Skip to main content

Bachelor Bedrijfskunde voor werkende professionals

5
5 reviews
 • niveau Bachelor
 • duur 2 jaar
 • studiebelasting 10 uur zelfstudie + 6 uur bijeenkomsten + 24 uur werkplekleren
 • studiekosten 15.950,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 11-11-2024 Breda
  • 11-11-2024 Eindhoven
  • 11-11-2024 Rotterdam
  • 11-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Bachelor Bedrijfskunde
Iets voor jou?
 • Je wilt de kortst mogelijke weg naar een erkend bachelordiploma.
 • Je wilt grip krijgen op de bedrijfsvoering en innovaties en optimalisaties realiseren.
 • Je wilt met bredere bedrijfskundige kennis jouw positie op de arbeidsmarkt versterken.

Verschuivingen in de marktvraag, globalisering, digitalisering en meer aandacht voor duurzaamheid. Ontwikkelingen die grote invloed hebben op organisaties. Dit vraagt van jou om bedrijfskundig inzicht en leiderschap. Je wilt passend kunnen reageren op ontwikkelingen binnen jouw organisatie, branche of vakgebied. Jij wilt dit vertalen naar innovaties of optimalisaties binnen jouw afdeling en grip krijgen op jouw bedrijfsvoering. Wil jij met jouw aanpak anderen activeren? En wil jij je bachelordiploma versneld behalen? Dan is onze Bachelor Bedrijfskunde voor werkende professionals iets voor jou.  

Hbo Bedrijfskunde vrijstellingen mogelijk 

Avans+ richt zich op de werkende ambitieuze professional. Voor deze doelgroep is het mogelijk om op basis van vooropleiding en werkervaring hoogstwaarschijnlijk in aanmerking te komen voor vrijstellingen. Zo kan je vrijstellingen aanvragen voor de modules van de eerste 2 jaar van deze bacheloropleiding bij de Centrale Examencommissie. Afhankelijk van het aantal toegekende vrijstellingen kan je de opleiding verkort doorlopen.  

Ben jij een werkende professional en geïnteresseerd in vrijstellingen aan de hand van je reeds opgedane ervaring? Neem dan contact op met onze opleidingsmanagers. 

Studeer a.d.h.v. ontwikkelvraagstukken uit jouw organisatie 

Tijdens de gehele opleiding ga je aan de slag met ontwikkelvraagstukken uit je eigen werksituatie. Je werkt niet vanuit een fictieve casus, maar direct aan opdrachten waar je dagelijks mee te maken hebt. Opdrachten die voorbijkomen zijn gericht op het realiseren van innovatie of optimalisatie binnen je team of organisatie. Iedere module sluit je dan ook af met een uitgewerkt plan waar jouw organisatie direct mee aan de slag kan. 

Leren van elkaar 

Onze docenten zijn professionals uit het vak en komen veelal uit de praktijk. De docenten werken met een vast programma en vaste groepen. Zo kom je in een groep van gelijkgestemde in ervaring én niveau om mee te sparren over casussen en opdrachten. Je leert van elkaars point of view en werkervaringen en bouwt direct een breed netwerk op.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De Bachelor Bedrijfskunde van Avans+ is bedoeld voor ambitieuze professionals die hun werkzaamheden willen optimaliseren en op een effectieve manier afdelings- en organisatiedoelstellingen willen behalen. Je wilt jouw keuzes en beslissingen kunnen onderbouwen en daarmee anderen overtuigen en leiderschap tonen. Je hebt behoefte aan meer verbreding en verdieping, zodat je de gehele bedrijfsvoering beter doorziet én beter kunt beïnvloeden. Voor jouw praktijk is het belangrijk dat je de opgedane kennis uit de Bachelor Bedrijfskunde direct kunt toepassen. Daarnaast wil jij graag verder groeien in jouw carrière. Je werkt en denkt op hbo-niveau en je wilt graag nog het bijbehorende bachelordiploma.  

  Waar moet je aan voldoen? 

  Als deelnemer aan deze Bachelor Bedrijfskunde (voorheen Bedrijfskunde MER genoemd) heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring nodig als leidinggevende of adviseur. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor een afdeling of bedrijfsonderdeel of adviseert over beleidsmatige vraagstukken. Je hebt daarnaast een afgeronde havo, vwo of mbo-4 opleiding. Neem contact op met onze opleidingsmanagers als je graag persoonlijk advies wilt en bekijk samen of jouw vooropleiding, werkervaring en vaardigheden in aanmerking komen voor de verkorte route van 2 jaar d.m.v. vrijstellingen. 

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen aan onze Bachelor Bedrijfskunde opleiding? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan om hierover in gesprek te gaan. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Avans+ biedt deze bacheloropleiding aan waarbij het mogelijk is om in aanmerking te komen voor extra vrijstellingen waardoor de opleiding korter kan uitvallen.  

  Aandacht voor jouw ontwikkeling 

  Je persoonlijke ontwikkeltraject begint met een vrijblijvend intakegesprek met de opleidingsmanager. Hierin bekijk je samen of jouw werkervaring en eerdere opleidingen mogelijk vrijstelling bieden voor de modules van de eerste 2 leerjaren van de Bachelor Bedrijfskunde waardoor je nog maar 2 jaar overhoudt. 

  (Verkort) op weg naar jouw bachelordiploma Bedrijfskunde 

  Heb je na het intakegesprek besloten om te starten met de opleiding? Dan start je de Bachelor Bedrijfskunde met ons accelerate programma. Je leert het bedrijfskundig proces vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. De doorvertaling naar jouw eigen werkzaamheden staat centraal in een individueel portfolio. Als afsluiting vindt er een criteriumgericht interview plaats. Tijdens dit interview gaan examinators met jou het gesprek aan over jouw portfolio. Op basis van jouw portfolio, het interview én jouw werkervaring krijg je een advies over jouw opleidingstraject. Aan de hand van de uitkomst van het acceleratieprogramma kan de examencommissie je vrijstelling geven voor de modules van de eerste 2 jaar en kun je starten met de opleiding Bachelor Bedrijfskunde. 

  Persoonlijke en professionele ontwikkeling 

  De Bachelor Bedrijfskunde van Avans+ is praktijkgericht. Je gaat direct aan de slag met het toepassen van de theorie in jouw eigen werkzaamheden. Je krijgt ook nieuwe inzichten door de samenwerking met andere deelnemers en onder begeleiding van ervaren docenten, managers en experts. Zo leer je het beste uit jezelf te halen en past het direct toe in jouw organisatie. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt. 

  Indien je de vrijstellingen toegekend hebt gekregen, volg je het 2-jarige programma bestaande uit 8 blokken waarin steeds een bedrijfskundig thema centraal staat. Per blok hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten en bijeenkomsten. Je rondt ieder blok af met een opdracht binnen jouw organisatie met als resultaat een uitgewerkt verbeter- of vernieuwingsplan die je direct kunt inzetten in jouw praktijk. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie. 

  Wil je meer weten over het programma van deze Bedrijfskunde opleiding? Vraag een brochure aan. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De bacheloropleiding Bedrijfskunde bestaat uit maximaal 240 EC en duurt officieel 4 jaar. De opleiding is mogelijk sneller te doorlopen als je op basis van diploma's en werkervaring voor een deel van de opleiding wordt vrijgesteld. Op basis van het resultaat van het accelerate programma kunnen vrijstellingen worden aangevraagd voor de modules van de eerste 2 jaar. 

  De studiebelasting bestaat uit bijeenkomsten, zelfstudie en werkplekleren. De studiebelasting varieert per deelnemer. Per module kan de studiebelasting voor jou anders zijn, doordat je keuzes kunt maken in het tempo en de manier waarop je leert, afhankelijk van wat je al beheerst. Er wordt verwacht dat je wekelijks ongeveer 10 uur besteedt aan zelfstudie en 6 uur aan bijeenkomsten. Voor het uitvoeren van opdrachten en werkplekleren, is het een vereiste dat je een werkweek hebt van minimaal 24 uur. 

  Per blok heb je maximaal 7 (online) bijeenkomsten, onder begeleiding van een docent of coach. De lestijden voor deze bijeenkomsten zijn van 15.00 tot 21.30 uur.  

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding bedrijfskunde? Vraag een brochure aan. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Bachelor Bedrijfskunde zijn als volgt:

  • Opleidingskosten incl. accelerate programma: € 15.950,-
  • Arrangementskosten: € 1.750,-
  • Boeken: circa € 900,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Optioneel: stoomcursus: € 1950,-

  De exacte kosten zijn onder voorbehoud van het toekennen van de vrijstellingen. Je ontvangt na het afronden van het accelerate programma een factuur. 

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% boven op de opleidingskosten. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de Bachelor Bedrijfskunde ontvang je een erkend getuigschrift en mag je de Bachelor of Science (BSc) titel voeren. De Bachelor Bedrijfskunde van Avans+ is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO: 34035.

  Na het ontvangen van je diploma, is het ook mogelijk om door te stromen naar een masteropleiding. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de Bachelor Bedrijfskunde heb je een officieel erkend bachelor getuigschrift. Jouw positie in de arbeidsmarkt en binnen je organisatie is hiermee een stuk sterker geworden. Maar dat niet alleen; je streeft continu naar een optimale bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Je vertaalt strategische doelen naar een passend beleid voor jouw afdeling. 

  Je hebt een helicopterview ontwikkeld, kan hoofd- van bijzaken onderscheiden en bent bewuster van je eigen leiderschapskwaliteiten. Je kunt je keuzes beter en zelfverzekerder onderbouwen, zowel mondeling als schriftelijk en je ziet verbanden die leiden tot strategischer nadenken. 

  Met focus, bedrijfskundige kennis en leiderschap weet jij optimalisaties te realiseren binnen jouw organisatie. Daarnaast weet je hoe je externe trends en ontwikkelingen kunt vertalen naar innovatieve, haalbare oplossingen. Je hebt een kritisch reflectieve, proactieve en ontwikkelingsgerichte houding richting jezelf, jouw team of afdeling én de hele organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze hbo bedrijfskunde opleiding? Wil je in gesprek over de mogelijkheden om vrijstellingen voor een deel van de opleiding te krijgen? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

   

  test
  De bachelor in het kort
  De bachelor in 30 seconden uitgelegd in een video. Is de opleiding iets voor jou? Bekijk de korte video hier!
  Bekijk video
  test
  Het verhaal van Jacco
  Jacco over de Bachelor Bedrijfskunde: ''Je haalt vanaf het begin al rendement uit wat je leert. De opleiding is helemaal gericht op je eigen organisatie. Je kunt de beroepsproducten meteen inzetten, waardoor je je bedrijf verder helpt.''
  Lees meer
  test
  De bachelor als zzp'er
  Als zzp’er wil je investeren in jezelf om waardevol te blijven voor je opdrachtgevers. ''Deze Bedrijfskunde bachelor heeft mij veel gebracht. Om er het maximale uit te halen, moet je als zzp’er wel flexibel en creatief zijn met de opdrachten. Aan de andere kant heb je ook meer vrijheid om je eigen tijd in te delen.'' Lees meer over Femkes ervaring.
  Lees meer
  Programma

  De duur van de opleiding kan mogelijk worden ingekort op basis van vrijstellingen. Indien de individuele aanvraag, op basis van het accelerate programma, voor vrijstellingen van de modules van de eerste 2 jaar wordt toegekend door de examencommissie, kan je programma er als volgt uit zien:

  • Intake gesprek
  • Optioneel: stoomcursus
  • Accelerate programma
  • Leerjaar 1: Inleiding in de organisatie
  • Leerjaar 2: Ontwikkel je managementvaardigheden
  • Leerjaar 3: Vergroot je bedrijfskundige kennis
  • Leerjaar 4: Krijg grip op de bedrijfsvoering en realiseer innovaties en optimalisaties

  Uitgangspunten van de opleiding zijn het optimaliseren van bedrijfsprocessen, realiseren van organisatiedoelstellingen en het vertalen van strategische doelen. Ongeacht eventuele vrijstellingen die je krijgt, volg je tenminste 6 modules en ga je het laatste half jaar afstuderen. 

  Voortraject

  • Intakegesprek 
   Jouw persoonlijke ontwikkeltraject begint met een vrijblijvend intakegesprek met de opleidingsmanager. Om in te stromen in deze mogelijk kortere variant van de Bachelor Bedrijfskunde moet je aantonen dat je op basis van jouw werkervaring of eerder genoten opleidingen vrijstellingen verdiend voor modules van de de eerste 2 leerjaren.
  • Stoomcursus Organisatiekunde (optioneel) 
   Als we aan de hand van het intakegesprek hebben vastgesteld dat je je theoretische fundament moet verstevigen. Dan is een stoomcursus Organisatiekunde wat voor jou. Je volgt bijeenkomsten waarin jouw theoretische basis wordt verstevigd over organisatiemodellen, bedrijfsculturen en bedrijfsstructuren. 
  • Accelerate programma  
   Daarna start je met het accelerate programma. Je leert het bedrijfskundige proces vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Je ontdekt welke interne en externe factoren van invloed zijn op de strategie van jouw organisatie. De doorvertaling naar jouw eigen werkzaamheden staat centraal in een individueel portfolio. Daarmee toon je aan dat je over het gevraagde niveau beschikt. Een opfrissing van de basisprincipes van bedrijfskunde zorgt ervoor dat je jouw opdracht vanuit een helicopterview kunt analyseren. Dit is een vaardigheid die je in het hele programma van de bedrijfskunde deeltijd nodig hebt.  

  Leerjaar 3

  • Blok 1 Verandermanagement (13,5 EC)
   Het leren inspelen op veranderingen die op de organisatie af komen. 
  • Blok 2 Procesinrichting en beoordeling (14 EC)
   In staat worden om op basis van een methode of techniek een (primair) proces te optimaliseren. 
  • Blok 3 De externe omgeving (15 EC)
   Bewust worden van cultuurverschillen en (veranderende) opvattingen in de maatschappij die op korte dan wel op lange termijn van invloed zijn op de strategie van de organisatie. 
  • Blok 4 Financieel management (12,5 EC)
   Leren om informatie te verzamelen, te ordenen en te rapporteren binnen de planning- en controlcyclus in de organisatie. Daarnaast bevat de module ook het onderdeel Adviesvaardigheden.  

  Voor meer informatie over het programma kun je de brochure downloaden.

  Leerjaar 4

  • Blok 1 Strategisch Management (15 EC)
   Het ontwikkelen van het vermogen om met complexe en vaak tegenstrijdige organisatie overstijgende vraagstukken om te gaan en deze te vertalen naar consequenties voor de organisatie. 
  • Blok 2 Interne Beheersing (15 EC)
   Het tijdig hebben van betrouwbare informatie, om je (strategische) doelen te realiseren en je organisatie in control houden. 
  • Blok 3 en 4 Afstuderen (27,5 EC)
   In de laatste 2 blokken ga je aan de slag met een afstudeerproject. Hierin komt alles wat je in de eerdere blokken hebt geleerd samen. Het afstudeerproject is volledig gericht op een jouw eigen praktijk.  

  Persoonlijk leiderschap

  Persoonlijk Leiderschap (7,5 EC) zit verweven in alle blokken (behalve het afstuderen) binnen deze bacheloropleiding Bedrijfskunde. Je ontwikkelt jezelf doelgericht, leert met een frisse blik vraagstukken te benaderen, jouw leiderschapskwaliteiten tonen en je gedrag effectief inzetten.  

  Voor meer informatie over het programma kun je de brochure downloaden.

  intake bachelor bedrijfskunde 2 jaar
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  5 reviews
  Download brochure Inscrijven