Skip to main content

Bezoek woe 14 juni om 19.00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan!

Bachelor Infrastructuur developer

 • niveau Bachelor
 • duur 4 jaar
 • studiebelasting 10-15 uur per week
 • studiekosten 24.400,-
Bachelor Infrastructuur developer
Iets voor jou?
 • Je wilt de kortste weg naar een erkend bachelordiploma.
 • Je zoekt een IT-opleiding die aansluit bij jouw werkervaring en –niveau.
 • Je wilt bij blijven met de nieuwste technologie en trends.

Je leert in deze bacheloropleiding hoe je actief bij kunt blijven met de laatste technologische trends en deze te vertalen naar praktisch bruikbare toepassingen voor jouw eigen organisatie. Deze blik op innovatie komt in elke module terug en onderscheidt de Bachelor Infrastructuur development van Avans+ van vergelijkbare infrastructuur bacheloropleidingen. Uniek hierin is de samenwerking met Fast Lane. Met je reeds behaalde certificeringen bij Fast Lane kan je de opleiding versneld afronden. We bepalen samen met jou het tempo van de opleiding. Per studiejaar maak je een groei door: van associate tot aan expert in infrastructuur. 

Na het succesvol afronden van de opleiding Infrastructuur development ontvang je het bachelordiploma Software engineer waarmee je verder kunt in het werkveld met aantoonbaar bewijs van jouw kennis en kunde. Ontdek het hele programma in de brochure. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ambitieuze professional met ervaring in de infrastructuur, cyber security of software development. Je bent bijvoorbeeld programmeur, full stack ontwikkelaar, netwerk- of systeemspecialist of penetration tester. Jouw rol vraagt om de technologische trends goed te vertalen naar bruikbare toepassingen rekening houdend met het belang van data en een goede beveiliging. Daarnaast wil je graag verder groeien in jouw carrière. Je werkt en denkt op hbo-niveau en je wilt graag het bijbehorende diploma halen.

  Zij-instroom software engineer opleiding
  De opleiding is ook geschikt als je zij-instromer bent met enige ICT affiniteit. Je doorloopt het volledige certificeringsprogramma van Fast Lane en Avans+ om je op te leiden tot infrastructuur developer.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Iedere module bestaat uit 10 weken met om de week een lesdag (2 dagdelen, middag en avond). De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 15 uur per week. Gedurende de module wordt gewerkt (individueel of in een groep) aan een concrete opdracht uit het werkveld de die aan het eind van de module wordt beoordeeld.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Je begint de opleiding met een intakegesprek. Na succesvolle afronding van het intakegesprek waarin bepaald wordt in welk studiejaar je in kunt stromen, begin je met het traject van de bacheloropleiding, waarvan elk studiejaar een studielast van 60 EC heeft.
  Elk studiejaar bestaat uit 4 blokken van 10 weken. Hierin volg je 5 tweewekelijkse collegebijeenkomsten, waarbij in de laatste bijeenkomst de toetsing plaatsvindt . Het gehele blok kun je de docenten van het blok raadplegen als je vragen hebt. Het laatste halfjaar van de bachelor opleiding staat in het teken van jouw afstuderen. Dan heb je alleen persoonlijke bijeenkomsten met jouw begeleiders.

  De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Infrastructuur developer zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 24.400
  • Arrangementskosten: € 1.050,- per studiejaar
  • Boeken: circa € 300,- per jaar. Deze schaf je zelf aan.

  Het is mogelijk om het cursusgeld van de opleiding in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan in 4 jaarlijkse termijnen van € 6.400,- of 44 maandelijkse termijnen van € 600,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.
  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Kosteloos een ICT opleiding volgen

  Wil jij aan het werk in de ICT branche, maar heb je geen juiste opleiding gevolgd om aan de slag te gaan? Avans+ biedt mogelijkheden om je kosteloos de opleiding te laten volgen én in het vakgebied te werken. Lees alle informatie om kosteloos een ICT opleiding te volgen

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het vereiste aantal studiepunten hebt behaald, ontvang je het diploma met uitstroomprofiel Bachelor Software Engineer van Avans+. De Bachelor Software engineer is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding ontvang je het Bachelor Software engineer diploma met uitstroomprofiel Bachelor Infrastructuur developer. Jouw positie op de arbeidsmarkt is hiermee veel sterker geworden. Daarnaast heb je gedegen inzicht gekregen in nieuwe trends en technologie en kun je deze praktisch vertalen naar concreet bruikbare toepassingen voor jouw organisatie. Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Hieronder vind je de verschillende onderwerpen per studiejaar.

  Jaar 1: Associate

  • Architecting on AWS
  • Microsoft Azure Administrator
  • VMware & vSphere: Install, Configure  &Manage
  • Implementing & Administering Cisco Solutions

  Jaar 2: Associate/Professional

  • Developing on AWS
  • Developing Solutions for Microsoft Azure
  • Python Certitied Associate Programming
  • Object Oriented Programming in C#
    

  Jaar 3: Professional

  • Advanced Architecting on AWS
  • Implementing & Operating Cisco Security Core Technologies
  • Implementing & Operating Cisco Data Center Core Technologies
  • Implementing & Operating Cisco Enterprise Network Core Technologies

  Jaar 4: Expert

  • DevOps Engineering on AWS
  • Designing & Implementing Microsoft DevOps Solutions
  • Afstuderen

  Programma Bachelor Infrastructuur developer
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven