Skip to main content

Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar)

avansplus-bkm
iets voor u?
 • U wilt de kortste weg naar een erkend bachelordiploma
 • U zoekt een bedrijfskunde opleiding die aansluit bij uw werkervaring en –niveau
 • U wilt met bredere bedrijfskundige kennis uw positie op de arbeidsmarkt versterken
In het kort
 • niveau Bachelor
 • duur 2 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 13.000,-
 • startdata
  • 24-09-2019 Eindhoven
  • 24-09-2019 Utrecht
  • 24-09-2019 Rotterdam
  • 24-09-2019 Breda
  • 24-09-2019 Amsterdam
  • 24-09-2019 Arnhem
  • 24-09-2019 Den Bosch
  • 24-09-2019 Den Haag
  • 24-09-2019 Zwolle
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven

Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar)

U heeft al meer dan 3 jaar een leidinggevende of adviserende functie op bachelorniveau, maar mist nog het bijbehorende diploma. Dat is voor u dé erkenning van uw capaciteiten en werkervaring. U wilt graag een volgende stap zetten in uw loopbaan. Daarbij is een erkend bachelordiploma een belangrijk bewijs van uw werk- en denkniveau.

De kortste weg

U weet dat u het kunt, maar u heeft de stap nog niet gezet om daadwerkelijk het diploma te behalen. U zoekt een opleiding die zo veel mogelijk rekening houdt met uw werkervaring en die zo flexibel mogelijk is ingericht. En belangrijker nog: een opleiding met de kortste weg naar een erkend bachelordiploma!

Persoonlijk en effectief

Met de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) van Avans+ werkt u effectief en efficiënt naar uw bachelordiploma toe. Dit is de 2-jarige variant van de volledige bachelor. Hierin worden alle onderdelen op bachelorniveau getoetst. U krijgt op basis van uw werkervaring vrijstelling voor de eerste 2 jaren van de opleiding hbo bedrijfskunde mer. We kijken op basis van uw werkervaring en vaardigheden wat u al kunt. Samen stellen we een persoonlijk ontwikkeltraject op.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een ambitieuze professional die meer dan 3 jaar werkzaam is in een leidinggevende of adviesfunctie. Bijvoorbeeld als regiomanager, afdelingsmanager, salesmanager, consultant, adviseur of teamleider. Uw rol vraagt om meer verbreding en verdieping, zodat u de gehele bedrijfsvoering beter doorziet én beter kunt beïnvloeden. Daarnaast wilt u graag verder groeien in uw carrière. U werkt en denkt op hbo-niveau en u wilt graag nog het bijbehorende diploma behalen door middel van een bedrijfskunde bachelor.

  Wilt u weten of uw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze bedrijfskunde MER hbo opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  U wilt met brede bedrijfskundige kennis en een bachelordiploma uw positie in uw organisatie en op de arbeidsmarkt versterken.

  Intakegesprek

  Uw persoonlijke ontwikkeltraject begint met een vrijblijvend intakegesprek met de opleidingsmanager. Hierin bekijkt u samen of uw werkervaring en eerdere opleidingen een vrijstelling mogelijk maken voor de eerste 2 leerjaren. We stellen daarbij samen vast in hoeverre u het benodigde startniveau (associate degree-niveau) heeft om in te stromen in dit 2-jarige bachelorprogramma.

  Op weg naar uw bachelordiploma

  Is de uitkomst van het intakegesprek positief? Dan start u de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) met ons Accelerate-programma. U leert het bedrijfskundige proces vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. U ontdekt welke interne en externe factoren van invloed zijn op de strategie van uw organisatie. De doorvertaling naar uw eigen werkzaamheden staat centraal in een individueel portfolio. Daarmee toont u aan dat u over het gevraagde niveau beschikt. Dit doet u aan de hand van verschillende opdrachten. Een opfrissing van de basisprincipes van bedrijfskunde zorgt ervoor dat u uw opdracht vanuit een helicopterview kunt analyseren. Dit is een vaardigheid die u in het hele programma van de bedrijfskunde mer deeltijd nodig heeft. De opleidingsmanager en uw docent begeleiden u bij het vormgeven van uw individuele portfolio. 

  Als afsluiting van het Accelerate-programma heeft u een criteriumgericht interview. Daarin gaat u met enkele assessoren het gesprek aan over uw portofolio. Op basis van uw portfolio, het interview én uw werkervaring krijgt u een advies dat bepaalt of u vrijstelling krijgt. Vervolgens gaat u verder met de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar).

  Inzichten direct toepassen

  Deze 2-jarige opleiding hbo bedrijfskunde mer bestaat uit 8 blokken waarin steeds enkele bedrijfskundige thema’s centraal staan. Het team van docenten, coaches en de opleidingsmanager begeleidt u in ieder blok. U past de theorie direct toe op uw eigen werkzaamheden. Door tijdens de lessen praktijkvoorbeelden te bespreken met uw mede-deelnemers, komt u tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Tijdens de opleiding staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor u klaar, hierdoor staat u er bij ons nooit alleen voor. U begint de opleiding met het Accelerate-programma, dat bestaat uit 5 bijeenkomsten die worden gegeven in een periode van 10 weken. Daarna start u met het 2-jarige traject van de bacheloropleiding Bedrijfskunde MER, waarvan elk leerjaar een studielast van 60 EC heeft.

  Deze bedrijfskunde management economie en recht opleiding bestaat uit 8 blokken van 10 weken. In week 1 tot en met 8 van ieder blok volgt u wekelijkse collegebijeenkomsten van 15.00 tot 21.30 uur. In week 9 kunt u de docenten van het blok nog raadplegen als u vragen heeft. In week 10 vindt de toetsing plaats. U levert dan uw beroepsproduct in. Het laatste halfjaar staat in het teken van uw afstuderen. Dan heeft u alleen persoonlijke bijeenkomsten met uw begeleiders.

  De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, de voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 13.000,-.
  • Arrangementskosten: € 1.000,-.
  • Boeken: circa € 500,- per jaar. Deze schaft u zelf aan.
  • Optioneel: stoomcursus: € 1.500,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De exacte kosten voor u zijn afhankelijk van uw ontwikkeltraject. U ontvangt voor aanvang van deze hbo MER opleiding een factuur. U kunt deze opleiding in maandelijkse of jaarlijkse termijnen betalen. De mogelijkheden hiervoor zijn:

  • 2 jaarlijkse termijnen van € 6.600,-
  • 20 maandelijkse termijnen van € 680,-

  Alle overige kosten (hier zijn dit arrangementskosten van € 1.000,- + € 90,- BTW) zullen in de eerste termijn meegerekend worden.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze MER opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u het vereiste aantal studiepunten heeft behaald, ontvangt u een erkend bachelordiploma van Avans+. De bacheloropleiding Bedrijfskunde MER is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 34139.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de afronding van de Bachelor Bedrijfskunde MER (2 jaar) heeft u een officieel erkend bachelordiploma. Uw positie op de arbeidsmarkt is hiermee veel sterker geworden. Daarnaast heeft u gedegen inzicht gekregen in bedrijfskundige vraagstukken. Daardoor functioneert u nog beter als de verbindende schakel tussen de werkvloer en de top van uw organisatie. Zo levert u een aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Kortom, u bent nóg waardevoller voor uw organisatie.

  Alles wat u tijdens de opleiding bedrijfskunde management economie en recht leert kunt u de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen u niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan uw soft skills.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

   

  Programma
  Intakegesprek

  Uw persoonlijke ontwikkeltraject begint met een vrijblijvend intakegesprek met de opleidingsmanager. Om in te stromen in deze 2-jarige variant van de volledige bachelor bedrijfskunde MER moet u aantonen dat u op basis van uw werkervaring of eerder genoten opleidingen vrijstelling verdient voor de eerste 2 leerjaren.

  intake bachelor bedrijfskunde mer 2 jaar
  Leerjaar 1

  • Start: Accelerate programma
  • Blok 1: Personeelsmanagement, organisatieanalyse en verandermanagement
  • Blok 2: Operations management, integraal management en kennismanagement
  • Blok 3: Informatiemanagement en IT, verbintenissenrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht
  • Blok 4: Adviesvaardigheden, investeringen, financiële analyse en budgettering

  Meer weten over deze bedrijfskunde MER hbo? Download de brochure

  leerjaar 1 bachelor bedrijfskunder mer 2 jaar
  Leerjaar 2

  • Blok 5: Strategisch management en internationalisering
  • Blok 6: Kwaliteitsmanagement en risicomanagement
  • Blok 7 en 8: Afstudeeronderzoek, persoonlijk leiderschap, methoden en technieken

  Meer weten? Download de brochure

  Leerjaar 2 bachelor bedrijfskunde mer 2 jaar
  Stoomcursus (optioneel)

  Als we hebben vastgesteld dat u kunt instromen in deze opleiding, dan kunt u als voorbereiding daarop uw theoretisch fundament verstevigen. U volgt bijeenkomsten over de volgende onderwerpen:

  • 1. Algemene economie
  • 2. Management en organisatie
  • 3. Marketing
  • 4. Bedrijfseconomie

  U sluit deze stoomcursus af met een digitale kennistoets.

  programma Stoomcursus bachelor bedrijfskunde mer (2 jaar)
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven