Skip to main content

Schoolconcept ontwikkeling

 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 06-11-2024 Amsterdam
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Nijmegen
  • 06-11-2024 Utrecht
  • 22-01-2025 Amsterdam
  • 22-01-2025 Breda
  • 22-01-2025 Nijmegen
  • 22-01-2025 Utrecht
Download brochure
Download brochure
onderwijs afbeelding
Iets voor jou?
 • Je bent schoolleider, onderwijsmanager of projectleider en wilt praktisch aan de slag met schoolconceptontwikkeling, waarbij je jouw leiderschap leert inzetten om een door stakeholders gedragen schoolconcept te ontwikkelen. 
 • Je wilt werken aan je cognitieve flexibiliteit en kritisch denkvermogen, door inzichten op te doen, samen te onderzoeken en creatieve interventies in te zetten.
 • Je bent minimaal in het bezit van een hbo-bachelordiploma en je wilt je verder ontwikkelen door jouw praktijkervaring te verrijken met wetenschappelijke inzichten.

Wat leer je tijdens de opleiding Schoolconceptontwikkeling?

Nieuwe (wetenschappelijke) inzichten, een maatschappij met andere behoeften en zelfbewuste leerlingen en ouders zetten de huidige schoolconcepten onder druk. Tegelijkertijd heeft het onderwijs te maken met kaders en verwachtingen vanuit een grote diversiteit aan stakeholders. Deze dynamiek maakt innoveren binnen het onderwijs een complexe opgave. 

Masterclass ontwikkelen van Schoolconcept

Gedurende tien weken staat het thema - het ontwikkelen van het schoolconcept - centraal. Samen met andere deelnemers doe je inzichten en ervaringen op over vormen van samenwerking, de geschiedenis van ons onderwijs en belangrijke actoren die een rol spelen bij het ontwikkelen en vormgeven van een schoolconcept. Je gaat creatief-strategisch aan de slag met onderwijsvernieuwing en wordt uitgedaagd leiderschap te ontwikkelen dat nodig is om succesvol te innoveren in het onderwijs.

Heb jij de ambitie om het onderwijsconcept binnen jouw organisatie te vernieuwen en beter te laten aansluiten op de behoeften van leerlingen, stakeholders en de maatschappij? Dan is deze masterclass iets voor jou!

Deze masterclass is bij het Schoolleidersregister PO gecertificeerd met 90 punten herregistratiewaarde.

Beeldmerk

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze masterclass is bedoeld voor schoolleiders, onderwijsmanagers en projectleiders uit het po-, vo-, mbo- en hbo-onderwijs die meer inzicht willen in het onderwijsspeelveld op strategisch niveau. Maar ook creatief-strategisch willen werken aan schoolconceptontwikkeling en hun leiderschap willen ontwikkelen om succesvol te kunnen innoveren binnen het onderwijs.  

  Tijdens de masterclass Schoolconceptontwikkeling dagen we je uit om opnieuw invulling te geven aan de missie van jouw onderwijsorganisatie. Dat betekent inzicht hebben in het onderwijsspeelveld en tegelijkertijd loskomen van wat je al kent. Uit je comfortzone durven stappen, nieuwsgierig, creatief en eigenwijs zijn en tegelijkertijd leiderschap tonen. Al deze aspecten komen terug in de ontwikkeling van een gezamenlijk schoolconcept.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclasses van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Per masterclass zit je in een groep waarin leerteams worden gevormd van 3 à 4 deelnemers. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. 

  Per masterclass hebben we lesvormen gekozen die het beste aansluiten op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online learning platform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding bestaat uit bijeenkomsten gedurende 10 weken op woensdag van 14.00-21.00 uur.

  De studiebelasting van de masterclass is gemiddeld 15 uur per week. Naast de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig literatuur en werk je samen met je (leer)team aan je schoolconcept. Ook werk je samen met je leerteam aan opdrachten, deel je ervaringen en voorzie je elkaar van feedback. Het online leerplatform ondersteunt je hierbij. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie.

  Doordat je keuzes kunt maken in het tempo waarop je de masterclass doorloopt, bepaal je zelf of je de integrale beroepsprestatie na 10 of 20 weken inlevert.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de masterclass Schoolconceptontwikkeling zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3600,- 
  • Boeken: circa € 100,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 230,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW. Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je het certificaat Schoolconceptontwikkeling.

  Vervolgopleiding

  Met dit certificaat heb je een masterclass uit de Master Leiderschap in onderwijs (MLO) behaald. Het is mogelijk om later nog een masterclass of de hele masteropleiding te volgen. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze masterclass ben je in staat om, vanuit wetenschappelijke inzichten en creatief-strategisch denken, leiderschap te tonen bij de ontwikkeling van een innovatief schoolconcept. Je bent in staat om allianties aan te gaan en samen met jouw team aan onderwijsprofessionals het gehele proces van onderwijsinnovatie succesvol te doorlopen.  

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  De masterclass Schoolconceptontwikkeling staat in het teken van de volgende thema’s:

  • Het ontwikkelen van een innovatief schoolconcept.
  • Het samenwerken in een (leer)team en met relevante stakeholders.
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling in leiderschap.
  • En daarnaast veel plezier (en het zal af en toe schuren met wat je gewend bent).

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  pen
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven