Het arbeidsrecht is continu in beweging en bijblijven is daarom noodzakelijk. Deze module Valkuilen in het arbeidsrecht geeft je een gedegen fundament. De meest actuele wetswijzigingen en jurisprudentie implementeren we in de module zodat je direct up-to-date bent.
De opbouw van ons programma is uniek en misschien wel een beetje eigenwijs. We gaan namelijk in Valkuilen in het arbeidsrecht al vrij snel aan de slag met het ontslagrecht. Terwijl men eerder geneigd is om de HR-cyclus aan te houden in de opbouw van een opleiding Arbeidsrecht, maken wij hierin een andere keuze. Bijna alle stappen die gezet worden op arbeidsrechtelijk vlak hebben namelijk te maken met ontslag, dus dan moet je het wel goed geregeld hebben. Dit maakt dat wij ervoor kiezen om vrijwel direct te starten met ontslagrecht om vervolgens alle thema’s in dit kader te plaatsen. Thema’s zoals de arbeidsovereenkomst, verlof, Wet arbeid en zorg, inleiding sociaal verzekeringsrecht en Wet verbetering poortwachter.
Doelgroep
Je hebt een afgeronde bacheloropleiding HR of vergelijkbaar en krijgt in de praktijk te maken met arbeidsrecht. Je wilt kunnen adviseren over arbeidsrechtelijke vraagstukken en bij complexe situaties een goede gesprekspartner zijn van een jurist. Alles wat een professional moet weten om hier aan te voldoen, zit in deze module Valkuilen in het arbeidsrecht. Een module waarbij jij je een denk- en werkwijze eigen maakt om enkelvoudige casuïstiek uit de eigen praktijk te kunnen ontleden en zo passend advies te geven. Of je nu intern adviseur bent of als externe adviseur klanten helpt met arbeidsrechtelijke vraagstukken, dit legt een goede fundering.
Werkvorm
Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.
Casuïstiek uit jouw eigen praktijk
Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.
Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De module Valkuilen in het arbeidsrecht heeft een doorlooptijd van 10 weken.
De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de module Valkuilen in het arbeidsrecht zijn als volgt:
Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.
Diploma
Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Valkuilen in het arbeidsrecht.
Met de afronding van de module Valkuilen in het arbeidsrecht heb je een eerste stap gezet richting een postbachelordiploma. Een postbachelordiploma bestaat in totaal uit 3 modules. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de postbacheloropleiding HRM, de postbacheloropleiding Arbeidsrecht en ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.
Resultaat
Vanaf het begin van deze module staan arbeidsrechtelijke vraagstukken uit jouw praktijk centraal.
De toetsopdracht bestaat uit 2 verschillende casussen. Je beschouwt en analyseert, vanuit een theoretisch kader (wet- en regelgeving / jurisprudentie), dit arbeidsrechtelijk vraagstuk en stelt hier de juiste inhoudelijke, kritische vragen over om te komen tot een advies over de te ondernemen stappen. In het advies geef je concreet aan welke stappen nodig zijn om het arbeidsrechtelijk vraagstuk te beantwoorden.
Hier ligt aan ten grondslag dat je inzicht in de relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie hebt, en de benodigde terminologie beheerst om jezelf correct uit te drukken om zo je advies helder en concreet neer te zetten. Wanneer het arbeidsrechtelijke vraagstuk te complex wordt, ben je in staat om de juiste partij in te schakelen en de benodigde informatie aan te reiken waarop deze kan adviseren. Tot slot ben je een effectieve en efficiënte gesprekspartner voor de externe juridisch adviseur.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.