Skip to main content

Postbachelor Bedrijfskundig management

iets voor u?
 • U wilt uw leiderschapskwaliteiten optimaliseren om anderen in beweging te krijgen
 • U wilt leren om op een gestructureerde manier sturing te geven aan een verandering of innovatie
 • U wilt leren welke methoden passen bij uw rol en de strategie van uw organisatie
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 2 jaar
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 11.300,-
 • startdata
  • 28-11-2019 Breda
  • 28-11-2019 Eindhoven
  • 28-11-2019 Utrecht
  • 28-11-2019 Arnhem
  • 28-11-2019 Rotterdam
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Postbachelor Bedrijfskundig Management

Postbachelor Bedrijfskundig Management

Postbachelor Bedrijfskundig management speelt in op ontwikkelingen

Om aan te blijven sluiten op veranderende klantbehoefte moet uw organisatie innoveren. U heeft de uitdagende rol om hierin de regie te pakken en om uw afdeling of team sturing te geven. Want hoe richt u het IT-systeem in om optimaal aan te sluiten op digitalisering? Of hoe geeft u uw team sturing bij innovatie? Van u wordt gevraagd om een verandering teweeg te brengen. Hierdoor wordt uw dagelijkse werk steeds complexer en krijgt u te maken met een grote diversiteit en hoeveelheid aan processen en (interne) belangen. Aan u de uitdaging om meer grip te krijgen op bedrijfsprocessen en mensen aan te zetten tot beweging om uw afdeling verder te ontwikkelen.

U heeft hierdoor meer behoefte aan kennis over methoden die u kunt inzetten om uw afdeling efficiënt aan te sturen in de richting van de strategie van uw organisatie. Maar vooral wilt u ook uw leiderschapskwaliteiten optimaliseren om anderen in beweging te krijgen. In de postbachelor Bedrijfskundig management leert u kiezen welke methoden passen bij uw rol en organisatie. U leert op een gestructureerde manier sturing te geven aan een verandering of innovatie. Niet alleen vanuit de theorie maar bovenal ook hoé u dit moet doen.

Inzicht en focus leiden tot betere resultaten

Focus en het hebben van een plan helpen u als teamleider of manager om resultaten te behalen. Inzicht in de strategische doelstellingen van uw organisatie en de manier waarop waarde wordt toegevoegd voor de klant zijn hierbij van belang. U moet hierop uw organisatieproces aanscherpen met aandacht voor uw doel, uw medewerkers en het financiële rendement. Marketing, IT en Leiderschap zijn middelen om uw doel te realiseren. U wilt uw collega’s deelgenoot maken van uw uitdaging en draagvlak creëren, dat moet leiden tot een optimale samenwerking.  

Uw praktijk centraal

Uw eigen rol staat centraal in de postbachelor opleiding Bedrijfskundig management. U neemt uw eigen praktijkvoorbeelden mee en past het geleerde direct toe binnen uw eigen organisatie. Onze docenten en uw mededeelnemers helpen u hierbij door het geven van actuele voorbeelden die leiden tot nieuwe en waardevolle inzichten. Deze inzichten verwerkt u direct in een implementatieplan voor uw eigen afdeling, zodat u direct overzicht en leiderschap toont.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U denkt en werkt minimaal op hbo-niveau en u heeft ten minste 3 jaar relevante werkervaring. U heeft de behoefte om het totale bedrijfsproces vanuit diverse invalshoeken te kunnen benaderen. Uw rol als manager of adviseur vraagt om meer verbreding en verdieping, zodat u het gehele bedrijfsproces beter doorziet én beter kunt beïnvloeden. Hoe levert u een optimale bijdrage aan uw organisatie? Door te investeren in uw eigen ontwikkeling kunt u uw eigen rol verstevigen.

  Wilt u weten of uw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding bedrijfskundig management? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Benieuwd of de opleiding ook iets voor u is? Lees hier de referentie van Tom de Jong.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden u bij het bereiken van uw persoonlijke doelen. U past verschillende methodieken direct toe op uw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor u de rode draad door de bedrijfskundig management opleiding. Hierbij krijgt u persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. U leert hierdoor het beste uit uzelf te halen en neemt wat u leert meteen mee naar uw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met uw mede-deelnemers, komt u tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De 2-jarige opleiding Bedrijfskundig management bestaat uit 8 modules van 7 bijeenkomsten die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 tot 21.30 uur. Deze opleiding heeft een lage studiebelasting: reken op ongeveer 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van uw opdracht. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor u klaar, hierdoor staat u er bij ons nooit alleen voor.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Bedrijfskundig Management zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 11.300,-.
  • Boeken: circa € 500,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1.200,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 2 jaarlijkse termijnen van € 5.750,- of in 8 termijnen van € 1.475,-. De 8 termijnen worden geïncasseerd op het startmoment van de 8 modules. Overige kosten worden bij de eerst termijn geïncasseerd.

   

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de postbacheloropleiding Bedrijfskundig management ontvangt u van Avans+ het postbachelordiploma Bedrijfskundig management.

   

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat u tijdens de bedrijfskundig management opleiding leert kunt u de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen u niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan uw persoonlijk leiderschap en leert u draagvlak te creëren.

  Na de postbacheloropleiding Bedrijfskundig management kunt u complexe organisatievraagstukken analyseren en oplossen. U speelt effectief in op interne en externe veranderingen en weet uw collega’s hier goed in mee te nemen. Dankzij uw kennis en inzicht bent u een gewaardeerde gesprekspartner op strategisch niveau, binnen en buiten uw organisatie.

  Binnen uw organisatie brengt u steeds vaker bedrijfskundige inzichten in, die de organisatie verder helpen en een antwoord bieden op de huidige ontwikkelingen. U levert een aantoonbare bijdrage aan een betere bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. U heeft een plus achter uw naam gezet!

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Naast deze tweejarige opleiding bieden we ook de postbachelor Bedrijfskunde aan die u in 1 jaar kunt volgen, ook hierover kunnen we u van advies voorzien.

  Programma
  Jaar 1

  De postbacheloropleiding Bedrijfskundig management is modulair opgebouwd. U kunt daardoor de hele opleiding volgen of de afzonderlijke modules. Zo leert u precies wat u nodig heeft. U rondt iedere module af met een opdracht waarmee u meteen in uw werk aan de slag kunt. Zo levert uw opleiding direct resultaat op!

  De volledige opleiding kunt u in 2 jaar doorlopen. U volgt de modules per leerjaar in een volgorde die u het beste uitkomt. In het eerste jaar volgt u:
  •    Strategie en business innovatie
  •    Financieel management 
  •    Verandermanagement
  •    HRM voor leidinggevenden of Projectmanagement
   

  Jaar 2

  In het tweede jaar kiest u uit onderstaand aanbod 4 modules om de opleiding compleet te maken. In totaal volgt u dus 8 modules in 2 jaar om de postbacheloropleiding Bedrijfskundig management af te ronden.

  Programma Postbachelor Bedrijfskundig Management
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven