Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Leiderschap met impact

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.500,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 25-11-2021 Breda
  • 25-11-2021 Rotterdam
  • 25-11-2021 Eindhoven
  • 17-02-2022 Breda
  • 17-02-2022 Rotterdam
  • 17-02-2022 Eindhoven
Inschrijven
Leiderschap met impact
Iets voor jou?
 • Je merkt dat de organisatie waarin je werkzaam bent verandert en je wilt hier op inspelen.
 • Je wilt leren om proactief een innovatieve koers uit te zetten en anderen hierin mee te nemen.
 • Je wilt leren welke leiderschapsstijlen in specifieke situaties het beste passen.

Het gedrag van een leider

Om een leider te zijn, hoef je geen leidinggevende functie te hebben. Ook van medewerkers worden leiderschapsvaardigheden verwacht. Bijvoorbeeld om de samenwerking te verbeteren, de klantwaarde te verhogen, projecten te leiden, innovaties te starten, veranderingen te realiseren en resultaten te boeken.

 

De essentie van leiderschap

Maar wat is goed leiderschap? Dat wordt bepaald door de situatie waarin de leider zich bevindt. Een goede leider kan inschatten waar zijn team of afdeling behoefte aan heeft. Hij zorgt ervoor dat er een heldere koers gevaren wordt, dat er duidelijke doelstellingen zijn en dat die doelen zo goed mogelijk gerealiseerd worden. Goed leiderschap zorgt ervoor dat alle belanghebbenden gehoord worden en dat er voldoende ruimte is voor feedback.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau. Je merkt dat de omgeving van jouw team of afdeling verandert. De organisatie waarin je werkzaam bent verandert en je wilt hierop inspelen. Proactief een innovatieve koers uitzetten en anderen hierin meenemen om samen te werken aan een betere, toekomstbestendige organisatie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden je bij het bereiken van jouw persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op jouw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor jou de rode draad door de opleiding. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar jouw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met je mede-deelnemers, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Leiderschap met impact bestaat uit 5 bijeenkomsten, die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16:00 tot 21:00 uur. Deze opleiding leiderschap heeft een studiebelasting van 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdracht. De opleiding leiderschap is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Leiderschap met impact zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.500,-.
  • Boeken: circa € 50,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de opleiding Leiderschap met impact ontvang je van Avans+ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+
  In deze module heb je je verdiept op het snijvlak van leiderschap en business. Wil je jouw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskundig Management. Je kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar starten. Voor al jouw vragen en uitdagingen vind je bij Avans+ een passende opleiding.

   

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de opleiding leiderschap leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Na de opleiding Leiderschap met impact weet je welke leiderschapsstijlen in specifieke situaties het beste passen. Je doorziet hoe het beter kan en hoe je jouw eigen leiderschap verder kunt ontwikkelen. Zo zal je leiderschap ontwikkelen en lever je een optimale bijdrage aan de cultuur, structuur en toekomst van jouw organisatie.

  Incompany

  Incompany

  Wil je een cursus leiderschap organiseren binnen jouw eigen organisatie? Dat is mogelijk! Avans+ verdiept zich in jouw vraagstuk zodat we samen met jou het beste uit je medewerkers en organisatie halen. Duurzaam, praktisch en op maat voor een optimaal resultaat. Heb je interesse? Onze ervaren opleidingsmanagers denken graag met jou mee. Neem contact op voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over de opleiding Leiderschap met impact? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  In de opleiding Leiderschap met impact leer je welke modellen, theorieën en typologieën er zijn op het gebied van leiderschap. Je kijkt kritisch naar jouw eigen team of afdeling. Welke verschillende leiderschapsstijlen worden daarin gehanteerd? En passen deze wel bij de branche, de medewerkers en de organisatie?

  Daarnaast analyseer je de organisatiecultuur. Welke invloed heb je daarop? En wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden om de cultuur te veranderen? Ook de formele en informele structuur van jouw organisatie komen aan bod.

  Effectieve leiders zetten een koers uit die is gericht op betere resultaten. Daarom richt je jouw blik ook op de toekomst. Hoe bereidt je organisatie zich daarop voor? En hoe neem je anderen effectief mee in je visie? Toekomstgericht werken betekent ook: keuzes durven maken en los durven laten. Je leert hoe je dit op de juiste manier doet, met respect voor alle betrokkenen, binnen jouw team en daarbuiten.

  programma Leiderschap met impact
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Je leert veel van de uitwisseling met mededeelnemers, die, in mijn geval, uit heel andere branches kwamen. Het is leerzaam om te horen hoe het er bij hen aan toegaat. 

   Johan Foolen
   Projectleider
  • Mijn indruk is dat Avans+ alles goed heeft geregeld. Ik vond de informatie vooraf duidelijk en ook de opbouw van de opleiding is logisch

   Mariëlle Schonk
   Teamleider
  • In het begin was het vooral zoeken naar de juiste balans, zoals Avans+ al had aangegeven. Toen ik die eenmaal had gevonden, ging het lekker.

   Esther Gijsbertsen
   Curriculumexpert
  Download brochure Inscrijven