Hoe ga je een validatie/verificatie opzetten? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe vaak moet je validaties en verificaties uitvoeren? Wat moet ik doen als we een nieuw apparaat installeren, wat moet ik dan aan validatie uitvoeren?
Moderne kwaliteitsmanagementsystemen voor controlelaboratoria (zoals bijvoorbeeld: ISO 17025, ISO 15189, GLP/GMP en ISO9001) vereisen dat gewerkt wordt met gevalideerde analyse- en testmethodes. De kwaliteitsnormen beschrijven echter niet hoe analyse- en testmethodes gevalideerd kunnen worden.
In deze opleiding leer je validaties op te zetten en uit te voeren volgens NEN 7777, NEN 7778, NEN 7779, NEN-EN-ISO 16140. Na afloop heb je een helder beeld van de validatie van analyse- en test methodes en kun je een validatieplan opstellen en uitvoeren voor de methodes in het eigen laboratorium. Hoe kun je als validatiespecialist met behulp van de statistische modellen, de validaties in uw laboratorium uitvoeren en verbeteren.
Doelgroep
Je hebt een HBO opleiding of je bent een MBO-er met veel ervaring. Je bent direct of indirect betrokken bij de validatie en verificatie van methoden. Je wilt meer weten van het opzetten en uitvoeren van validatieplannen, het verzamelen van de benodigde informatie en het documenteren van validaties en het uitvoeren van validaties.
Je wilt je verder ontwikkelen op dit gebied, maar dan wel zo dat het direct aansluit op je eigen werksituatie. Je vindt het prettig dat je daarbij begeleiding en coaching krijgt.
Werkvorm
De opleiding kent een unieke aanpak. In eerste instantie richt je je het maken van een validatieplan voor je eigen laboratorium. In de eindopdracht ga je daarmee ook aan de slag binnen jouw eigen organisatie. Je gaat een validatie rapport maken voor een eigen methode. Hierin ga je ook het statistische gedeelte uitvoeren.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De opleiding validatie specialist voor laboratoria telt 8 bijeenkomsten verspreid over ongeveer 20 weken. De bijeenkomsten van deze opleiding zijn alle dagen van 9.30-16.30 uur.
Naast de bijeenkomsten dien je per week rekening te houden met circa 8 uur voor opdrachten en zelfstudie. De opleiding wordt afgesloten met een presentatie middag, inclusief feedback op de opdrachten.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de opleiding Validatie specialist voor laboratoria zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
Alle genoemde dragen zijn exclusief BTW. Voor de opleidingskosten geldt het tarief van 21 % BTW.
Alle overige kosten worden belast met 9 % BTW.
Diploma
Bij succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het diploma validatie specialist voor laboratoria.
Resultaat
Na het volgen van de opleiding Validatie specialist voor laboratoria heb je gedegen kennis over verschillende validatienormen en kun je deze toepassen op je eigen laboratorium. Je kunt statistisch onderbouwen dat je een goede validatie hebt uitgevoerd. Je beheerst het valideren van methodes, apparatuur en Excel sheets merkbaar beter.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.