020 Breda overdag
Inschrijven
Strategisch HR-adviseur
Iets voor jou?
 • Je zoekt aansluiting bij de business en wilt vanuit HR impact hebben op de resultaten van jouw bedrijf.
 • Je wilt je succesvol profileren als adviseur én coach van het management.
 • Je wilt meer bedrijfskundige en financiële kennis verkrijgen en gesprekspartner zijn op het gebied van HR-vraagstukken.

Succesvolle organisaties beschikken over HR-professionals die in staat zijn een bijdrage te leveren aan de prestatie van de organisatie. Directie en management verwachten van je als HR-adviseur dat je aantoont dat de HR-strategie en HR-interventies bijdragen aan de organisatiedoelstellingen. Daarnaast vragen zij jouw rol te pakken bij en mee te denken over vraagstukken op het gebied van strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid en opleiden en ontwikkelen.

Is jouw organisatie en zijn jouw mensen klaar voor een continu veranderende omgeving? De modulair opgebouwde opleiding Strategisch HR-adviseur verstevigt jouw rol als business partner. Je vergaart actuele kennis en je verbetert jouw advies- en coachingsvaardigheden. Daarnaast werk je aan jouw overtuigingskracht en impact.

Lees meer
test
Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
Lees meer
r
test
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
Lees meer
r
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je beschikt over een bachelordiploma (of vergelijkbaar) op het gebied van HRM. Je bent al enkele jaren werkzaam als HR-professional. Je wilt jouw rol als HRM-adviseur verstevigen en jezelf ontwikkelen tot een serieuze business partner.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze opleiding is opgebouwd uit de 2 vaste modules Adviseren en coachen voor de HR-adviseur en Bedrijfskundig en financieel HRM aangevuld met één keuzemodule zoals: Duurzame inzetbaarheid, Strategische personeelsplanning, Opleiden en ontwikkelen, Recruitment of Arbeidsrecht. Deze 3 modulen duren elk ongeveer 3 maanden. Naast inhoudelijke modules word je gedurende de opleiding strategisch hr-adviseur door een coach begeleid en gecoacht. De onderwerpen worden behandeld aan de hand van oefeningen, cases en voorbeelden uit de eigen praktijk. Het uitgangspunt is dat je voorbereid naar de bijeenkomsten komt en daar actief aan de slag gaat met de docent en met de andere deelnemers. Elke module kent zijn eigen beoordelingswijze die bijdraagt aan het eigen maken en het in praktijk brengen van de kennis en vaardigheden die je opdoet.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De avondopleiding duurt ongeveer 9 maanden met wekelijkse bijeenkomsten van 19.00 tot 22.00 uur. Daarnaast kun je de opleiding ook door middel van tweewekelijkse bijeenkomsten op vrijdag overdag volgen van 09.30 tot 16.30 uur. De opleiding duurt ook dan ongeveer 9 maanden. Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met een studiebelasting van gemiddeld 6 uur zelfstudie per week.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Strategisch HR-adviseur zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 7.050,-
  • Leermiddelen: € 75,-
  • Boeken: circa €460,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 725,-

  De factuur ontvang je voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol doorlopen van alle modulen ontvang je het postbachelordiploma Strategisch HR-adviseur. Per goed afgeronde module ontvang je een certificaat.

  Resultaat

  Resultaat

  Je onderbouwt en kwantificeert met behulp van bedrijfskundige instrumenten HR-advies en HR-activiteiten. Jouw inzicht in organisaties en jouw kennis en vaardigheden om veranderprocessen te begeleiden, zijn vergroot. Op een effectieve wijze pas je actief de diverse rollen van professioneel adviseur toe. Het accent ligt hierbij meer op het proces dan op de inhoud. Je spreekt de taal van het management. Kortom, je bent dé businesspartner op het gebied van HRM.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze Register adviseur opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma

  Strategisch HR-adviseur

  Het programma bestaat uit 2 verplichte modules en 1 keuze module. Je kunt de modules ook afzonderlijk volgen. Daarnaast krijg je gedurende de opleiding individuele coaching.  

  + Module 1: Adviseren en coachen voor de HR-adviseur
  Met deze module maak je je de vaardigheden en instrumenten eigen waarmee je je succesvol profileert als adviseur en coach van directie, management en medewerker.

  + Module 2: Bedrijfskundig en financieel HRM
  In deze module leer je HR-adviezen financieel te onderbouwen en de ontwikkeling van het HR-beleid te bekijken vanuit bedrijfskundig en organisatorisch perspectief.

  + Keuze module
  De modules waar je uit kunt kiezen zijn Duurzame inzetbaarheid, Strategische personeelsplanning, HRD; opleiden en ontwikkelen, Recruitment, of Arbeidsrecht (meerprijs).

  programma Strategisch HR-adviseur
   
  Brochure aanvragen Inscrijven