Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Bedrijfskundig zorgmanagement

 • niveau Postbachelor
 • duur 1 jaar
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 5.800,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 25-11-2021 Utrecht
  • 25-11-2021 Rotterdam
  • 25-11-2021 Den Bosch
  • 25-11-2021 Breda
  • 25-11-2021 Eindhoven
  • 25-11-2021 Roermond
  • 25-11-2021 Nijmegen
  • 17-02-2022 Breda
  • 17-02-2022 Nijmegen
  • 17-02-2022 Eindhoven
  • 17-02-2022 Roermond
  • 17-02-2022 Rotterdam
  • 17-02-2022 Den Bosch
  • 17-02-2022 Utrecht
Inschrijven
opleiding-bedrijfskundig-zorgmanagement
Iets voor jou?
 • Je wilt je meer verdiepen in de visie, strategie en doelen van jouw zorginstelling of ziekenhuis en deze op inspirerende wijze vertalen naar jouw eigen werkzaamheden en afdeling.
 • Je wilt je managementvaardigheden verder ontwikkelen.
 • Je wilt skills aanleren om je vak met meer overtuiging uit te voeren.
   

Scherpere kwaliteitseisen, nieuwe zorgtechnologieën en zorginstellingen die steeds meer samenhangende zorg bieden met toegevoegde waarde voor de cliënt: door marktwerking worden management- en bedrijfskundige aspecten steeds belangrijker binnen de zorg en welzijn sector. Jij wilt kunnen inspelen op deze aspecten en op een inspirerende wijze invulling geven aan jouw leidinggevende rol.

Pas je kennis direct toe

Met deze managementopleiding in de zorg ontwikkel jij je managementvaardigheden. Je verdiept je in de visie, strategie en doelen van jouw zorginstelling of ziekenhuis en leert deze op inspirerende wijze vertalen naar jouw eigen werkzaamheden en afdeling. Zo help jij jouw organisatie verder, maar groei je zelf ook. Je volgt de opleiding met deelnemers uit andere sectoren en branches, zodat je uitdagingen omtrent de kwaliteit van zorg en het zorgproces vanuit verschillende invalshoeken weet te benaderen. Zo kun jij het proces en de werkwijze binnen jouw afdeling direct in de praktijk optimaliseren.

Ontwikkel persoonlijk leiderschap

Ook leer je draagvlak te creëren bij je medewerkers voor jouw innovatieve ideeën. Je leert jouw manager bijvoorbeeld te overtuigen van de financiële gevolgen voor jouw afdeling. Jouw bedrijfskundige kennis zorgt er uiteindelijk voor dat je een aantoonbare bijdrage levert aan het optimaliseren van de bedrijfsvoering en het realiseren van kwalitatief betere en veiligere zorg.

Leer waar, wanneer en wat jij wilt

Met 4 startmomenten in het jaar start jij deze postbachelor wanneer jou dat uitkomt. Met meerdere locaties is er altijd een Avans+ in de buurt. Je kunt zowel de gehele opleiding als ook de afzonderlijke modules volgen. Het is maar net waar je behoefte aan hebt.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De opleiding Bedrijfskundig zorgmanagement is bedoeld voor leidinggevenden, afdelingshoofden en managers. Je bent op zoek naar een gestructureerde aanpak om jouw ideeën te vertalen in concrete verbeteracties of een vernieuwende werkwijze voor jouw afdeling of team. Het optimaliseren van de bedrijfsvoering en het realiseren van kwalitatief betere en veiligere zorg is jouw doel. Als leidinggevende wil jij anderen inspireren en motiveren, maar ook zelf verder groeien.

  Je bent op zoek naar een managementopleiding in de zorg waarbij jouw dagelijkse praktijk centraal staat. Jij wilt de opgedane managementvaardigheden en bedrijfskundige kennis direct toepassen binnen jouw ziekenhuis of zorginstelling.

  Als deelnemer aan deze bedrijfskundige zorgmanagement opleiding beschik je over een afgeronde bachelor opleiding. Daarnaast heb je ook leidinggevende werkervaring.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling bij de zorgmanagement opleiding staat centraal. Het team van docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleidt je in het bereiken van jouw persoonlijke doelen. De theorie wordt meteen ingezet op bestaande vraagstukken. Je leert het beste uit jezelf te halen en past het direct toe in jouw zorginstelling of ziekenhuis.

  Je volgt de opleiding zorgmanagement samen met deelnemers uit de sector zorg en welzijn, maar ook met deelnemers uit andere sectoren en branches. Dit doen we bewust. Zo wissel je kennis en ervaring uit, waardoor je jouw uitdagingen en vraagstukken vanuit verschillende management invalshoeken gaat bekijken. Zo leer je breder denken en word je creativiteit gestimuleerd. Ook jouw persoonlijke leiderschap zal zich ontwikkelen, dit onderdeel zit in alle modules verweven. 

  De postbacheloropleiding Bedrijfskundig zorgmanagement is modulair opgebouwd. Je kunt zowel de gehele opleiding als ook de afzonderlijke modules volgen. Het is maar net waar je behoefte aan hebt. Iedere module wordt afgerond met een relevante opdracht. Zo levert jouw studie direct resultaat op. De volledige opleiding kun je in 1 jaar doorlopen.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Bedrijfskundig zorgmanagement bestaat uit 4 modules. Iedere module kent 5 of 6 bijeenkomsten met een doorlooptijd van 10 weken. De bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 tot 21.30 uur. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdracht nemen ongeveer 6 uur per week in beslag.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Bedrijfskundig zorgmanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 5.800,-  
  • Arrangementskosten: € 600,-
  • Boeken: circa € 250,- Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 termijnen van € 1.450,-.

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de postbacheloropleiding Bedrijfskundig zorgmanagement ontvang je van Avans+ het postbachelordiploma Bedrijfskundig zorgmanagement.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding voor bedrijfskunde in de zorg ben jij in staat om een gedegen keuze te maken over de inrichting en sturing van jouw afdeling. Je hebt een brede bedrijfskundige blik ontwikkeld en bent in staat om managementvraagstukken te analyseren en op te lossen.

  Je benadert een verandering omtrent nieuwe zorgtechnologieën, innovatie, de kwaliteit van zorg en het zorgproces vanuit verschillende invalshoeken. Denk hierbij aan de aansluiting op organisatiedoelstellingen, het creëren van draagvlak bij medewerkers en overzien van financiële gevolgen voor jouw afdeling.

  Je kunt je persoonlijke leiderschapsstijl op een effectieve manier inzetten en je weet draagvlak te creëren voor jouw visie en werkwijze op het gebied van bedrijfskunde in de zorg. Je levert een aantoonbare bijdrage aan het optimaliseren van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen.

  Programma

  Met de opleiding Bedrijfskundig zorgmanagement krijg je inzicht in welke interne en externe factoren van invloed zijn op de strategie van jouw zorginstelling of ziekenhuis. De doorvertaling naar jouw afdeling staat centraal. Hoe lever je een optimale bijdrage aan jouw organisatie? Door jouw persoonlijke leiderschapsstijl effectief in te zetten, kun je draagvlak creëren voor jouw oplossing. Je zult anderen kunnen inspireren. De management in de zorg opleiding omvat de volgende onderdelen:

  + Strategie en business innovatie (vaste module)
  + Verandermanagement (vaste module)
  + Financieel management (keuze module) 
  + Procesmanagement (keuze module)
  + Kwaliteitsmanagement (keuze module)
  + HR instrumenten (keuze module)

  Persoonlijk leiderschap zit in alle modules verweven, omdat dit een cruciale vaardigheid is. Een probleem los je immers niet alleen op met goede inzichten en theorie. Het is cruciaal dat je jouw oplossing kunt overbrengen en dat je daarbij de juiste persoon betrekt en hen hierin meeneemt.

  programma-bedrijfskundig-zorgmanagement
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven