Skip to main content

Strategie en Business Innovatie

iets voor u?
 • U wilt de strategie van uw bedrijf efficient doorvertalen naar uw afdeling
 • U wilt weten welke trends en ontwikkelingen van invloed zijn op uw organisatie
 • U heeft behoefte aan actuele en inhoudelijke kennis op het gebied van strategie en innovatie
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.350,-
 • startdata
  • 28-11-2019 Breda
  • 28-11-2019 Eindhoven
  • 28-11-2019 Rotterdam
  • 28-11-2019 Utrecht
  • 28-11-2019 Arnhem
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Strategisch management

Een strategische keuze

Het succes van uw organisatie wordt bepaald door haar vermogen om in te spelen op veranderingen. Wat is de invloed van interne en externe veranderingen op de strategie van uw organisatie? Hoe vertaalt u de strategie van uw bedrijf nog efficiënter door naar uw afdeling? Wat is de toegevoegde waarde van uw bedrijf en hoe kunt u dat communiceren?

Slim inspelen op ontwikkelingen

In de opleiding Strategie en business Innovatie leert u via meerdere modellen naar uw organisatie te kijken. U ontdekt hoe u relevante trends en ontwikkelingen signaleert en analyseert. Op basis van de theorie vertaalt u deze naar uw eigen organisatie en afdeling. Is het tijd om de strategie van uw afdeling aan te scherpen? U leert hierin keuzes te maken en onderbouwt deze vanuit de theorie. U leert de juiste vragen te stellen en neemt anderen op een effectieve manier mee in uw ideeën.

Nieuwe ontwikkelingen

De strategie van een organisatie wordt beïnvloed door nieuwe technologieën en de manier waarop informatie en kennis wordt gebruikt om prestaties te verbeteren. Hoe draagt u met uw afdeling bij aan het behalen van strategisch voordeel? Waardevolle materie die in deze opleiding zeker aan bod komt.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U denkt en werkt minimaal op hbo-niveau en u heeft ten minste 3 jaar relevante werkervaring. U heeft behoefte aan meer actuele en inhoudelijke kennis op het gebied van strategie en business innovation. In uw rol als manager of adviseur wilt u bijdragen aan duurzame innovatie en het vernieuwen van klantwaarden.

  Het maakt niet uit in welke sector of branche u werkzaam bent.

  Wilt u weten of uw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden u bij het bereiken van uw persoonlijke doelen. U past verschillende methodieken direct toe op uw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor u de rode draad door de opleiding. Hierbij krijgt u persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. U leert hierdoor het beste uit uzelf te halen en neemt wat u leert meteen mee naar uw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met uw mede-deelnemers, komt u tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Strategie en business innovation bestaat uit 7 bijeenkomsten die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 tot 21.30 uur. Deze opleiding heeft een lage studiebelasting: reken op ongeveer 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van uw opdracht. De opleiding is goed te combineren met werk en privé. 
  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor u klaar, hierdoor staat u er bij ons nooit alleen voor. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Strategie en business innovatie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.350,-.
  • Boeken: circa € 60,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de opleiding Strategie en business Innovatie ontvangt u van Avans+ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  In deze module heeft u zich verdiept op het snijvlak van de strategie en de organisatie. Wilt u uw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskunde. U kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar startenVoor al uw vragen en uitdagingen vindt u bij Avans+ een passende opleiding.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat u tijdens de opleiding leert kunt u de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen u niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan uw persoonlijk leiderschap en leert u draagvlak te creëren.

  Na de opleiding Strategie en business innovatie bent u beter in staat om het strategisch beleid van uw organisatie door te vertalen naar uw afdeling. U kunt uw keuzes goed onderbouwen, wat uw positie versterkt. U doorziet de wisselwerking tussen strategie en uitvoering. U komt steeds vaker met tactische inzichten die de organisatie verder helpen en een antwoord bieden op actuele vraagstukken.

  Incompany

  Incompany

  Wilt u deze opleiding Strategie en business innovation organiseren binnen uw eigen organisatie? Dat is mogelijk! Avans⁺ verdiept zich in uw vraagstuk zodat we samen met u het beste uit uw medewerkers en organisatie halen. Duurzaam, praktisch en op maat voor een optimaal resultaat.

  Heeft u interesse? Onze ervaren opleidingsmanagers denken graag met u mee. Neem contact op voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding Strategie en business innovatie? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14. Naast deze postbachelor opleiding bieden we ook een Master of Srategic Management aan, ook hierover kunnen we u van advies voorzien.

  Programma

  De wereld om ons heen verandert snel en het vermogen om adequaat te anticiperen op veranderingen bepaalt het succes van organisaties. In deze opleiding leert u werken met actuele modellen, die inzicht geven in de factoren die het succes van uw organisatie of afdeling beïnvloeden. U leert hoe u de juiste koers bepaalt en hoe u anderen hierbij betrekt om de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Vooral op de werkvloer zijn bruikbare ideeën voor slimme innovaties te vinden. U leert deze op waarde te schatten en neemt ze mee in uw plannen.

  Daarnaast kijkt u van buiten naar binnen. U vertaalt trends en ontwikkelingen naar uw klantwaarde. Welke toegevoegde waarde biedt uw organisatie of afdeling aan de klant? Nieuwe technologie maakt het signaleren en meten van klantgedrag makkelijker dan ooit. Hier leert u handig gebruik van te maken. U merkt verder dat processen in steeds kortere cycli verlopen. U leert hierop in te spelen door sneller te plannen, terwijl u tóch vasthoudt aan de gekozen strategie.

  Uw organisatie is continu bezig met innovatie en u krijgt dan ook handvatten om nieuwe ontwikkelingen sneller te signaleren en slimmer te benutten. U bepaalt welke optimalisaties u doorvoert en hoe u daarmee het verdienmodel positief beïnvloedt. Dat begint met het stellen van de juiste vragen – iets waar u tijdens deze opleiding volop zelf mee aan de slag gaat.  

  Programma Strategie en Business Innovatie
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven