Skip to main content

Personeels- management

 • niveau Postbachelor
 • duur 8 maanden
 • studiebelasting 7 uur per week
 • studiekosten 3.995,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 02-09-2020 Breda
  • 02-09-2020 Den Bosch
  • 02-09-2020 Eindhoven
  • 02-09-2020 Rotterdam
  • 03-09-2020 Amsterdam
  • 03-09-2020 Arnhem
  • 03-09-2020 Leiden
  • 03-09-2020 Utrecht
  • 03-09-2020 Zwolle
  • 04-09-2020 Utrecht overdag
Inschrijven
Iets voor jou?
 • Je beschikt over hbo denk- en werkniveau.
 • Je werkt in HR of hebt HR-gerelateerde taken en mist een geschikte (voor)opleiding.
 • Je wilt leren hoe je HR-instrumenten en vaardigheden op adequate wijze inzet.

De opleiding personeelsmanagement is het fundament in jouw HR-carrière. Een goed fundament zorgt ervoor dat je HR goed neerzet en vervolgens uit kunt bouwen in de richting die je kiest. Deze HR-basisopleiding is bedoeld voor mensen die passie voor het HR-vak hebben, maar niet de juiste (voor)opleiding hebben genoten en graag de onderlinge verbanden tussen de HR-instrumenten inzichtelijk willen krijgen als antwoord op de vraag: waarom doen we wat we doen? Door deze antwoorden te verkrijgen, werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling en leer je uitzoomen in jouw werk. Niet slechts taakgericht bezig zijn, maar dit alles plaatsen in de context van de organisatie. Dat is wat de postbacheloropleiding Personeelsmanagement bijdraagt.

Personeelsmanagement

Het vakgebied personeelsmanagement kent veel HR-instrumenten om het menselijk kapitaal in jouw organisatie optimaal te benutten. De inzet van de juiste HRM-instrumenten draagt bij aan het behalen van de organisatiedoelstellingen. Tijdens onze personeelsmanagement opleiding doorlopen we de hele personeelscyclus: instroom, doorstroom en uitstroom.

Grip op personeelsmanagement

Je leert hoe je meer grip krijgt op de uitvoering van succesvol en helder personeelsmanagement binnen jouw organisatie. Vanuit een strategische visie leer je operationele HR-instrumenten logisch te plaatsen en adequaat toe te passen binnen het integrale HRM-beleid. Vakkennis is daarbij onontbeerlijk. Daarnaast besteden we uitvoerig aandacht aan jouw communicatieve vaardigheden tijdens deze opleiding strategisch personeelsmanagement.

Lees meer
test
Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
Lees meer
r
test
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
Lees meer
r
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt op hbo-niveau. Je bent bijvoorbeeld intercedent, HR-medewerker, HR-adviseur of opleidingsfunctionaris of werkzaam op de afdeling P&O. Je krijgt in jouw dagelijkse praktijk te maken met het HR-vakgebied en personeelsmanagement, maar je mist nog een geschikte (voor)opleiding als gedegen basis op het gebied van personeelsmanagement of HR.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens deze Personeelsmanagement opleiding breng je direct jouw opgedane kennis in de praktijk. De bijeenkomsten van deze opleiding personeelsmanagement zijn zeer interactief: je leert van de docent én van de andere deelnemers.

  Inzet HR instrumenten

  Tijdens het onderdeel Instrumenten personeelsmanagement werk je aan een opdracht voor jouw eigen organisatie. Je beschrijft een organisatievraagstuk of -probleem en kiest twee instrumenten die je in gaat zetten om dit probleem of vraagstuk op te lossen. Uiteraard helpen we je op weg met een brede selectie van geschikte HR-instrumenten. Het resultaat van je opdracht en de gekozen HR-instrumenten kun je direct implementeren in jouw eigen organisatie.

  Succesvol personeelsmanagement

  In het onderdeel Vaardigheden personeelsmanagement oefen je met de HR-gesprekscyclus. Je werkt vanuit een persoonlijk leerdoel en je versterkt daarbij jouw eigen vaardigheden. In je logboek reflecteer je op jouw persoonlijke leerdoelen en op jouw ervaring met verschillende gespreksmodellen. De gesprekken uit de HR-cyclus voer je ook met een professionele acteur. Deze acteur is ook jouw gesprekspersoon tijdens het mondeling examen van de personeelsmanagement opleiding.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Personeelsmanagement duurt 2 keer 4 maanden. De avondopleiding bestaat uit 20 wekelijkse bijeenkomsten met lestijden van 19.00 tot 22.00 uur. De dagopleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten met lestijden van 9.00 tot 16.00 uur en vinden eens per 2 weken plaats. Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met ongeveer 7 uur per week zelfstudie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Personeelsmanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.995,-
  • Leermiddelen: € 75,-
  • Boeken: circa € 123,-. Deze schaf je zelf aan
  • Arrangementskosten: € 500,-

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Personeelsmanagement opleiding in termijnen betalen

  Het is mogelijk om de studiekosten van de opleiding personeelsmanagement in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 maandelijkse termijnen van € 1.010,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

   

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je de opleiding personeelsmanagement succesvol hebt afgerond, ontvang je het postbachelordiploma Personeelsmanagement.

  Opleiding Personeelsmanagement in delen volgen

  Je kunt de twee onderdelen van Personeelsmanagement opleiding ook afzonderlijk volgen als losse module. Na afronding van elke module ontvang je een certificaat. Heb je beide modules van de opleiding personeelsmanagement succesvol afgerond? Dan leiden de certificaten gezamenlijk tot het postbachelordiploma Personeelsmanagement.

   

  resultaat

  resultaat

  Met onze personeelsmanagement opleiding voeg je een belangrijk element toe aan jouw praktijkkennis: theoretisch inzicht. De samenhang tussen theorie en praktijk is duidelijk voor jou. Je bent hierdoor beter in staat te verwoorden welke aspecten een rol spelen bij de afstemming tussen mens en organisatie en welke HR-instrumenten je kunt inzetten.

  Vaardigheden voor succesvol personeelsmanagement

  Door deze HR-opleiding kun je HR-gesprekken (onder andere verzuim-, functionerings- en slechtnieuwsgesprekken) succesvol beïnvloeden en zo nodig bijsturen. Jouw communicatieve vaardigheden zijn namelijk uitstekend ontwikkeld.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over de opleiding Personeelsmanagement? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma

  Instrumenten personeelsmanagement

  De theoretische basis van HR in de praktijk.

  • Werven en introduceren van nieuwe medewerkers
  • Binden, beoordelen en boeien
  • Uitstroom en arbeidsrecht

  Bekijk dit onderdeel
  Programma personeelsmanagement Module 1
   

  Vaardigheden personeelsmanagement

  Gesprekstechnieken van de HR cyclus staan centraal.

  • Beoordelings-, functionerings- en selectiegesprekken
  • Slechtnieuws-, discipline- en probleemgesprekken
  • Verzuim-, ontwikkel- en adviesgesprekken
  • Veranderen, motiveren, beïnvloeden en omgaan met weerstand

  Bekijk dit onderdeel
  Programma personeelsmanagement Module 2
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • De opleiding was een welkome aanvulling op de dagelijkse praktijk. Beide onderdelen hebben me houvast en structuur gegeven doordat de theorie goed te vertalen is naar de praktijk.

   Laura Quist
   Medewerker personeelszaken
  • HR zou zich beter op de hoogte moeten stellen van het strategische beleid van de organisatie en daarop haar HR beleid aanpassen. Deze opleiding helpt je daarbij!

   Eveline Piek
   Directiesecretaresse
  • Ik ben blij met Avans+. Het is fijn dat ze gericht te werk gaan en dat ze vaak inhaken op bestaande casussen. Voor mij werkt dit beter dan iets uit een boek moet lezen.

   Daan Grehels
   Recruiter
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven