Skip to main content

Corona update: alle lessen volledig online t/m 11 februari 2022.

Lees meer

Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar)

 • niveau Bachelor
 • duur 2 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 14.175,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 15-03-2022 Breda
  • 15-03-2022 Den Bosch
  • 15-03-2022 Utrecht
  • 15-03-2022 Amsterdam
  • 15-03-2022 Arnhem
  • 15-03-2022 Rotterdam
Inschrijven
Bachelor Bedrijfskunde MER 2 jaar
Iets voor jou?
 • Je wilt de kortste weg naar een erkend bachelordiploma.
 • Je zoekt een bedrijfskunde opleiding die aansluit bij jouw werkervaring en –niveau.
 • Je wilt met bredere bedrijfskundige kennis jouw positie op de arbeidsmarkt versterken.

Je hebt al meer dan 3 jaar een leidinggevende of adviserende functie op bachelorniveau, maar mist nog het bijbehorende diploma. Dat is voor jou dé erkenning van jouw capaciteiten en werkervaring. Je wil graag een volgende stap zetten in jouw loopbaan. Daarbij is een erkend bachelordiploma een belangrijk bewijs van jouw werk- en denkniveau.

Behaal je bachelor bedrijfskunde MER in 2 jaar

Je weet dat je het kunt, maar je hebt de stap nog niet gezet om daadwerkelijk het diploma te behalen. Je zoekt een opleiding die zo veel mogelijk rekening houdt met jouw werkervaring en die flexibel is ingericht. En belangrijker nog: een opleiding met de kortste weg naar een erkend bachelordiploma! Dan is de 2-jarige variant van de Bachelor Bedrijfskunde MER iets voor jou. Dit is de verkorte opleiding van de volledige bedrijfskunde bachelor waarin je effectief en efficiënt naar jouw bachelor diploma toewerkt. Met 4 startmomenten in het jaar, kun jij de opleiding volgen wanneer jou dat uitkomt. 

De persoonlijke en praktijkgerichte hbo bedrijfskunde MER opleiding

In deze Bachelor Bedrijfskunde MER worden alle onderdelen op bachelor niveau getoetst. Je krijgt op basis van jouw werkervaring vrijstelling voor de eerste 2 jaren van de opleiding hbo bedrijfskunde MER. We kijken op basis van jouw werkervaring en vaardigheden wat je al kunt. Samen stellen we een persoonlijk ontwikkeltraject op. Je werkt tijdens de opleiding aan eigen casussen waarmee je de theorie direct toepast op je eigen werkzaamheden. Je volgt les met deelnemers uit andere branches en sectoren. Hierdoor kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ambitieuze professional die meer dan 3 jaar werkzaam is in een leidinggevende of adviesfunctie. Bijvoorbeeld als regiomanager, afdelingsmanager, salesmanager, consultant, adviseur of teamleider. Jouw rol vraagt om meer verbreding en verdieping, zodat je de gehele bedrijfsvoering beter doorziet én beter kunt beïnvloeden. Daarnaast wil je graag verder groeien in jouw carrière. Je werkt en denkt op hbo-niveau en je wilt graag nog het bijbehorende diploma behalen door middel van een bedrijfskunde bachelor.

  Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze bedrijfskunde MER hbo opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je wilt met brede bedrijfskundige kennis en een bachelordiploma jouw positie in jouw organisatie en op de arbeidsmarkt versterken.

  Intakegesprek voor de bedrijfskunde MER studie

  Jouw persoonlijke ontwikkeltraject begint met een vrijblijvend intakegesprek met de opleidingsmanager. Hierin bekijk je samen of jouw werkervaring en eerdere opleidingen een vrijstelling mogelijk maken voor de eerste 2 leerjaren. We stellen daarbij samen vast in hoeverre je het benodigde startniveau (associate degree-niveau) hebt om in te stromen in dit 2-jarige bachelorprogramma.

  Op weg naar jouw bachelor bedrijfskunde MER diploma

  Is de uitkomst van het intakegesprek positief? Dan start je de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) met ons Accelerate-programma. Je leert het bedrijfskundige proces vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Je ontdekt welke interne en externe factoren van invloed zijn op de strategie van jouw organisatie. De doorvertaling naar jouw eigen werkzaamheden staat centraal in een individueel portfolio. Daarmee toon je aan dat je over het gevraagde niveau beschikt. Dit doe je aan de hand van verschillende opdrachten. Een opfrissing van de basisprincipes van bedrijfskunde zorgt ervoor dat je jouw opdracht vanuit een helicopterview kunt analyseren. Dit is een vaardigheid die je in het hele programma van de bedrijfskunde MER deeltijd nodig hebt. De opleidingsmanager en jouw docent begeleiden je bij het vormgeven van jouw individuele portfolio. 

  Als afsluiting van het Accelerate-programma heb je een criteriumgericht interview. Daarin ga je met enkele assessoren het gesprek aan over jouw portfolio. Op basis van jouw portfolio, het interview én jouw werkervaring krijg je een advies dat bepaalt of je vrijstelling krijgt. Vervolgens ga je verder met de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar).

  Inzichten direct toepassen

  Deze bedrijfskunde MER hbo opleiding van 2 jaar bestaat uit 8 blokken waarin steeds enkele bedrijfskundige thema’s centraal staan. Het team van docenten, coaches en de opleidingsmanager begeleidt je in ieder blok. Je werkt aan eigen casussen en past de theorie direct toe op jouw eigen werkzaamheden. Door tijdens de lessen praktijkvoorbeelden te bespreken met je mede-deelnemers, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Tijdens de bedrijfskunde MER opleiding staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor. Je begint de opleiding met het Accelerate-programma, dat bestaat uit 5 bijeenkomsten die worden gegeven in een periode van 10 weken. Daarna start je met het 2-jarige traject van de bacheloropleiding Bedrijfskunde MER, waarvan elk leerjaar een studielast van 60 EC heeft.

  Deze bedrijfskunde management economie en recht opleiding bestaat uit 8 blokken van 10 weken. In week 1 tot en met 8 van ieder blok volg je wekelijkse collegebijeenkomsten van 15.00 tot 21.30 uur. In week 9 kun je de docenten van het blok nog raadplegen als je vragen hebt. In week 10 vindt de toetsing plaats. Je levert dan jouw beroepsproduct in. Het laatste halfjaar staat in het teken van jouw afstuderen. Dan heb je alleen persoonlijke bijeenkomsten met jouw begeleiders.

  De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 14.175,-.
  • Arrangementskosten: € 1.500,-.
  • Boeken: circa € 900,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Optioneel: stoomcursus: € 1.500,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 2 jaarlijkse termijnen van € 7.200,- of in 20 maandelijkse termijnen van € 700,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  De exacte kosten zijn afhankelijk van jouw ontwikkeltraject. Je ontvangt voor aanvang van deze hbo MER opleiding een factuur.

  Levenlanglerenkrediet voor hbo bedrijfskunde MER deelnemers

  Deelnemers aan deze MER opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je het vereiste aantal studiepunten hebt behaald, ontvang je een erkend bachelordiploma van Avans+. De bacheloropleiding Bedrijfskunde MER is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 34139.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de afronding van de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) heb je een officieel erkend bachelordiploma. Jouw positie op de arbeidsmarkt is hiermee veel sterker geworden. Daarnaast heb je gedegen inzicht gekregen in bedrijfskundige vraagstukken. Daardoor functioneer je nog beter als de verbindende schakel tussen de werkvloer en de top van jouw organisatie. Zo lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, je bent nóg waardevoller voor jouw organisatie.

  Alles wat je tijdens de opleiding bedrijfskunde management economie en recht leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw soft skills.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze bedrijfskunde MER opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

   

  test
  De voordelen van de BK MER
  Waarom onze tweejarige bacheloropleiding BK MER? Hoor het in één minuut in onze animatievideo.
  Bekijk de video
  test
  Het verhaal van Jody
  Jody over de BK MER: "De kennis en vaardigheden die ik opdoe, kan ik meteen toepassen in mijn huidige werk. Na deze opleiding wil ik op termijn doorgroeien naar een andere functie."
  Lees meer
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Intakegesprek

  Jouw persoonlijke ontwikkeltraject begint met een vrijblijvend intakegesprek met de opleidingsmanager. Om in te stromen in deze 2-jarige variant van de volledige bachelor bedrijfskunde MER moet je aantonen dat je op basis van jouw werkervaring of eerder genoten opleidingen vrijstelling verdient voor de eerste 2 leerjaren.

  intake bachelor bedrijfskunde mer 2 jaar
   

  Leerjaar 1

  • Start: Accelerate programma
  • Blok 1: Personeelsmanagement, organisatieanalyse en verandermanagement
  • Blok 2: Operations management, integraal management en kennismanagement
  • Blok 3: Informatiemanagement en IT, verbintenissenrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht
  • Blok 4: Adviesvaardigheden, investeringen, financiële analyse en budgettering

  Meer weten over deze bedrijfskunde MER hbo? Download de brochure

  leerjaar 1 bachelor bedrijfskunder mer 2 jaar
   

  Leerjaar 2

  • Blok 5: Strategisch management en internationalisering
  • Blok 6: Kwaliteitsmanagement en risicomanagement
  • Blok 7 en 8: Afstudeeronderzoek, persoonlijk leiderschap, methoden en technieken

  Meer weten? Download de brochure

  Leerjaar 2 bachelor bedrijfskunde mer 2 jaar
   

  Stoomcursus (optioneel)

  Als we hebben vastgesteld dat je kunt instromen in deze opleiding, dan kun je als voorbereiding daarop jouw theoretisch fundament verstevigen. Je volgt bijeenkomsten over de volgende onderwerpen:

  • 1. Algemene economie
  • 2. Management en organisatie
  • 3. Marketing
  • 4. Bedrijfseconomie

  Je sluit deze stoomcursus af met een digitale kennistoets.

  programma Stoomcursus bachelor bedrijfskunde mer (2 jaar)
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Het voelt als een voorrecht als docent deze processen te mogen begeleiden en deelnemers te kunnen inspireren het daadwerkelijk ánders te gaan doen.

   Marjanne Peters
   Docent Bedrijfskunde
  • Avans+ helpt professionals om beter te presteren. Onder ‘beter dan voorheen’ versta ik: in staat zijn dit resultaat te behalen in termen van snelheid en efficiency.

   Monique van Winkel
   Projectmanager
  • Het persoonlijk contact met de deelnemers, docenten en de projectleider vind ik erg belangrijk. Door elkaar feedback te geven, kom je uiteindelijk ook tot betere resultaten.

   Berry Maanders
   Docent Avans+
  Download brochure Inscrijven