Skip to main content

Financieel management

5
3 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 3.495,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-09-2024 Breda
  • 05-09-2024 Den Bosch
  • 05-09-2024 Eindhoven
  • 05-09-2024 Rotterdam
  • 05-09-2024 Utrecht
  • 21-11-2024 Breda
  • 21-11-2024 Den Bosch
  • 21-11-2024 Eindhoven
  • 21-11-2024 Rotterdam
  • 21-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Financieel management
Iets voor jou?
 • Je hebt behoefte aan meer financiële kennis om beter te kunnen sturen op resultaat.
 • Je wilt het verhaal achter de cijfers doorgronden en anderen hierin meenemen.
 • Je wilt goed onderbouwde adviezen kunnen uitbrengen, waarin het effect van besparingen en investeringen duidelijk zichtbaar is.

Meer en betere sturing op projecten na de opleiding Financieel management

Je hebt behoefte aan meer financiële kennis om beter te kunnen sturen op resultaat. Met beter inzicht in de cijfers en de financiële processen kun je jouw afdeling of project nog beter later renderen. Je wilt goed onderbouwde adviezen kunnen uitbrengen, waarin het effect van besparingen en investeringen duidelijk zichtbaar is. Na de opleiding Financieel management kun je het verhaal achter de cijfers doorgronden en anderen hierin meenemen.

Wat ga je leren bij de opleiding Financieel management?

Deze opleiding geef je een brede financieel-economische basis waar je direct in de praktijk mee aan de slag kunt. Je leert hoe de financiële huishouding van een bedrijf werkt en je gebruikt deze inzichten direct in jouw eigen praktijkcase. Dankzij deze opleiding ben je ook een volwaardige gesprekspartner op financieel gebied voor het MT en voor andere financiële specialisten.

De rol van geld

Welke functie je ook hebt, geld speelt altijd een rol. Elk vraagstuk en elke doelstelling heeft een financiële component. Je leert daar in de opleiding Financieel management effectief mee om te gaan. Zo kun je kosten beheersen, budgetten bewaken en de effecten op het resultaat van jouw afdeling of organisatie doorrekenen. Ook jouw persoonlijk leiderschap komt in deze opleiding aan bod, zodat je jouw ideeën voortvarend kunt presenteren en implementeren.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt en denkt al enkele jaren op minimaal hbo-niveau. Je bent een professional die geen financiële functie heeft binnen jouw organisatie, maar wel op bedrijfseconomisch en financieel gebied onderbouwd jouw mening wilt geven. Je bent budgetverantwoordelijk voor een unit of project en hebt behoefte aan meer financiële kennis. Het maakt niet uit in welke sector of branche je werkzaam bent.

  Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze Financieel management opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden je bij het bereiken van jouw persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op jouw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor jou de rode draad door deze financieel management opleiding. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar jouw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met jouw mede-deelnemers, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Wil je meer weten over het programma van de cursus Financieel management? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De postbachelor Financieel management heeft een doorlooptijd van 10 weken. De bijeenkomsten worden aangeboden in een namiddag/avond-variant. De opleiding bestaat uit 5 bijeenkomsten van 16:00u – 20:30 uur op donderdagen. 

  Deze opleiding heeft een lage studiebelasting: reken op 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdracht. De opleiding is goed te combineren met werk en privé. In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Financieel management zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.495,-.
  • Boeken: circa € 75,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 225,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de opleiding Financieel management ontvang je van Avans+ een certificaat. 

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  In deze module heb je zich verdiept op het snijvlak van finance en business. Wil je jouw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskunde. Je kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar starten. Voor al jouw vragen en uitdagingen vind je bij Avans+ een passende opleiding.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de opleiding leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Na de opleiding Financieel management ben je bekend met alle basiselementen uit het financieel-economische vakgebied. Je kunt gefundeerde keuzes maken op basis van financiële gegevens en jouw organisatie hier goed over adviseren. De kennis die je hebt opgedaan, maakt van jou een betere gesprekspartner bij financiële onderwerpen.

  Incompany

  Incompany

  Wil je deze opleiding organiseren binnen jouw eigen organisatie? Dat is mogelijk! Avans+ verdiept zich in jouw vraagstuk zodat we samen met jou het beste uit jouw medewerkers en organisatie halen. Duurzaam, praktisch en op maat voor een optimaal resultaat.

  Heb je interesse in Financieel management of andere opleidingen? Onze ervaren opleidingsmanagers denken graag met jou mee. Neem contact op voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Kennis en inzicht in de cijfers is voor jou belangrijk om weloverwogen keuzes te maken. In de opleiding Financieel management leer je financiële rapportages beter te begrijpen. Je doorziet het verhaal achter de cijfers, zoals kernratio’s en cashflow. Daarnaast leer je budgetten beter te bewaken en financiële prognoses op te stellen. De volgende punten komen aan bod:

  • Jaarverslaglegging
  • Financiële structuren en vermogen
  • Ratio-analyse en investeringen
  • Kosten en kostprijsberekening
  • Kostenbudgettering

  Inhoud programma
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  3 reviews
  Download brochure Inscrijven