Skip to main content

Strategisch HR-adviseur

 • niveau Postbachelor
 • duur 30 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 5.925,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 10-05-2023 Rotterdam
  • 10-05-2023 Eindhoven
  • 10-05-2023 Den Bosch
  • 10-05-2023 Breda
  • 12-05-2023 Utrecht
  • 06-09-2023 Rotterdam
  • 06-09-2023 Den Bosch
  • 06-09-2023 Eindhoven
  • 06-09-2023 Breda
  • 08-09-2023 Utrecht
Inschrijven
Opleiding - Strategisch HR-adviseur
Iets voor jou?
 • Je zoekt aansluiting bij de business en wilt vanuit HR impact hebben op de organisatie doelstellingen van jou bedrijf.
 • Je wilt je zelfverzekerder profileren als HR adviseur en coach van het management.
 • Je wilt meer bedrijfskundige of financiële kennis verkrijgen.

Succesvolle organisaties beschikken over HR-professionals die in staat zijn een bijdrage te leveren aan de prestaties van de organisatie. Directie en management verwachten van je dat je aantoont dat de HR-strategie en HR-interventies bijdragen aan de organisatiedoelstellingen.

De opleiding Strategisch HR-adviseur verstevigt jouw rol als business partner op het gebied van HR advies. Je vergaart actuele kennis over organisatiestrategie of financieel HR management en je verbetert jouw HR advies- en beïnvloedingsvaardigheden. Daarnaast werk je aan jouw geloofwaardigheid, overtuigingskracht en het vergroten van jouw impact met deze opleiding hr adviseur.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding HRM of vergelijkbaar en je wilt jouw rol als HR adviseur verstevigen en jezelf ontwikkelen op tactisch of strategisch niveau. Je zoekt aansluiting bij de strategie van de organisatie en wilt adviezen financieel onderbouwen. Je wilt je overtuigingskracht en beïnvloeding vergroten. Kortom je wilt jezelf ontwikkelen tot HR business partner.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte opleiding HR adviseur moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de opleiding HR adviseur antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Connect+

  Naast de bijeenkomsten van de HR advies opleiding maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving, Connect+. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en).

  Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de HR adviseur opleiding voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding hr adviseur? Vraag een brochure aan.

   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Strategisch HR-adviseur heeft een doorlooptijd van 30 weken.

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht. De totale opleiding bestaat uit 12 fysieke bijeenkomsten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding hr adviseur? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Strategisch HR adviseur zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 5.925,-
  • Leermiddelen: € 195,-
  • Boeken: circa € 184,-  Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 840,-

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding HR adviseur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De opleiding Strategisch HR adviseur in termijnen betalen

  Het is mogelijk om de opleiding HR adviseur in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 termijnen van € 1.710,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het postbachelordiploma Strategisch HR-adviseur.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de opleiding strategisch HR adviseur heb je een mooie stap gezet. Binnen Avans+ kun je je vervolgens verder specialiseren of verbreden op het gebied van HRM en HR advies. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Gedurende jouw gehele opleidingstraject staat jouw praktijk centraal. Je kunt de HR-strategie bepalen, afgestemd op de organisatiestrategie en past dit op een specifiek organisatievraagstuk toe. Je bent in staat HR-adviezen financieel te onderbouwen en de ontwikkeling van het HR-beleid te bekijken vanuit bedrijfskundig en organisatorisch perspectief.

  Op een effectieve wijze pas je actief de diverse rollen van adviseur toe en heb je jouw beïnvloedingsvaardigheden versterkt. Je spreekt de taal van het management. Niet alleen onderbouw je jouw advies bedrijfsmatig maar je weet tevens jouw gesprekspartner te overtuigen van jouw expertise.

  Met de opleiding Strategisch HR-adviseur heb je je positie als businesspartner verstevigd.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding hr adviseur? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma bestaat uit de volgende modules:

  Strategie en business innovatie of Financieel management

  Dit betreft een keuzemodule gericht op het verkrijgen van inzicht in hoe je HR-advies beter kunt laten aansluiten bij de organisatiedoelstellingen.

  Financieel management

  Jij bent geen financieel manager, maar hebt wel behoefte aan meer financiële kennis. Met een beter inzicht in de cijfers kun jij jouw afdeling of project beter later renderen. Je wilt het effect van besparingen en investeringen kunnen doorrekenen en daarmee een goed onderbouwd advies uitbrengen. Het helder invullen van het financiële aspect binnen jouw functie, daar gaat het om.

  Kennis en inzicht in de cijfers zijn belangrijk om je advies mee te kunnen onderbouwen en zo draagvlak te creëren. In de module Financieel management leer je financiële rapportages beter te begrijpen. Je zult het verhaal achter de financiële gegevens, zoals bijvoorbeeld kernratio’s en cashflow, goed doorzien. Daarnaast leer je budgetten beter te bewaken en financiële prognoses op te stellen.

  Of

  Bekijk dit onderdeel

  Strategie en business innovatie

  De module Strategie en business innovatie zorgt ervoor dat je beter in staat bent om het strategisch beleid van jouw organisatie door te vertalen naar jouw afdeling. Je kunt jouw keuzes hierin goed onderbouwen, wat je positie versterkt. Je doorziet de wisselwerking tussen strategie en uitvoering. Je brengt steeds vaker tactische inzichten in die de organisatie verder helpen en een antwoord bieden op actuele vraagstukken.

  Bekijk dit onderdeel

  Adviesvaardigheden

  Inhoudelijk ben je heel goed in je vak, maar lukt het je toch niet altijd een ander te overtuigen? Of een advies wordt overgenomen is niet alleen afhankelijk van de inhoud. Ook de wijze waarop dit gebeurt en of het aansluit bij de verwachtingen van de ander zijn factoren die een rol spelen. Ben je als ‘expert’ in staat om dit aan te voelen en jouw reactie hierop af te stemmen? Of reageer je te snel op een vraag of probleem van een ander?

  Tijdens de module Adviesvaardigheden ligt de nadruk niet op de inhoud van het (gevraagd of ongevraagd) advies, maar op de wijze van communicatie: hoe draag je een advies over op de ontvanger en hoe wordt jouw advies geaccepteerd? Kortom, hoe creëer je als adviseur commitment bij 'de ander'? Dit is een complex geheel waarbij allerlei vaardigheden een rol spelen, denk hierbij aan; vragen stellen, luisteren, sensitiviteit, analyseren, beïnvloeden, overtuigen, omgaan met weerstand en feedback geven.

  Bekijk dit onderdeel

  Strategisch adviseren

  Inhoudelijk ben je heel goed in je vak en je wilt jezelf versterken in jouw strategisch advies. In een dergelijk complexe context spelen diverse stakeholders met uiteenlopende belangen een rol. Om hier op goede manier invloed op uit te oefenen, ontwikkel je je op de volgende onderdelen: een versteviging van jouw rol als adviseur, inzicht verkrijgen in en het begrijpen van de plaatsen van de diverse stakeholders, hun belangen en op welke wijze jij daar vanuit jouw rol invloed op kunt uitoefenen. Daarnaast vraagt het om een verdieping in communicatieve vaardigheden, zoals coachende vraagtechnieken, beïnvloedingstechnieken en regie houden in een gesprek.

  Bekijk dit onderdeel
  programma Strategisch HR-adviseur
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven