Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

IT-beheer (JTF)

 • niveau Postbachelor
 • duur 15 weken
 • studiebelasting 7,5 uur per week
 • studiekosten 6.000,-
Opleiding - IT-beheer (JTF)
Iets voor jou?
 • Je wilt meer weten over het beheren van IT-omgevingen.
 • Je houdt van het zoeken naar mogelijkheden om je IT-omgeving veilig en up-to-date te houden. 

Woon of werk je in West Noord-Brabant? Volg deze opleiding dan met 50% subsidie. Lees meer over de mogelijkheden voor jou.

In de opleiding IT-beheer wordt vanuit twee invalshoeken gekeken naar hoe de veiligheid beheerd kan worden.   
Vanuit de operating systems kant wordt gekeken naar de gevaren die op dit niveau aanwezig zijn en hoe we dat tegen kunnen gaan. Hierbij speelt Identity & Access Management een grote rol maar ook Security & Hardening. De moderne technieken op het gebied van end-system firewalls, encryptie, virtualisatie, cloud, testing en auditing komen terug.   

Vanuit de netwerktechnologie ga je dieper in op hoe verschillende IT-systemen met elkaar zijn verbonden via het Local Area Network of Wide Area Network (internet). Daarbij kijken we naar hoe deze zijn ingericht, hoe zij worden beheerd en welke mogelijkheden zij daarvoor hebben. Ook kijken we naar de kwetsbaarheden in een netwerk en hoe deze worden tegengegaan en hoe monitoring hiervoor kan worden ingezet. Daarnaast leer je vanuit de beheerkant hoe je op calamiteiten moet reageren. Met deze kennis verdiep jij je in de mindset van een hacker óf verbreed je door beheerprojecten te begeleiden volgens de Scrum methodiek. Zo kan je zowel technisch als vanuit een begeleidende rol aan de slag als IT-beheer consultant of als IT-administrator. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je wilt meer leren over alle ins en outs wat betreft het beheren van netwerken en operating system omgevingen.

  Je bent in het bezit van een afgeronde mbo4/havo/vwo diploma. Heb je dit niet én ben je 21 jaar of ouder dan nemen we een 21+ toets af waaruit moet blijken dat je minimaal mbo4-niveau hebt.   

  Werkvorm

  Werkvorm

  Er zijn in totaal 15 online bijeenkomsten in deze opleiding waarin je de theorie krijgt uitgelegd en kan toepassen in de praktische opdrachten. Uiteindelijk zijn de praktische opdrachten een deel van de uiteindelijke eindopdracht die je moet inleveren ter afronding. 

  Heb je een specifiek vraagstuk dat je met de opleiding wilt onderzoeken en beantwoorden dan kan je dit met de docent afstemmen. Heb je extra vragen of ondersteuning nodig bij de opleiding? Dan zijn er per week begeleidingsmomenten waar je dit met de docent kan bespreken. 
   
  Let erop dat je een laptop of computer hebt dat een stabiele internetverbinding aan kan en je de mogelijkheid hebt om software te installeren. Eventuele literatuur ontvang je van de docent. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De online bijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 22:00 uur.  De begeleidingsbijeenkomsten zijn op een vast avonddeel in de week van 19:00 – 21:00 uur.  

  Een totale studiebelasting van 8 tot 10 uur per week.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze opleiding bedraagt € 6.000,-. In deze opleiding zitten 2 modules en een keuzemodule aangevuld met een intakegesprek en loopbaan oriëntatietraject.

  Subsidie

  Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • Je bent óf woonachtig óf werkzaam in de regio West-Noord-Brabant en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.
  • Je bent meerderjarig maar hebt nog niet de wettelijke pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 
  • Dit project is voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden, ZZP’ers, flexwerkers en mensen in loondienst. 

  Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten: Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% vanuit de subsidie gefinancierd.  

  • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
  • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
  • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.

  Meer informatie: Digipower 2023-2026 'Green Deal'

  Werkwijze

  Wanneer je deze trajecten gesubsidieerd gaat volgen hebben wij persoonsgegevens en ingevulde formulieren van je nodig. Het CA-ICT heeft deze gegevens nodig om de ontvangen subsidies uit het subsidieprogramma Just Transition Fund te kunnen verstrekken aan opleiders ten behoeve van de uitvoering van scholingsactiviteiten van het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Het CA-ICT kan dat niet zonder deze gegevens, omdat via het inzien van deze gegevens gecontroleerd wordt of de gesubsidieerde activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dat neemt niet weg dat je gegevens natuurlijk wel van vertrouwelijke aard zijn. Het CA-ICT ziet er daarom nauwkeurig op toe dat deze optimaal beschermd worden tegen onbevoegde ogen. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de benodigde gegevens en formulieren. Ook sturen wij een privacy statement van het CA-ICT, hierin staat precies wie welke gegevens over je mag inzien, op welke wijze en hoe lang de gegevens bewaard worden en hoe wordt voorkomen dat onbevoegde personen de gegevens kunnen lezen. 

  Diploma

  Diploma

  Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat. 

  Resultaat

  Resultaat

  Met het volgen van deze opleiding ben je op de hoogte van de nieuwste en hedendaagse trends in het beheren van netwerk- en operating system omgevingen. Je kan hiermee jouw beheerkwaliteiten op IT-gebied vergroten en toepassen. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000. 

  Programma

  De opleiding bestaat uit 2 modules en 1 keuzemodule: 

  • Netwerk Security 
  • Operating Systems Security 
  • Keuzemodule: Scrum of Cyber Security Algemeen of Ethical Hacking

  IT-beheer (JTF)
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven