Lees hoe Hans Hooijmans de postbacheloropleiding Bedrijfskunde heeft ervaren:

“Mijn werk als teammanager in een verpleeghuis van Stichting Laverhof in Schijndel is al jaren ontzettend leuk. Toch was ik op zoek naar een nieuwe prikkel en ik wilde deze vinden door een opleiding te gaan volgen. Mijn oog viel op Bedrijfskunde. Uit mijn vergelijking van meerdere aanbieders kwam Avans+ als beste uit de bus. Inmiddels heb ik besloten om er een tweede leerjaar aan vast te knopen en ook de opleiding Bedrijfskundig management te volgen.

Van twijfel naar resultaat

De start van de opleiding ging bepaald niet vanzelf. Vooral de eerste weken kwam er veel nieuws op me af en sloeg de twijfel toe: is dit wel écht iets voor mij? Het kwartje viel tijdens de eerste les over persoonlijk leiderschap. Op dat moment heb ik zelf de regie genomen en mezelf een peptalk gegeven. Het resultaat? Vier modules met vlag en wimpel gehaald!

De opleiding Bedrijfskunde geeft je een bredere blik op je werk. Je leert problemen vanuit meerdere invalshoeken en op een ander niveau te bekijken. Mijn collega’s merkten dat al tijdens de opleiding. Ik heb ook meerdere onderzoeken gedaan waarbij het mes aan twee kanten sneed: ik groeide zelf in mijn vak en mijn werkgever deed zijn voordeel met de uitkomsten.

Zo heb ik onder meer de verhouding bekeken tussen de inkomsten vanuit het zorgkantoor en de inzet van medewerkers. Hoe krijgen we dat plaatje financieel kloppend? Verder heb ik aanbevelingen gedaan om het proces rondom het zelf maken van dienstroosters te verbeteren. Zo leerde ik gaandeweg en bijna spelenderwijs.

Een aanrader

Ik zou deze opleiding zeker aanraden. De docenten zijn stuk voor stuk enthousiaste professionals waar de liefde voor het vak van afspat. Alleen dát motiveert mij al enorm. Verder is het leerzaam om de ervaringen van mijn mede-deelnemers te horen. Een aantal van hen werken in een heel andere branche dan ik. Daarnaast is het prettig dat deze opleiding voor mij niet verplicht is voor mijn werk. Ik haal goede cijfers omdat ik gedreven ben, niet omdat mijn baan ervan afhankelijk is. Met veel enthousiasme ben ik nu verdergegaan met de opleiding Bedrijfskundig management: dankzij deze opleiding voel ik me weer helemaal up-to-date en ‘anno 2019’. Ik ervaar wat Avans+ aangeeft: als je denkt dat je goed bezig bent, kan het altijd beter!”