Lees hoe Joost Wijnings de opleiding Master of ICT and Business Innovation heeft ervaren:

"In ontwikkeling blijven is iets wat ik altijd belangrijk heb gevonden. Ik wist dan ook na de afronding van mijn hbo studie Bedrijfskundige informatica in 2003 dat er een gewichtig vervolg moest en zou komen. Maar naast een fulltime baan paste niet iedere master zo maar in mijn schema. Toen kwam de Master of ICT & Business Innovation van Avans+ op mijn pad. Het programma sloot goed aan op dat wat ik zocht en de locatie was op acceptabele afstand van mijn woonadres. Ook de pragmatische aanpak waarmee ik specifieke afspraken kon maken over de invulling van de opleiding, sprak mij erg aan. De keuze was snel gemaakt.

Meedenken in oplossingen

Ik wilde me met name verder ontwikkelen op het vlak van management rondom IT en innovatie. Hiermee wil ik een betere sparringpartner zijn voor mijn werkgever. Maar ook bij klanten op een hoger niveau begrijpen wat er speelt en mee kunnen denken in oplossingen waren belangrijke leerdoelen.

Uiteindelijk wilde ik met deze opleiding ook aantonen dat ik over de nodige kennis, motivatie en vaardigheden beschik om naar een managementfunctie door te stromen.

Driedubbel resultaat

Behalve persoonlijke leerdoelen realiseren is mijn bedrijf zeker ook gebaat bij het feit dat ik deze opleiding heb gevolgd. Eén van de papers die ik heb geschreven, heeft bijgedragen aan het inzicht om meer gestructureerd met strategievorming om te gaan.

Het meeste profijt van de opleiding zit vooral op organisatorisch vlak, dat dingen ‘beter geregeld’ zijn. De opleiding in combinatie met daarbij uitgevoerde opdrachten brengt nieuwe ideeën met zich mee die vervolgens een eigen leven gaan leiden bij de mensen met wie ik deze ideeën heb gedeeld of heb aangewakkerd. Dat is driedubbel resultaat van één opleiding in onze organisatie!

Woorden als strategie, innovatie en ontwikkeling typeren voor mij deze de Master of ICT & Business Innovation"