Skip to main content

Financieel management

iets voor u?
 • U heeft behoefte aan meer financiële kennis om beter te kunnen sturen op resultaat
 • U wilt het verhaal achter de cijfers doorgronden en anderen hierin meenemen
 • U wilt goed onderbouwde adviezen kunnen uitbrengen, waarin het effect van besparingen en investeringen duidelijk zichtbaar is
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.350,-
 • startdata
  • 28-11-2019 Breda
  • 28-11-2019 Eindhoven
  • 28-11-2019 Rotterdam
  • 28-11-2019 Arnhem
  • 28-11-2019 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Financieel management

Financieel management

Meer en betere sturing op projecten

U heeft behoefte aan meer financiële kennis om beter te kunnen sturen op resultaat. Met beter inzicht in de cijfers en de financiële processen kunt u uw afdeling of project nog beter later renderen. U wilt goed onderbouwde adviezen kunnen uitbrengen, waarin het effect van besparingen en investeringen duidelijk zichtbaar is. Na de opleiding Financieel management kunt u het verhaal achter de cijfers doorgronden en anderen hierin meenemen.

De rol van geld

Welke functie u ook heeft, geld speelt altijd een rol. Elk vraagstuk en elke doelstelling heeft een financiële component. U leert daar in de opleiding Financieel management effectief mee om te gaan. Zo kunt u kosten beheersen, budgetten bewaken en de effecten op het resultaat van uw afdeling of organisatie doorrekenen. Ook uw persoonlijk leiderschap komt in deze opleiding aan bod, zodat u uw ideeën voortvarend kunt presenteren en implementeren.

Laat de cijfers voor u spreken

Deze opleiding geeft u een brede financieel-economische basis waar u direct in de praktijk mee aan de slag kunt. U leert hoe de financiële huishouding van een bedrijf werkt en u gebruikt deze inzichten direct in uw eigen praktijkcase. Dankzij deze opleiding bent u ook een volwaardige gesprekspartner op financieel gebied voor het MT en voor andere financiële specialisten.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U werkt en denkt al enkele jaren op minimaal hbo-niveau. U bent een professional die geen financiële functie heeft binnen uw organisatie, maar wel op bedrijfseconomisch en financieel gebied onderbouwd uw mening wilt geven. U bent budgetverantwoordelijk voor een unit of project en hebt behoefte aan meer financiële kennis. Het maakt niet uit in welke sector of branche u werkzaam bent.

  Wilt u weten of uw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze financieel management opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden u bij het bereiken van uw persoonlijke doelen. U past verschillende methodieken direct toe op uw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor u de rode draad door deze financieel management opleiding. Hierbij krijgt u persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. U leert hierdoor het beste uit uzelf te halen en neemt wat u leert meteen mee naar uw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met uw mede-deelnemers, komt u tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De HBO Financieel management bestaat uit 7 bijeenkomsten die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 tot 21.30 uur. Deze opleiding heeft een lage studiebelasting: reken op 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van uw opdracht. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor u klaar, hierdoor staat u er bij ons nooit alleen voor.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Financieel management zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.350,-.
  • Boeken: circa € 60,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de opleiding Financieel management ontvangt u van Avans+ een certificaat. 

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  In deze module heeft u zich verdiept op het snijvlak van finance en business. Wilt u uw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskunde. U kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar starten. Voor al uw vragen en uitdagingen vindt u bij Avans⁺ een passende opleiding.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat u tijdens de opleiding leert kunt u de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen u niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan uw persoonlijk leiderschap en leert u draagvlak te creëren.

  Na de opleiding Financieel management bent u bekend met alle basiselementen uit het financieel-economische vakgebied. U kunt gefundeerde keuzes maken op basis van financiële gegevens en uw organisatie hier goed over adviseren. De kennis die u heeft opgedaan, maakt van u een betere gesprekspartner bij financiële onderwerpen.

  Incompany

  Incompany

  Wilt u deze opleiding organiseren binnen uw eigen organisatie? Dat is mogelijk! Avans⁺ verdiept zich in uw vraagstuk zodat we samen met u het beste uit uw medewerkers en organisatie halen. Duurzaam, praktisch en op maat voor een optimaal resultaat.

  Heeft u interesse? Onze ervaren opleidingsmanagers denken graag met u mee. Neem contact op voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  Kennis en inzicht in de cijfers is voor u belangrijk om weloverwogen keuzes te maken. In de opleiding Financieel management leert u financiële rapportages beter te begrijpen. U doorziet het verhaal achter de cijfers, zoals kernratio’s en cashflow. Daarnaast leert u budgetten beter te bewaken en financiële prognoses op te stellen. De volgende punten komen aan bod:

  • Jaarverslaglegging
  • Financiële structuren en vermogen
  • Ratio-analyse en investeringen
  • Kosten en kostprijsberekening
  • Kostenbudgettering

  Brochure aanvragen Inscrijven