Skip to main content

Corona update: alle lessen volledig online t/m 11 februari 2022.

Lees meer

Postbachelor Bedrijfskundig management

 • niveau Postbachelor
 • duur 1,5 jaar
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 8.700,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 17-02-2022 Den Bosch
  • 17-02-2022 Nijmegen
  • 17-02-2022 Rotterdam
  • 17-02-2022 Breda
  • 17-02-2022 Eindhoven
  • 17-02-2022 Roermond
  • 17-02-2022 Utrecht
  • 28-04-2022 Utrecht
  • 28-04-2022 Arnhem
  • 28-04-2022 Breda
  • 28-04-2022 Den Bosch
  • 28-04-2022 Eindhoven
  • 28-04-2022 Rotterdam
Inschrijven
Postbachelor Bedrijfskundig management
Iets voor jou?
 • Je wilt jouw leiderschapskwaliteiten optimaliseren om anderen in beweging te krijgen.
 • Je wilt leren om op een gestructureerde manier sturing te geven aan een verandering of innovatie.
 • Je wilt leren welke methoden passen bij je rol en de strategie van jouw organisatie.

Postbachelor Bedrijfskundig management speelt in op ontwikkelingen

Om aan te blijven sluiten op veranderende klantbehoefte moet jouw organisatie innoveren. Je hebt de uitdagende rol om hierin de regie te pakken en om je afdeling of team sturing te geven. Want hoe richt je je processen in om optimaal aan te sluiten op digitalisering? Of hoe geef je jouw team sturing bij innovatie? Van jou wordt gevraagd om een verandering teweeg te brengen. Hierdoor wordt je dagelijkse werk steeds complexer en krijg je te maken met een grote diversiteit en hoeveelheid aan processen en (interne) belangen. Aan jou de uitdaging om meer grip te krijgen op bedrijfsprocessen en mensen aan te zetten tot beweging om jouw afdeling verder te ontwikkelen.

Je hebt hierdoor meer behoefte aan kennis over methoden die je kunt inzetten om je afdeling efficiënt aan te sturen in de richting van de strategie van jouw organisatie. Maar vooral wil je ook je leiderschapskwaliteiten optimaliseren om anderen in beweging te krijgen. In de postbachelor Bedrijfskundig management leer je kiezen welke methoden passen bij jouw rol en organisatie. Je leert op een gestructureerde manier sturing te geven aan een verandering of innovatie. Niet alleen vanuit de theorie maar bovenal ook hoé je dit moet doen.

Inzicht en focus leiden tot betere resultaten

Focus en het hebben van een plan helpen je als teamleider of manager om resultaten te behalen. Inzicht in de strategische doelstellingen van jouw organisatie en de manier waarop waarde wordt toegevoegd voor de klant zijn hierbij van belang. Je moet hierop jouw organisatieproces aanscherpen met aandacht voor je doel, je medewerkers en het financiële rendement. Je wilt jouw collega’s deelgenoot maken van jouw uitdaging en draagvlak creëren, dat moet leiden tot een optimale samenwerking.

Jouw praktijk centraal

Jouw eigen rol staat centraal in de postbachelor opleiding Bedrijfskundig management. Je neemt jouw eigen praktijkvoorbeelden mee en past het geleerde direct toe binnen jouw eigen organisatie. Onze docenten en jouw mededeelnemers helpen je hierbij door het geven van actuele voorbeelden die leiden tot nieuwe en waardevolle inzichten. Deze inzichten verwerk je direct in een implementatieplan voor jouw eigen afdeling, zodat je direct overzicht en leiderschap toont.

Twijfel jij nog tussen postbacheloropleidingen Bedrijfskundig management en Bedrijfskunde? We leggen de verschillen tussen de 2 postbachelors hier uit.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau. Je hebt de behoefte om het totale bedrijfsproces vanuit diverse invalshoeken te kunnen benaderen. Jouw rol als manager of adviseur vraagt om meer verbreding en verdieping, zodat je het gehele bedrijfsproces beter doorziet én beter kunt beïnvloeden. Hoe lever je een optimale bijdrage aan jouw organisatie? Door te investeren in jouw eigen ontwikkeling kun je jouw eigen rol verstevigen.

  Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding bedrijfskundig management? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Benieuwd of de opleiding ook iets voor jou is? Lees hier de referentie van Tom de Jong.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden je bij het bereiken van jouw persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op je eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor jou de rode draad door de bedrijfskundig management opleiding. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar jouw eigen organisatie. We werken met een mix van online leren en fysieke bijeenkomsten. Door tijdens de bijeenkomsten interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met je mede-deelnemers en de ervaren praktijkdocent, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De 1,5-jarige opleiding Bedrijfskundig management bestaat uit 6 modules van 5 a 6 bijeenkomsten die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16:00 tot 20.30 of 21:30 uur. Deze opleiding heeft een studiebelasting van 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdracht. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Bedrijfskundig Management zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 8.700,-.
  • Boeken: circa € 375,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 900,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 2 termijnen van € 4450,- of 13 termijnen van € 690,-.  

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de postbacheloropleiding Bedrijfskundig management ontvang je van Avans+ het postbachelordiploma Bedrijfskundig management.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de bedrijfskundig management opleiding leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Na de postbacheloropleiding Bedrijfskundig management kun je complexe organisatievraagstukken analyseren en oplossen. Je speelt effectief in op interne en externe veranderingen en weet jouw collega’s hier goed in mee te nemen. Dankzij jouw kennis en inzicht ben je een gewaardeerde gesprekspartner op strategisch niveau, binnen en buiten jouw organisatie.

  Binnen jouw organisatie breng je steeds vaker bedrijfskundige inzichten in, die de organisatie verder helpen en een antwoord bieden op de huidige ontwikkelingen. Je levert een aantoonbare bijdrage aan een betere bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Naast deze 1,5 jarige opleiding bieden we ook de postbachelor Bedrijfskunde aan die je in 1 jaar kunt volgen, ook hierover kunnen we je van advies voorzien.

  Programma

  De postbacheloropleiding Bedrijfskundig management is modulair opgebouwd. Je kunt daardoor de hele opleiding (6 modules) volgen of de afzonderlijke modules. Zo leer je precies wat je nodig hebt. Je rondt iedere module af met een opdracht waarmee je meteen in jouw werk aan de slag kunt. Zo levert jouw opleiding direct resultaat op!

  De volledige opleiding kun je in 1,5 jaar doorlopen. Je volgt de volgende modules in een volgorde die je het beste uitkomt:

  Persoonlijk leiderschap zit in alle modules verweven, omdat dit een cruciale vaardigheid is. Een probleem los je immers niet alleen op met goede inzichten en theorie. Het is cruciaal dat je jouw oplossing kunt overbrengen en dat je daarbij de juiste personen betrekt en hen hierin meeneemt.

  Programma Postbachelor Bedrijfskundig Management
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Je leert veel van de uitwisseling met mededeelnemers, die, in mijn geval, uit heel andere branches kwamen. Het is leerzaam om te horen hoe het er bij hen aan toegaat. 

   Johan Foolen
   Projectleider
  • Mijn indruk is dat Avans+ alles goed heeft geregeld. Ik vond de informatie vooraf duidelijk en ook de opbouw van de opleiding is logisch

   Mariëlle Schonk
   Teamleider
  • In het begin was het vooral zoeken naar de juiste balans, zoals Avans+ al had aangegeven. Toen ik die eenmaal had gevonden, ging het lekker.

   Esther Gijsbertsen
   Curriculumexpert
  Download brochure Inscrijven